به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از نخستین روز گفتگوهای وزیران دفاع ناتو در بروکسل گفت، وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف تصمیماتی را اتخاذ کردند که به سازگاری اتحاد با جهان پیچیدهتر و رقابتی و تلاشهای آن برای اطمینان از قابلیتهای بازدارندگی معتبر کمک میکند.
استولتنبرگ همچنین گفت: وزرای دفاع کشورهای عضو برنامه جدیدی را برای دفاع از خود در زمان بحران و درگیری مورد استقبال و حمایت قرار داده و یکسری اهداف ظرفیتی جدید ایجاد کردند. آنها همچنین توافق کردهاند که نیروهای بیشتری را با آمادگی بهتری تحویل دهند. آنها همچنین توافق کردند که نیروهای بیشتری داشته باشند که دارای قابلیتها و تکنولوژیکی پیشرفتهتر باشند.
وزرای دفاعی کشورهای عضو ناتو همچنین تایید کردند که این ائتلاف به واکنشهایش در مقابل تهدید اتمی روسیه با اقدامات نظامی و سیاسی متوازن ادامه میدهد.
دبیرکل ناتو با تاکید بر تعهد این ائتلاف به عدم اشاعه و خلع سلاح اتمی ادامه داد: ما بازتاب رفتار بی ثبات کننده روسیه نیستیم. ما تمایلی به استقرار موشکهای اتمی مستقر در زمین در اروپا نداریم.
مقامهای شرکت کننده در این نشست همچنین به ارزیابی آموزههای مربوط به حضور ۲۰ ساله ناتو و خروج نیروها از افغانستان پرداخته و به بررسی چگونگی جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به یک پایگاه تروریسم بینالمللی پرداختند.
دبیرکل ناتو افزود: بحران در افغانستان نباید ضرورت و نیاز اروپا و آمریکای شمالی را برای ایستادن در کنار ناتو در مواجهه با چالشهای رو به رشد جهانی تغییر دهد.
کشورهای عضو ناتو همچنین در مورد نقشه راه جدیدی برای "بازدارندگی" روسیه به توافق رسیدند. از نظر ناتو حوزه بالتیک و دریای سیاه جزو اهداف حملات نظامی روسیه به حساب میآیند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استولتنبرگ در این رابطه افزود که هدف استراتژیک، آمادگی بیشتر در برابر حملات همزمان روسیه در حوزه بالتیک و منطقه دریای سیاه است.
در همین حال، آنهگرت کرامپ-کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان نیز درباره این طرح جدید گفت: این راه بازدارندگی است. این راهی است که با رفتار کنونی روسیه در حال سازگاری است و ما شاهد نقضهای گسترده از سوی این کشور در حریم هوایی کشورهای عضو بالتیک هستیم.
"بن هوجز"، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که فرماندهی نیروهای این کشور را در اروپا بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ برعهده داشت، نیز ابراز امیدواری کرد که این برنامه جدید باعث تقویت بیشتر انسجام در دفاع جامع ناتو به ویژه در منطقه دریای بالتیک شود.
"جیمی شی"، یکی از مقامهای سابق ارشد ناتو و یکی از اعضای کنونی اندیشکده "دوستان اروپا" در بروکسل نیز گفت شاید این برنامه به تحکیم روابط برای تمرکز بر روسیه آن هم در زمانی کمک کند که متحدان اصلی آمریکا به دنبال تقویت حضور در منطقه هند-پاسیفیک و مقابله با رشد قدرت نظامی چین هستند.
از سوی دیگر دبیرکل ناتو تاکید کرد که به اوکراین و متحدان این ائتلاف بستگی دارد تا درباره عضویت کییف در ناتو تصمیم گیری کنند و دیگر کشورها نمیتوانند در این باره تصمیمی بگیرند.
وی افزود: وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو همچنین بر روی نخستین استراتژی هوش مصنوعی نیز توافق کردهاند. این استراتژی یکسری استانداردها را برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی بر طبق قوانین بینالمللی، چگونگی سازگاری با آن، حفاظت از این فناوری و رسیدگی به تهدیدهایی که به واسطه استفاده از آن توسط دشمنان مطرح میشود، ایجاد میکند.
دبیرکل ناتو همچنین با اشاره به این نکته که متحدان توافقنامهای را برای ایجاد صندوق نوآوری ناتو امضا کردند، افزود: انتظار دارم این صندوق یک میلیارد یورویی (۱.۱ میلیارد دلاری) در زمینه نوآوری در سراسر اتحادیه اروپا که در زمینه فناوریهای نوظهور کار میکند، سرمایه گذاری کند.
انتهای پیام
نظرات