دکتر علی اکبر مویدی در آیین افتتاحیه رویداد "کارآفرینی استارتاپ تریپ کشاورزی" که بصورت مجازی در کرمانشاه برگزار شد، از کشاورزی به عنوان یکی از حوزه های اولویتدار و مهم کشور یاد کرد و افزود: این حوزه بحث امنیت غذایی را به دنبال دارد و همواره مباحث مربوط به آن در اولویت قرار داشته است.
وی میزان تولید محصولات کشاورزی کشور را 126 میلیون تن اعلام و تصریح کرد: این میزان تولید به همت 4.3 میلیون بهره بردار حوزه کشاورزی در کشور به دست آمده که استان کرمانشاه نقش بی بدیلی در این میزان تولید داشته است.
مویدی از کرمانشاه به عنوان قطب کشاورزی کشور یاد کرد و افزود: نقش این استان در تولید محصولات کشاورزی کشور بی بدیل است و قطعا باید حمایت های جدیتری از این حوزه در استان صورت گیرد.
معاون سازمان تات با تاکید بر لزوم علمی کردن حوزه کشاورزی کشور گفت: در حال حاضر باید فارغ التحصیلان دانشگاهی این حوزه را حمایت کرده و توجه ویژه ای به آنها داشته باشیم، چرا که با علمی کردن کشاورزی می توانیم بهره بیشتری از ظرفیت های این حوزه ببریم.
مویدی افزود: نیاز به تولید علم در حوزه کشاورزی داریم و باید بتوانیم این علم را با شیوه های ترویجی به کشاورزان و بهره برداران منتقل کرده و از طرفی با استفاده از این علم زمینه تولید ثروت در حوزه کشاورزی را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین تولید گندم در هر هکتار در کشور چهار تا پنج تن است درحالیکه کشاورزان نمونه ما بین 10 تا 12 تن برداشت گندم دارند و با بررسی ها صورت گرفته مشخص شده تنها استفاده از علم و داده های علمی موجب این میزان افزایش تولید و به تبع آن تولید ثروت برای کشاورزان شده است.
مویدی گفت: در همین راستا نیاز است که به سمت علمی کردن کشاورزی کشور حرکت کنیم و این مهم زمانی رخ می دهد که مراکز علمی و استارتاپی را در کنار کشاورزان و بهره برداران داشته باشیم.
این مسئول افزود: برگزاری این رویداد شروع خوبی برای حرکت در این مسیر است و جای تقدیر است که مسئولان حوزه کشاورزی استان کرمانشاه در این رویداد در کنار استارتاپ ها و پارک علم و فناوری قرار گرفته اند.
مویدی در ادامه با اشاره به فعالیت 20 موسسه تحقیقاتی مادر در کشور گفت: این موسسات در چند زمینه تخصصی در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و تامین کننده نیازهای پژوهشی کشور در این حوزه هستند.
وی افزود: علاوه بر اینها هم اکنون 32 مرکز تحقیقاتی و آموزشی در سراسر کشور فعال است و 1800 عضو هیات علمی و هزار محقق با مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور همکاری دارند.
مویدی گفت: اگر بتوانیم زمینه ارتباط این محققان و اساتید با حوزه های دانشگاهی و اجرایی کشاورزی را برقرار کنیم، می تواند شروع خوبی برای حرکت در مسیر علمی سازی کشاورزی کشور باشد که برگزاری این رویداد عملا این ارتباط را در استان کرمانشاه کلید زده و امیدواریم چنین رویدادهایی استمرار یابد.
این مسئول خاطرنشان کرد: از هیچ تلاشی برای حمایت از چنین برنامه هایی دریغ نمی کنیم و آماده هرگونه همکاری علمی در برگزاری این رویدادها و حمایت از استارتاپ های این حوزه هستیم.
انتهای پیام
نظرات