محمد درهوزمی امروز (25 مهر) در مراسم تجلیل از فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در اظهار کرد: در چند سال اخیر۲۸۲ کارگروه رفع موانع تولید شامل ۱۶۵۰ فقره پرونده و ۲۵۰۰ مصوبه انجام گرفته است.
وی عنوان کرد: از سال ۹۳ تحت عنوان گفتمان توسعه، شروع به سرمایهگذاری کرده و به تبع آن ایجاد اشتغال شده است.
درهوزمی ادامه داد: در چهار سال گذشته با وجود تحریمهای ظالمانه اولویت ما در وزارت صنعت معدن و تجارت و کارگروه رفع موانع تولید، در درجه نخست حفظ سطح کنونی تولید و پس از آن افزایش تولید بود.
وی افزود: در چهار سال گذشته تمام تلاش ما چرخیدن چرخ واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری استان بود و ۷۰ درصد مصوبات اجرایی شدند و حدود ۳۰ درصد به علت مشکلات قانونی قابلیت اجرایی شدن نداشت.
درهوزمی با تاکید بر این که باید مزیتهای کردستان را شناخت و متناسب با این مزیتها صنایع پیشران تعریف کرد افزود: از مزیتهای نسبی و رقابتی کردستان بخش معدن میباشد که تا قبل از سال ۹۳ به صورت خام فروشی معادن و به صورت محدود در سطح استان رواج داشت؛ اما در حال حاضر فقط در مجتمع طلای زرکوه کردستان بیش از ۱۳۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شدهاند.
وی ادامه داد: حقوق این افراد سر وقت پرداخت میشود و میزان پرداختهای دولتی در معادن از حدود ۴ و نیم میلیارد تومان به ۴۸۲ میلیارد تومان رسیده است.
دره وزمی با اشاره به اینکه سالانه در مجتمع طلای زرکوه کردستان ۵ تن طلا تولید میشود؛ افزود: مجتمع طلای سقز هم در حال احداث بوده و در آیندهای نزدیک افتتاح میشود.
وی تصریح کرد: در کردستان زنجیره کامل فولاد تعریف شد و با حمایت بی دریغ مهندس نعمت زاده وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت ۱/۵ میلیون تنی تولید فولاد و ورق ایجاد شد.
دره وزمی اضافه کرد: ۱/۵ میلیون تن فولاد و ورق یعنی ۱/۶ میلیون تن آهن اسفنجی، ۲/۵ میلیون تن کارخانه گندله، ۲/۵ میلیون تن کنسانتره و در کل ۴/۵ میلیون تن استخراج سنگ آهن.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کردستان اظهار کرد: در حال حاضر تمام معادن سنگ آهن با ظرفیت کامل کار میکنند و تولید کنونی کنسانتره در سطح استان به ۱/۵ میلیون تن رسیده که تا اوایل آذر ماه به ۱/۹ میلیون تن خواهد رسید.
دره وزمی اضافه کرد: با ۳۰ هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری در طرح های فولاد کردستان برای ۴۰۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد و مراحل اولیه احداث این مجتمع ها صورت گرفته است.
دره وزمی بیان کرد: کل سرمایه گذاری بخش صنعت معدن و تجارت استان تا قبل از سال ۹۳ معادل ۱۰۴ میلیون یورو و با احتساب پتروشیمی و لاستیک بارز به ۳۴۰ میلیون یورو می رسید اما در هفت سال گذشته ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر فقط در بخش صنعت استان ۱۳۸۰۰ نفر مشغول به کار می باشند و هر ۴/۴ روز یک واحد تولیدی در استان احداث و هر ۸/۸ روز یک پروانه اکتشاف معدنی در کردستان صادر شده است اما باز هم کمبود در استان دیده می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: در تمام استان هرجا ظرفیتی بود به کار گرفته شد و کم کاری صورت نگرفت.
محمد دره وزمی گفت: از سال ۱۳۹۳ تاکنون واحدهای عمده پتروشیمی کردستان، لاستیک بارز کردستان، مجتمع معدنی زرکوه، توسعه معدنی و صنعتی صبانور، کیمیا معادن سپاهان، فراسازان توتون آپادانا، جاودان ستاره زیویه، کانیانور برزین زاگرس، پیشرو سورین فن آور فرتاک، باران تجارت پوریا، آروند الکتریک تجارت ایرانیان، مدرن الکتریک جهان گستر، سپهر صنعت آرتا، رنگین پلاست بهدیس، آهک هیدراته شرکت سیمان کردستان و طرح توسعه رویا پلاستیک و ده ها طرح کوچک به بهره داری رسیده است.
وی جمع کل طرحهای احداث و توسعه به بهره برداری رسیده تولیدی استان را در هفت سال گذشته ۶۰۹ واحد ذکر کرد و افزود با افتتاح این طرحها برای ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال واقعی ایجاد شده که معادل ۷۴ درصد اشتغال واقعی بخش صنعت کردستان بودهاست.
دره وزمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵ طرح بزرگ فولادی و غیر فولادی در کردستان در حال اجراست که با ۵۵ هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری ،برای ۶۱۰۰ نفر دیگر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات