• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400072618692
  • خبرنگار : 50046

رفت و آمد دانشجویان بجنوردی با بازگشایی دانشگاه ها در دست انداز مشکلات

رفت و آمد دانشجویان بجنوردی با بازگشایی دانشگاه ها در دست انداز مشکلات

ایسنا/خراسان شمالی سایت اداری ارکان منطقه ای خارج از شهر بجنورد است که در آن هفت دانشگاه و یک بیمارستان ساخته شده ولی دانشجویان این دانشگاه ها از بدو بهره برداری از آن ها با مشکلات جدی رفت و آمد مواجه بوده اند.

قبل از زمان شیوع کرونا برای حل مشکل رفت و آمد دانشجویان ناوگان اتوبوس و مینی بوس گذاشته شد اما خدمات دهی این سرویس ها نیز با مشکلات زیادی همراه بود که همیشه مردم و دانشجویانی که در این مسیر رفت و آمد می کردند، از وضعیت موجود شاکی و گلایه مند بودند.

در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان دانشگاه های مستقر در سایت ارکان و شهرداری بجنورد بعد از بازگشایی دانشگاه ها موضوع سرویس های رفت و آمد دانشجویان است که به گفته آن ها مشکلات آن ها با بازگشایی دانشجویان در این خصوص جدی تر از گذشته خواهد بود.

مشکل جدی دانشجویان دانشگاه های بجنورد با سرویس‌های ایاب و ذهاب بعد از بازگشایی دانشگاه ها

دکتر علی محقر رئیس دانشگاه معین خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، گفت: بعد از بازگشایی دانشگاه ها، دانشجویان بجنوردی با مشکل جدی سرویس های ایاب و ذهاب مواجه خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه مسئله سرویس ایاب و ذهاب در زمانی که هنوز مسئله ویروس کرونا وجود نداشت، در حال تبدیل شدن به یک بحران برای دانشجویان دانشگاه های سایت ارکان بود، افزود: با شیوع کرونا دانشگاه ها تعطیل شد و دیگر رفت و آمدی به دانشگاه ها صورت نگرفت.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که همیشه در جلسات دانشجویی از سوی دانشجویان دانشگاه های مستقر در سایت ارکان مطرح می شد و دانشجویان از آن به عنوان یک معضل و مشکل یاد می کردند، موضوع ایاب و ذهاب بوده است.

دکتر محقر اظهارکرد: در سال تحصیلی جاری قسمتی از دانشگاه کوثر نیز در سایت اداری ارکان بازگشایی شده و یا تعدادی از دانشجویان و یا پرسنل آن به افرادی که خواهان سرویس ایاب و ذهاب هستند، افزوده می شود.

به گفته وی دانشجویان دانشگاه بجنورد، علمی کاربردی، جهاد دانشگاهی، اشراق، حکمیان، کوثر و علوم پزشکی دانشگاه هایی هستند که در سایت ارکان مستقر بوده و با مشکل سرویس ایاب و ذهاب مواجه هستند.

این مقام مسئول افزود: حدود ۱۰ هزار دانشجو و پرسنل دانشگاه در سایت اداری ارکان نیازمند سرویس ایاب و ذهاب همزمان با بازگشایی مدارس هستند.

وی با اشاره به بسته شدن تقاطع ارکان که البته اقدام به جایی بوده است، ادامه داد: اما این امر موجب شده تا ۶.۵ کیلومتر به مسیر افزوده شود و آژانسی راغب به خدمات رسانی به دانشجویان در این منطقه نباشد.

رئیس دانشگاه معین خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یک دانشجو برای اینکه به یکی از دانشگاه های واقع در سایت ارکان بخواهد بیاید و از دانشگاه بازگردد باید حدود ۵۰ تومان کرابه پرداخت کند که رقم سنگینی برای دانشجویان است.

وی با اشاره به مصوبه بازگشایی خیابان قیام گفت: با اجرای این مصوبه، خیابان قیام به سایت ارکان منتهی می شد که چندین سال است که پیگیر اجرای این مصوبه برای راحتی حال دانشجویان هستیم اما به نظر می رسد اراده ای برای اجرای آن وجود ندارد.

ت

ناوگان اتوبوس رانی در حال حاضر به زور در شهر خدمان رسانی می کنند

شافعی رئیس سازمان اتوبوس و تاکسی رانی شهرداری بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: شهرداری بجنورد قبل از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه ها، هشت دستگاه اتوبوس را فقط در مسیر دانشگاه بجنورد قرار داده بود و در مسیر ارکان نیز دو دستگاه اتوبوس به همراه پنج دستگاه مینی بوس به مردم و دانشجویان خدمات رسانی می کرد.

وی افزود: در همان زمان شهرداری بجنورد برای ارائه خدمت به مسیر سایت ارکان با مشکلات زیادی مواجه بود اما در حال حاضر این مشکلات چندین برابر شده است.

شافعی ادامه داد: فرسودگی ناوگان اتوبوس رانی یکی از مشکلاتی است که هم اکنون به شدت ما را رنج می دهد و ناوگان موجود به زور در خطوط شهری فعالیت می کنند حال که مسیر سایت ارکان شرایط خاص خود را با بستن تقاطع ارکان پیدا کرده است.

وی اظهارکرد: حدود ۱۵ تا ۲۰دستگاه اتوبوس هم اکنون به علت مستهلک بودن خوابیده است و امکان خدمات دهی از سوی آن ها وجود ندارد.

بازنشستگی ۳۵ راننده اتوبوس رانی مشکلات را دو چندان کرد

این مقام مسئول به بازنشستگی رانندگان سازمان اتوبوس رانی نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۳۵ راننده نیز بازنشسته شده اند که هم اکنون با مشکل نیروی انسانی در این سازمان مواجه هستیم.

وی افزود: به همین دلیل پیگیر واگذاری بخشی از کار به بخش خصوصی بودیم اما تعدادی از ناوگان مستهلک و از کارافتاده هستند و باید امر بازسازی آن ها انجام شود ولی با مشکل اعتباری مواجه هستیم.

تاکنون یک ریال از تسهیلات تبصره ۱۸ به شهرداری بجنورد اختصاص نیافته است

رئیس سازمان اتوبوس رانی شهرداری بجنورد ادامه داد: برای تامین هزینه های مورد نیاز به دنبال وام تبصره ۱۸ بودیم که برای دریافت آن نیز با مشکلات زیادی مواجه بودیم و هنوز نتوانسته ایم یک ریال از آن را جذب کنیم.

وی اظهارکرد: در حال حاضر وثیقه مورد نیاز تامین شده و ۲۰ درصد آورده شهرداری برای دریافت این تسهیلات پرداخت شده است.

شافعی با بیان اینکه شهرداری بجنورد هشت میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان درخواست وام تبصره ۱۸ کرده بود، گفت: در وهله اول ۲۰ درصد از آن پرداخت خواهد شد.

ن

دانشگاه ها هنگام ساخت در سایت ارکان به مسئله رفت و آمد دانشجویان توجهی نداشته اند

وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری بجنورد با این وضعیت بازسازی ناوگان را شروع کرده است، گفت: بازسازی دو دستگاه اتوبوس انجام شده و تعدادی از ناوگان نیز برای امر بازسازی تحویل نمایندگی مشهد شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با بازگشایی دانشگاه ها با مشکل سرویس دهی مواجه خواهیم بود و اوضاع حادتر از گذشته خواهد شد، افزود: متاسفانه دانشگاه ها هنگام ساخت در سایت ارکان به موضوع حمل و نقل دانشجویان توجهی نداشته است و تعدادی از دانشگاه های ساخته شده دور از جاده اصلی هستند و باید برای هر دانشگاه یک خط اتوبوس گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری برای دانشگاه بجنورد با چهار هزار دانشجو هشت دستگاه اتوبوس اختصاص داده بود این در حالی است که خط طالقانی در داخل شهر بجنورد که جزء پرمسافرترین خطوط این شهر است در حال خدمات رسانی با هشت دستگاه اتوبوس بدون هیچ مشکلی است.

وی توضیح داد: سبک برنامه ریزی دانشگاه بجنورد نیز یکی از دلایلی بود که سبب شده بود تا با وجود مستقر کردن هشت دستگاه اتوبوس باز هم در این دانشگاه با مشکل مواجه باشیم و بارها به مسئولان دانشگاه اعلام کردیم که زمان بندی کلاس های را به گونه ای برنامه ریزی کنند تا این هشت دستگاه بتواند هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در مسیر به صورت گردشی کار کند و به تمام دانشگاه خدمت ارائه دهند اما این امر نیز محقق نشد.

شافعی با تصریح بر اینکه در سال های ۹۷ و ۹۸ تاکیدهای خیلی زیادی را برای بازگشایی خیابان قیام به منظور حل مشکل حمل و نقل دانشجویان در سایت ارکان داشتیم، گفت: اما تاکنون این امر انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: با بسته شدن تقاطع کردن، مشکل خدمات رسانی برای حمل و نقل دانشجویان با بازگشایی دانشگاه های بیشتر می شود چراکه باید اتوبوس برود از دوربرگردان بش قارداش دور بزند که این امر هم زمان سفر را طولانی تر می کند و از سوی دیگر دور زدن اتوبوس با آن حجم از دانشجو از آن دور برگردان خطرناک است.

ک

نبود اعتبار عامل اصلی اجرای مصوبه بازگشایی خیابان قیام

کشمیری معاون عمرانی شهرداری بجنورد نیز در ارتباط با بازگشایی خیابان قیام که منتهی به دانشگاه بجنورد می شود نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: طول این راه ۱.۶ کیلومتر است که ۶۰۰ کیلومتر در محدوده شهری و یک کیلومتر نیز در محدوده اراضی ملی قرار دارد.

وی گفت: هر سال برای اجرای این پروژه اعتبار مصوب می شد اما اختصاصی برای آن نمی آمد، در نتیجه این امر موجب آن شده تاکنون این پروژه اجرایی نشود.

کشمیری افزود: قرار بر این بود تا امسال اعتبار دولتی برای اجرای این پروژه به شهرداری داده شود اما از آنجاییکه این مسیر بیشتر در محدوده خارج از شهر است، مقرر شد تا به اداره کل راه و شهرسازی پرداخت شود.

وی ادامه داد: طبق برآوردهای انجام شده در سال گذشته این پروژه با سه میلیارد تومان انجام می شد اما امسال به برای ساخت آن به هشت تا ۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha