• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400072517912
  • خبرنگار : 50294

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:

استفاده از بذر مناسب تا ۳۰ درصد عملکرد محصول را افزایش می‌دهد

استفاده از بذر مناسب تا ۳۰ درصد عملکرد محصول را افزایش می‌دهد

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: بذرهای گواهی شده تا ۳۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر گذار است.

فرید سپری امروز (۲۵مهر) در دهمین جلسه کمیته فنی بذر اظهار کرد: کشاورزانی که از بذر گواهی شده برای کشت‌های پاییزه استفاده کنند برای هر یک هکتار زمین زراعی۲ کیسه بیشتر از سهمیه خود کود اوره دریافت خواهند کرد.

سپری عنوان کرد: به منظور تشویق و ترغیب کشاورزان به استفاده از بذر گواهی شده، برای هر یک هکتار از مزارعی که بذر گواهی شده در آن به کار رفته باشد ۲ کیسه کود اوره بیشتر از سهمیه به کشاورزان داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه استفاده از بذر مناسب مهم‌ترین آیتم در افزایش عملکرد محصول می‌باشد؛ تصریح کرد: به طور میانگین برای کشت‌های پاییزه گندم در استان سالانه ۹۰ هزار تن بذر نیاز داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان یادآورشد: تولید۵ هزار و ۷۲۰ تن بذر آبی، برنامه‌ای ابلاغی برای سال آینده زراعی است و در کل برنامه تولید ۲۱ هزار و ۹۷۲ تن بذر گواهی شده گندم در سال زراعی آتی از مهم‌ترین برنامه‌های بخش زراعت سازمان خواهد بود.

سپری خاطرنشان کرد: در سال زراعی پیش رو برنامه کشت ۳۲هزار هکتار گندم آبی و  ۵۵۰ هزار هکتار کشت گندم دیم داریم که امیدواریم کشاورزان استان از بذور گواهی شده در مزارع خود بیشتر استفاده کنند.

وی اضافه کرد: بر اساس تدابیر جدید وزارتی در سال آینده قیمت بذر به موقع وکارشناسی اعلام خواهد شد و شرکت های بذری و زارعان استان در زمان مناسب اقدام به  توزیع و تامین بذر خواهند کرد.

سپری ظرفیت تشکل های بخش کشاورزی برای توزیع بذر در بین کشاورزان را بسیار موثر و مهم خواند و افزود: نسخه رهایی دیمزارهای استان کردستان از مشکلات کم آبی و خشک سالی به کارگیری اصول کشاورزی حفاظتی در این اراضی است.

وی تاکید کرد: امسال ۱۸درصد از طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور به استان کردستان اختصاص داده شده که می‌تواند ترغیب کننده کشاورزان برای استفاده از بذر اصلاح شده باشد.

فرید سپری با اشاره به اینکه استان کردستان در تولید ارقام مختلف بذر گندم در کشور در جایگاه خوبی قرار گرفته است تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان کردستان در تولید بذر هزار خوشه، کاری بزرگ و در خور ستایش انجام داده است که با استفاده کشاورزان از بذور پرورشی و گواهی شده نتیجه این تلاش‌ها در دیمزارهای استان به ثمر خواهد نشست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha