به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی در مراسم امضای تفاهم نامه با معاونت توسعه روستایی و تجلیل از زنان روستایی به مناسبت روز جهانی زنان روستایی، اظهار کرد: از جمله آسیبهای روستا کم شدن ازدواج است، هرچه بتوانیم در این مساله تلاش خواهیم کرد اگرچه بخش عمدهای از این مساله به فرهنگ سازی باز میگردد و ما نیاز به کار جدی در نوع و سبک زندگی داریم چراکه برخی مسائل و شیوههایی که در سبک زندگی تغییر ایجاد میکند به توسعه خانواده و جمعیت ضرر میرساند.
پیگیری برای رفع مشکلات زنان برای اخذ تسهیلات کم بهره
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه در پی رفع مشکلات زنان برای گرفتن تسهیلات از قبیل ضامن و سند و امثالهم هستیم، تصریح کرد: در پی رفع این مشکلات هستیم تا تسهیلات با بهره کمتر و زمان و ماندگاری بیشتر در اختیار این افراد قرار گیرد. تفاهم نامه امروز معاونت زنان و خانواده با معاونت روستایی و تفاهم نامه دیگری با وزارت کشاورزی در این راستا است تا به طور خاص از زنان برای اشتعالزایی یا فعالیتهای عمران روستایی که زنان نیاز دارند و حتی در زمینه ازدواج و ... توجه کنیم.
خزعلی گفت: تامین بیمههای درمانی به صورت فراگیر در روستاها انجام گرفته و اگر جایی تحت پوشش نیست باید اطلاع رسانی شود. همین طور بیمه تامین اجتماعی برای بخشی از زنان که تحت پوشش بودند، انجام شده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم حمایت از زنان روستایی که محور و قوام روستا و منجر به پایداری و پویندگی روستا هستند، تاکید کرد: هرجا این زنان حضور داشتند شاهد کاهش مهاجرت و تولید و مولد بودن محصولات بودهایم. حمایت از این زنان باید به صورت خاص انجام گیرد.
نرخ تورم در روستاها بیشتر از شهرهاست
معاون امور زیربنایی معاونت مناطق محروم و توسعه روستایی رئیس جمهور گفت: به طور عمومی نرخ تورم در جامعه روستایی بیشتر از نرخ تورم در جامعه شهری است و زندگی در جامعه روستایی گرانتر است.
به گزارش ایسنا، نعمت الله رضایی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز در مراسم امضای تفاهم نامه با معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و تجلیل از زنان روستایی به مناسبت روز جهانی زنان روستایی، اظهار کرد: ۵۴ درصد اقتصاد روستایی از بخش کشاورزی، ۱۷ درصد از بخش صنعت و ۱۸ درصد از بخش خدمات است.
وی ادامه داد: نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند اما میزان مشارکت زنان در مناطق روستایی و در فعالیت اقتصادی به مراتب بیشتر از میزان مشارکت در مناطق شهری است و باید برای زنان روستایی امکانات خاص خود را در نظر بگیریم.
رضایی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تحصیل کرده دانشگاهی در مناطق روستایی داریم که حدود ۵۰ درصد آنها زنان هستند. اظهار کرد: طی این تفاهم نامه با معاونت زنان منابعی برای استانهای منتخب در نظر گرفته شده است اما تسهیلات و وام نیست که منجر به اشتغال میشود بلکه توانایی یا مهارت درخواست کننده تسهیلات منجر به اشتغال میشود.
به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین علی اکبر مویدی معاون ترویج و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از کارهای برنامهریزی شده، احیای هنرستانهای کشاورزی است که این امر از سال گذشته در معاونت آموزش و ترویج کلید خورده و تعدادی از این هنرستانها را ویژه دختران روستایی برنامه ریزی کردهایم و امیدواریم بیش از هزار نفر از دختران روستایی در این مراکز آموزش ببینند.
وی اظهار کرد: چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که تعدادی از آنها را زنان روستایی تشکیل میدهند.
مویدی ادامه داد: در بین جمعیت ایران، ۱۰ میلیون زن روستایی و عشایری وجود دارد و بالغ بر ۱۲.۴ درصد جمعیت ایران را این زنان تشکیل میدهند که بیش از ۷۳ درصد آنها باسواد هستند. همچنین شش میلیون نفر از آنها در سن ۱۸ سال هستند.
مویدی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد فعالیت دام و طیور در بخش کشاورزی را زنان روستایی و عشایر انجام میدهند، افزود: ۴۰ درصد از فعالیت زراعت و باغبانی و بالغ بر ۸۰ درصد زنجیره فرآورده و تولید محصولات کشاورزی به روش سنتی نیز بر عهده زنان روستایی است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به پروژههای انجام شده این معاونت طی سالهای قبل، تصریح کرد: در حوزه تشکیل صندوقهای خرد زنان روستایی بالغ بر ۳۶۰۰ صندوق تشکیل شده که نقش بسیار خوبی در اشتغال زایی و درآمد و معیشت زنان روستایی داشته است. همچنین در تولید محصولات سالم نیز زنان روستایی نقش زیادی داشته اند. از جمله پروژههای دیگر طی این سالها، پروژه تولید محصولات سالم و استاندارد و توجه ویژه به بحث باغچه های خانگی با همکاری وزارت بهداشت بود که انجام شد.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۱۴۳۰ مرکز خدمات کشاورزی وجود دارد که به صورت مستقیم در ارتباط با کشاورزان هستند، تاکید کرد: هرچه تعامل معاونت ترویج و آموزش کشاورزی با معاونت زنان و خانواده رئیس جمهوری بیشتر شود، امکان افزایش فرصت اشتغال و معیشت نیز بیشتر میشود.
انتهای پیام
نظرات