• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1400072719346
  • خبرنگار : 71584

حداقل زمان نگهداری معتادان متجاهر باید ۲ سال باشد، نه سه ماه

حداقل زمان نگهداری معتادان متجاهر باید ۲ سال باشد، نه سه ماه

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که براساس آمارهای رسمی سازمان ملل، ۹۰ درصد کشفیات تریاک جهان، ۷۲ درصد مرفین جهان و ۲۰ درصد هرویین جهان مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایسنا، سردار مومنی در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه با بیان اینکه جمهوری اسلامی براساس احکام شرع و اصول پایدار جمهوری اسلامی ایران با همه ابعاد مواد مخدر مبارزه می کند (اعم از تولید،ورود و قاچاق و توزیع و ترانزیت) گفت: برای جمهوری اسلامی ایران هم فرقی ندارد که این مواد مخدر بخواهد کدام جوان و کدام انسان از انسانهای همنوع کره زمین را مورد آسیب قرار دهد و قاطعانه با همه انواع قاچاق مواد مخدر برخورد می شود. 

به گفته وی، براساس آمارهای رسمی سازمان ملل، ۹۰ درصد کشفیات تریاک جهان، ۷۲ درصد مرفین جهان و ۲۰ درصد هرویین جهان مربوط به جمهوری اسلامی ایران است. اینها یک عدد نیست و پشت آن مجاهدتها و جانفشانیهای فراوانی نهفته است. 

مومنی خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول امسال بیش از ۳۰۰۰درگیری با قاچاقچیان و اشرار صورت گرفته که طی آنها ۴ نفر از فرزندان این سرزمین به شهادت رسیدند و بیش از ۱۰ نفر هم مجروح شدند. 

مومنی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در تاریخ ایران و جهان مربوط به ایران بود، افزود: ۱۱۷۷ تن انواع مواد مخدر در سال گذشته کشف شد. در طول مدت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قریب به ۴۰۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار مجروح و جانباز تقدیم شده و این نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از جهان در حال مبارزه با این پدیده شوم است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ایران نه مبداء تولید است و نه مقصد مصرف و همچنین تنها کشور در مسیر ترانزیت موادمخدر هم نیست.

وی افزود: ایران یکی از کشورهای مسیر و چند کشور مسیر دیگر هم است تا به مقصد نهایی برسد. یک پرسش جدی در اینجا مطرح است؛ چطور می شود جمهوری اسلامی ایران ۱۱۷۷ تن کشف کند و کشور دیگری که در مسیر است کمتر از دو دهم درصد کشف کند و کشور دیگری که بعد از آن است و در کنار آن  هم قرار دارد بیشتر کشف کند؟. آیا مواد وقتی به این کشور می رسد پرواز می‌کند؟ این تلاش ایران که حاصل دلاور مردان این کشور است براساس این نگاه و دیدگاه است.

مومنی ادامه داد: کشوری که مقامات آن می گویند ایران قاچاق می کند اما کشفیات آنها که در مسیر هستند کمتر از دو دهم درصد است باید در این زمینه پاسخگو باشند. اسناد و یافته های مستندی وجود دارد که نشان می دهد ایران در چه جایگاهی است و چگونه برخورد می کند. در سه سال گذشته چندین تقدیر رسمی از سوی سازمان ملل صورت گرفته است.

وی به مقامات آذربایجان توصیه کرد که افکار عمومی و مردم خودتان را دست کم نگیرید و به آنها احترام بگذارید. همه با یک جستجوی کوچک در سامانه های سازمان ملل متوجه می شوند که جایگاه ایران چگونه است. 

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: علی رغم اینکه تحریمهای ظالمانه را متحمل می شویم و علی رغم شرایط کرونایی به اذعان سازمان ملل، تلاش جمهوری اسلامی ایران نه تنها کمتر نشده بیشتر هم شده است. ما همچنان به این مبارزه ادامه می دهیم.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما در چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی به عنوان یک نهاد سیاستگذار و برنامه ریز پیگیری می کنیم، عنوان کرد: در حوزه معتادان متجاهر تا سال ۹۷ در تهران فقط ۴۰۰۰ ظرفیت داشتیم که در یک اقدام جهادی با همکاری خوب نیروی انتظامی و سازمان زندانها و بهزیستی اکنون بیش از ۱۶ هزار ظرفیت در تهران وجود دارد. در سال جاری در مقاطعی حدود ۱۶ هزار نفر در آن واحد نگهداری می شدند و اکنون حدود ۱۲ هزار نفر در حال نگهداری هستند. 

به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، همچنین ۱۸ مرکز نگهداری و اردوگاه جدید طی سه سال راه اندازی شد. 

حداقل زمان نگهداری معتادان متجاهر باید ۲ سال باشد، نه سه ماه

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های موجود در این حوزه اشاره و تاکید کرد: چالشهایی وجود دارد. یکی از مهمترین چالشها عدم روزآمدی قانون است. بهترین قوانین نیز نیاز به روز آمدی دارد.


وی گفت: حداکثر نگهداری معتادان متجاهر یک تا سه ماه است. یک سوال جدی این است که حتی یک معتاد معمولی را هم نمی شود یک تا سه ماه نگهداری کرد. حداقل زمانی که نیاز است دو سال و در صورت تکرار سه سال است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در حوزه ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان اقدامات خوبی صورت گرفت. دو کار در این زمینه صورت گرفت؛ کمیته ملی شناسایی بنیان‌های مالی با مسئولیت دکتر عمرانی معاون دادستان کل کشور راه اندازی شد و یک اداره کل پولشویی نیز در ستاد راه اندازی شد. نتیجه آن این شد که از ۲.۷ هزار میلیارد تومان ضربه به بنیان‌های مالی در سال ۹۶ به ۱۴ هزار میلیارد تومان ضربه بنیانهای مالی رسید.

به گزارش ایسنا، همچنین مومنی در حاشیه نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه اعلام کرد: یک عزم و ارادت جدی در همه ارکان نظام وجود دارد که موضوعات مواد مخدر در اولویت های میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت ساماندهی شود که آنطور که وزیر کشور فرمودند اولویت کوتاه مدت، ساماندهی معتادان متجاهر است. فرمایش ایشان در اولین فرصت به همه دستگاه ها اعلام و پیگیری می‌شود و نتیجه آن را به استحضار مردم خواهیم رساند.

وی در پاسخ به این سوال که استقرار طالبان در افغانستان از نقطه نظر شما چه تاثیری روی مبارزه با مواد مخدر در ایران خواهد داشت؟ افزود: سه سناریو مختلف در نظر گرفته شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha