دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در آخرین آمار ارائه شدهی خود از تزریق تاکنون یک میلیون و ۷۶ هزار و ۲۵۷ دوز واکسن کرونا در این استان دارای جمعیتی قریب به ۱.۲ میلیون نفری خبر داده است و در واقع ۸۰ درصد یزدیها در جمعیت بالای ۱۸ سال در برابر کووید- ۱۹ واکسینه شدهاند.
دکتر «مسعود شریفی» معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در این رابطه میگوید: تاکنون بیش از ۶۳۸ هزار یزدی دوز اول واکسن کرونا و ۳۷۲ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دوز نوبت دوم این واکسن را تزریق کردهاند.
به گفتهی وی، علاوه بر۸۰ درصد گروه سنی ۱۸ سال به بالای استان، تاکنون ۶۱ درصد از جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال استان که عمدتاً قشر دانشآموزان و معادل ۶۴ هزار و ۴۴۹ نفر هستند نیز دوز اول واکسن خود را دریافت کردهاند.
با این حال براساس آخرین آمارهای مربوط به روز گذشته بیش از ۳۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شدهاند و آمار بستریهای بیمارستانهای استان در بخشهای کرونا به ۴۰۵ نفر افزایش یافته است.
دکتر «ابراهیم سلمانی» سخمگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این باره اظهار میکند: طی شبانه روز گذشته، از ۹۱۳ نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس، براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۵۶ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدهاند که از این تعداد ۳۶ نفر در بیمارستانهای استان بستری و ۳۲۰ نفر در منزل دوران نقاهت را طی میکنند.
وی از قربانی شدن سه بیمار کرونایی دیگر طی این مدت در شهرستان یزد خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر ۴۰۵ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۸۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه خدمات دریافت میکنند.
«مهران فاطمی» استاندار یزد نیز اخیراً در نشست ستاد کرونای استان نسبت به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ابراز نگرانی کرده و گفته است: نمودار آمار مبتلایان به کرونای استان گویای این است که در حال ورود به موج ششم کرونا هستیم و با این حساب ضروری است تمام توان خود را در جهت کاهش ارتفاع موج و کمترین آسیب به سلامت مردم و بخشهای مختف استان بکار بگیریم.
وی علت افزایش آمار مبتلایان به کرونای استان نسبت به برخی از استانها با وجود وضعیت مناسب در امر واکسیناسیون را کاهش سطح رعایت پروتکلها به زیر ۵۰ درصد ذکر کرده و با اشاره به ریزش ۱۰ درصدی آمار دریافتکنندگان دوز دوم واکسن کرونا، بیان کرده است: این افراد دوز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند اما برای تزریق دوز دوم آن اقدام نکردهاند در حالی که بنا به اظهار کارشناسان، بدن افراد دو هفته بعد از دریافت دوز دوم واکسن به ایمنی قابل قبولی میرسد.
استاندار معتقد است که در زمینه مدیریت افکار عمومی باید یک اقدام عالمانه کارشناسانه انقلابی با حضور دستگاه های ذی ربط در خصوص اهمیت تزریق واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی با استناد به تحقیقات علمی و پژوهشی انجام شود.
فاطمی به موضوع برگزاری حضوری کلاسها در مدارس نیز اشاره و خاطرنشان کرده است؛ لازم است واکسیناسون دانشآموزان تا نیمه آبان ماه براساس آییننامه ۰۶ تکمیل شود ولی شرط حضور در کلاسهای حضوری را مصوبات ستاد کرونا، واکسیناسیون دانشآموزان و خانوادههای آنهاست لذا با مدارسی که خارج از چارچوب تعیین شده عمل کنند، برخورد میشود.
استاندار تقویت نظارت بر رعایت پروتکلها در بخشهای مختلف را خواستار شده و تاکید کرده است: در این راستا معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با مدیران دستگاه های مرتبط با مجموعههای پرتردد نظیر ترمینال، فرودگاه و راه آهن جلسه گذاشته و بر اهمیت موضوع تاکید کرده و شخصا بازدیدهای سرزدهای را از این مجموعه ها به عمل آورد.
فاطمی همچنین فعالیت کارمندان در مجموعههای اداری را ملزم به داشتن کارت واکسن دانسته و گفته است؛ براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از ورود کارمندان بدون واکسن به ادارات دولتی ممانعت میشود و در صورت حضور، برای آن ها غیبت صادر می شود.
قطعاً در شرایط کنونی دریافت واکسن کرونا قبل از فرا رسیدن فصل سرما و تداوم استفاده از ماسک و پرهیز از برگزاری دورهمیهای خانوادگی و دوری از حضور در تجمعات، همچنان از مهمترین راههای کنترل این بیماری و مصون ماندن افراد و جامعه از آسیبهای ویروس کوئید - ۱۹ است.
انتهای پیام
نظرات