به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، طالبان بارها از ایالات متحده خواسته است تا بیش از ۹ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی افغانستان را که خارج از این کشور نگهداری میشود، آزاد کند چرا که افغانستان برای مهار بحران اقتصادی عمیق تلاش میکند.
با این حال والی آدیمو، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در کمیته بانکداری سنا گفت: معتقدیم که ضروری است که ما تحریمهای خود را علیه طالبان حفظ کنیم، اما در عین حال راهی برای ارائه کمکهای بشردوستانه مشروع به مردم افغانستان بیابیم. این دقیقاً همان کاری است که ما انجام میدهیم.
طالبان پس از آنکه ایالات متحده نظامیانش را از افغانستان خارج کرد، در ماه اوت دوباره کنترل این کشور را به دست گرفت، آن هم پس از ۲۰ سال که از زمان سقوط دولت پیشین آنها به دست نیروهای تحت امر آمریکا به دنبال حملات یازده سپتامبر به ایالات متحده میگذشت.
واشنگتن و دیگر کشورهای غربی با انتخابهای دشواری دست و پنجه نرم میکنند، زیرا یک بحران انسانی شدید در افغانستان به چشم میخورد. آنها سعی میکنند نحوه برقراری ارتباط با طالبان را بدون اعطای مشروعیت به آنها و در عین حال اطمینان از ورود کمکهای بشردوستانه به این کشور بیابند.
معاون وزیر خزانهداری آمریکا گفت: هدف ما این است که اطمینان حاصل کنیم که رژیم تحریمهای خود را علیه طالبان و شبکه حقانی اجرا میکنیم، اما در عین حال اجازه میدهیم تا جریان مجاز کمکهای بشردوستانه به این کشور انجام شود.
شبکه حقانی گروهی وابسته به طالبان است که در نزدیکی مرز با پاکستان مستقر هستند و مسئول برخی از بدترین حملات انتحاری این جنگ به شمار میرود.
والی آدیمو گفت وزارت خزانهداری آمریکا هر اقدامی را که بتواند در رژیم تحریم خود انجام میدهد تا به گروههای بشردوستانه بگوید که واشنگتن میخواهد جریان کمکها به مردم افغانستان را تسهیل کند، اما او هشدار داد که برای جریان یافتن کمکهای بشردوستانه، طالبان باید اجازه این کار را در داخل افغانستان بدهد.
وزارت خزانهداری آمریکا ماه گذشته با صدور دو مجوز کلی، راه را هر چه بیشتر برای ارسال کمک به افغانستان، با وجود تحریمهای آمریکا علیه طالبان هموار کرد.
انتهای پیام
نظرات