• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400072517219
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

حذف تدریجی بیرگان از نقشه کشور/ مشکلات مردم منطقه تمامی ندارد

حذف تدریجی بیرگان از نقشه کشور/ مشکلات مردم منطقه تمامی ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری منطقه بیرگان در فاصله ۲۰ کیلومتری چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری قرار دارد و دارای ۲۶ روستا است، تونل بیرگان به‌عنوان سومین طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به سمت استان مجاور برای تامین آب در راستای توسعه صنعت و کشاورزی این استان در حال احداث بوده که مردم این منطقه را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

به گزارش ایسنا، از زمان آغاز اجرای پروژه سد بیرگان، مسئولان  برای حل مشکل آب مردم منطقه، اقدام به پمپاژ آب از چشمه‌های منطقه کردند که نتیجه این اقدام، خشکیدگی منابع آب چشمه‌ها و کاهش دبی آب رودخانه‌ها بوده است، همچنین شرکت آب منطقه‌ای استان مجاور به‌علت همجواری اراضی روستاهای منطقه با سد و تونل بیرگان، اجازه هیچ‌گونه اقدامی را در این منطقه به مردم نمی‌دهد و در حقیقت مشکلات همانند استخوان در گلو مانده مردم مظلوم این منطقه را آزار می‌دهد، به‌علاوه شرکت آب منطقه‌ای اصفهان هنوز بهای اراضی تصرف شده کشاورزان روستاهای این منطقه را پرداخت نکرده و مردم در برابر مطالبات خود با انواع وعده و وعید روبرو می‌شوند.

از سال ۱۳۷۰ تاکنون اراضی کشاورزی و ملکی مردم منطقه بیرگان در شهرستان کوهرنگ در محدوده سد بیرگان قرار گرفته، این طرح ملی بوده و سازمان آب منطقه‌ای استان مجاور، مسئولیت تعیین تکلیف اراضی مردم این منطقه را بر عهده داشته است، بنابراین آب منطقه‌ای باید این اراضی را تعیین تکلیف و تملک کند، اما اینک پس از گذشت سه دهه، نه تنها این مشکل مرتفع نشده، بلکه مشکلات دیگر که دقیقا ناشی از سپردن مسئولیت‌ها به آب منطقه‌ای استان مجاور بوده، مشکلات شدیدی را برای مردم به‌جود آورده و روز به‌روز نیز تشدید می‌شود.

خبرنگار ایسنا، برای بررسی بیشتر مشکلات مردم منطقه بیرگان، بازدیدی از این منطقه داشت تا بتواند بیشتر در جریان مسائل مردم منطقه بیرگان قرار بگیرد، درد و دل و صحبت‌های مردم منطقه بیرگان تمامی ندارد، مردم این منطقه همانند بسیاری دیگر از مردمان سرزمینمان حق زندگی کردن دارند، برای بسیاری از آنان این امکان فراهم نیست که از منطقه خارج شوند و تقاضای این مردم رسیدگی و توجه دولت است، برای خواندن مطلب در ادامه همراه باشید.

خشک شدن بیش از ۴۰ چشمه در منطقه بیرگان در پی اجرای پروژه سدسازی

آقای امانی یکی از اهالی منطقه بیرگان در خصوص مشکلات این منطقه به خبرنگار ایسنا، گفت: در گذشته، کار کشاورزی در این منطقه رونق داشت، اما زمانیکه آب این منطقه تحت نظر سازمان آب منطقه‌ای استان مجاور قرار گرفت، شرایط زندگی در منطقه دشوار شد و هم‌اکنون تامین آب آشامیدنی و آب کشاورزی با مشکلات زیادی مواجه شده است، حدود ۴۰ چشمه در این منطقه وجود داشت که به‌دلیل این تملک تقریبا همه خشک شده‌اند، از دیگر نتایج آن متوقف شدن کشت و کار و از بین رفتن باغات بوده است، چشمه‌هایی مانند مروارید، موردل، حاج‌علی و ... به‌طور کامل خشک شده‌ و در حال حاضر این چشمه‌ها لانه پرنده‌های وحشی شده‌اند.

وی ادامه داد: هرچه فرمانداران و بخشداران جلسه تشکیل می‌دهند،سودی ندارد، به‌طوریکه دو مرتبه در این ماه و ماه قبل برای کم‌آبی جلسه برگزار شده است، محرومیت‌های منطقه و مشکلات موجود، موجب مهاجرت بسیاری از خانواده‌ها به شهرها و استان‌های دیگر شده است، پاسکاری برای حل مشکلات منطقه میان آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی همواره وجود دارد.

این ساکن منطقه بیرگان تصریح کرد: از زمانیکه  عملیات اجرایی تونل سوم کوهرنگ در این منطقه آغاز شد، تقریبا می‌توان گفت تمامی منابع آبی نشست کرده و خشک شدند، پس از آن آب منطقه‌ای استان مجاور که مسئول این منطقه بود، متعهد شد با فراهم آوردن امکاناتی مانند احداث جاده، مدرسه، گاز و امکانات شهری به مردم این منطقه کمک کند، اما متاسفانه کاری جز چرخاندن مردم در میان ادارات ندارد، آخرین تعهد آب منطقه‌ای استان مجاور این بوده است که تا اواخر سال ۹۹، خسارت‌های وارده به مردم جبران شود، اما به‌هیچ کدام عمل نشده است.

امانی با اشاره به دیگر مشکلات مردم منطقه بیرگان، توضیح داد: مردم منطقه از نعمت گاز بی‌بهره هستند و خرید یک کپسول گاز هزینه زیادی را به مردم تحمیل می‌کند، سلامتی مردم بستگی به آب سالم دارد و تحت تاثیر این بی‌تدبیری‌ها، آب منطقه نیز آلوده شده، حتی بررسی‌هایی نیز صورت گرفته و بیماری‌زایی آن نیز ثابت شده است، مجموع این مشکلات و کاستی‌ها بیکاری جوانان، بیکاری دامداران، بی‌آب شدن زمین‌های کشاورزی، خشکیدگی درختان را در پی داشته داشت.

این ساکن منطقه بیرگان با بیان اینکه مردم درخواستی جز رسیدن به حق و حقوق قانونی خود ندارند، تاکید کرد: حق و حقوق آبی مردم این منطقه باید پرداخت شود، حتی در زمانی مردم به‌شدت معترض بودند اما دولتمردان به خواسته‌های آن‌ها بی‌توجه هستند، چرا باید فرزندان این خطه بی‌سواد باشند و اگر هم برای درس خواندن به شهر مهاجرت می‌کنند با هزاران مشکل روبرو ‌شوند؟ آیا مردم بیرگان حق زندگی ندارند، اگر قصدشان خارج کردن مردم از منطقه است به‌صورت شفاف آن را به ساکنان بگویند.

وی با بیان اینکه مسئولان استانی باید از جنس مردم باشند، توضیح داد: این مورد باعث می‌شود تا ریشه مشکلات را بسیار بهتر بدانند، ۲۶ روستا در منطقه بیرگان وجود دارد، جمعیت ثابت منطقه حدودا  ۴۰۰۰ نفر است و جمعیت غیر ثابت ۱۴ هزار نفر بوده که به بیرون از استان برای کار مراجعه می‌کنند و شما متوجه خواهید شد که چه میزان نیرو از منطقه سالیانه خارج می‌شود.

مردم بیرگان از حق و حقوق خود بی‌اطلاع هستند/ بی‌توجهی مسئولان به مردم این منطقه

مهراب فرجی یکی از اعضای شورای منطقه بیرگان به خبرنگار ایسنا گفت: در ۲۶ روستای منطقه بیرگان، تنها چهار روستا دهیاری دارند و در بقیه روستاها نمی‌توان یک متر لوله‌کشی آب شرب را حتی مشاهده کرد، به وضوح می‌توان دریافت که قدرت سازمان آب منطقه‌ای بر ادارات شهرستان برتری دارد، در این بین نیز چون مردم از حق و حقوق خود در بسیاری از موارد خبر ندارند، حق آنان بسیار تضییع می‌شود.

وی افزود: حتی برف‌روبی منطقه بیرگان نیز بر عهده استان نیست و باید استان مجاور در این مسئله دخالت کند، تا کی می‌توان منتظر ماند؟ وقتی جاده درستی در منطقه وجود ندارد، عملا راه ارتباطی روستاها در زمستان مسدود می‌شود و اگر ماشینی در منطقه در پشت برف بماند باید منتظر باشد تا جرثقیل آن را خارج کند، برخی اوقات برق چند ساعت قطع می‌شود، مدرسه‌ای وجود ندارد و اگر هم باشد برخی از معلمان حاضر نیستند خود را به سختی بیندازند.

این عضو شورای منطقه بیرگان یادآور شد: بسیاری از ادارات شهرستان کوهرنگ نسبت به وظایف خود کوتاهی می‌کنند، برخی از مردم نیز از حق و حقوق خود اطلاعی ندارند و همین مسئله سبب سوءاستفاده‌های زیادی شده است، سازمان آب منطقه‌ای ارگانی نیمه‌دولتی بوده و وظیفه عمده بر عهده دولت است تا به مشکلات مردم منطقه توجه کند، چون تاکنون مسئولان بی‌توجهی خود را نشان داده‌اند، بنابراین جلسه‌ای باید با حضور مسئول آب منطقه‌ای، مردم و مسئولان استانی برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha