به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، برخی چهرههای مستقل پیروز انتخابات پارلمانی اخیر عراق (۱۰ اکتبر جاری) در کنار جنبش امتداد برگرفته از آنچه به نام "جنبش اکتبر" شناخته میشود و موفق شد ۹ کرسی پارلمانی را به دست آورد و نیز جنبش نسل جدید متعلق به کردهای عراق که آن نیز ۹ کرسی را به دست آورد، تلاش میکنند یک فراکسیون مخالف را در پارلمان جدید تشکیل دهند که از جمله اولین ماموریتهای آن ایجاد نظارتی جدی بر عملکرد دولت با هدف مقابله با فساد گسترش یافته در بیشتر نهادهای دولتی عراق است، اگر این گروهها در تلاش خود موفق شوند، هسته اولین جبهه مخالفی که پارلمان عراق از سال ۲۰۰۵ شاهد بوده، تشکیل خواهد شد.
پنج نماینده مستقل پیروز در انتخابات پارلمانی اخیر عراق در استان نجف روز یکشنبه اولین نشست خود را با دیگر نمایندگان مستقل و برخی مخالف پیروز در انتخابات اخیر برگزار کرده و درباره تشکیل فراکسیون مخالف در پارلمان بحث و گفتوگو کردند.
هادی السلامی، کاندیدای مستقل پیروز در انتخابات از استان نجف که یکی از اعضای مؤثر نشست اخیر بود، اظهار کرد: هدف ما تشکیل فراکسیونی مخالف علیه تمامی اشکال فساد است. قوانین بسیاری همانند قوانین هیئت شفافسازی، بازرس کل و نظارت مالی در ارتباط با فساد وجود دارند که باید اجرا و پیگیری شوند.
السلامی درباره تعداد نمایندگانی که به فراکسیون مخالف ملحق خواهند شد، به الشرق الاوسط گفت: در اصل ما با فساد مبارزه خواهیم کرد حتی با یک یا دو نماینده، ما تجربه لازم را در مورد انواع فسادی که نهادهای دولتی دچار آنها هستند، داریم و پیش از ورودمان به پارلمان بر روی آنها کار میکردیم، بله تعداد اعضای فراکسیون اهمیت دارد و فکر میکنم از سقف ۲۰ نماینده فراتر خواهد رفت.
این کاندیدای مستقل و پیروز انتخابات عراق در ادامه اظهارات برخی نمایندگان مستقل درباره احتمال دستیابیشان به پست نخستوزیری را تکذیب کرد و گفت: ما علاقهای به این موضوع نداریم، هدف ما تشکیل فراکسیونی مخالف است نه دستیابی به یک پست یا نخستوزیری.
سروه عبد الواحد، نماینده پیروز انتخابات از جنبش نسل جدید وابسته به کردهای عراق که در نشست شهر نجف حضور داشت، بر تمایل خود به تشکیل فراکسیونی مخالف در پارلمانی با سایر طرفها تاکید کرد.
جنبش نسل جدید در کنار جنبش امتداد برگرفته از جنبش اکتبر از جمله گروهها و جنبشهای مخالف در عراق هستند.
عبد الواحد گفت: ما با جنبش امتداد و نیز برخی چهرههای مستقل به ویژه در استان نجف، به توافقی اولیه درباره تشکیل فراکسیونی مخالف دست یافتیم، تعیین تعداد اعضای فراکسیون از الآن دشوار است؛ اما تاثیرگذار و قدرتمند خواهد بود، برخی چهرههای مستقل هنوز منتظر هستند و برخی نیز در معرض وسوسههای احزاب بانفوذ قرار دارند؛ اما ما اساسا در مورد اپوزیسیون توافق نظر داریم و به صحبت درباره موضوع نخست وزیری علاقهای نداریم.
این نماینده پیروز جنبش نسل جدید تاکید کرد: در اقلیم کردستان (عراق) به دلیل کنترل احزاب بانفوذ سنتی، بر خلاف سایر استانهای عراق یک نماینده مستقل پیروز نشد.
سجاد سالم، چهره مستقل پیروز در انتخابات عراق از استان واسط به الشرق الاوسط گفت: چهرههای مستقل به شکل جدی برای تشکیل فراکسیونی در داخل پارلمان فعالیت دارند، ما به شدت تلاش میکنیم همه چهرههای مستقل را به توافق در مورد یک روش کار سیاسی جدید جذب کنیم. پیوند مشترکی میان تمامی چهرههای مستقل وجود دارد و آن اینکه طرفداران و رایدهندگان آنها خارج از احزاب بانفوذ سنتی بوده و همگی از عملکرد دولتهای قبلی ناراضی هستند و این پیوند باعث میشود آنها به ارائه یک نمونه کار و عملکرد سیاسی متفاوتی تمایل داشته باشند بنابراین تمایلی واقعی از سوی بسیاری برای همکاری با هم در این زمینه وجود دارد.
با وجود مخالفتی که برخی چهرههای مستقل نسبت به موضوع نخستوزیری نشان میدهند، حیدر طارق الشمخی، کاندیدای پیروز از استان نجف در گفتوگو با الشرق الاوسط احتمال دستیابی چهرههای مستقل به این سمت را بعید ندانست و گفت: هر موضوعی از جمله نخست وزیری قابل بررسی است، اساسا ما به دنبال تشکیل یک فراکسیون مؤثر و قدرتمند هستیم که برای اعمال رویکرد سیاسی جدیدی تلاش کند حال با سمت نخست وزیری و یا بدون آن.
الشمخی درباره مهمترین چالشهایی که در راه تشکیل این فراکسیون وجود دارد، گفت: مهمترین چالش فشارها و وسوسههای است که چهرههای مستقل از طرف دیگر فراکسیونها دریافت میکنند، هر چند که ما تا این لحظه چیزی درباره پیوستن چهرههای مستقل به فراکسیونها و احزاب سنتی نشنیدهایم، فکر میکنم ما موفق به تشکیل فراکسیونی خواهیم شد که تعداد اعضای آن کمتر از ۲۵ نماینده نبوده و قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات