• شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400072416694
  • خبرنگار : 71474

رئیس اتاق بازرگانی ایران هشدار داد

خطر تورم سرسام آور در اقتصاد ایران!

خطر تورم سرسام آور در اقتصاد ایران!

رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید اگر برخی تصمیمات غلط در سطح کلان اقتصاد ایران اصلاح نشود، خطر رشد سرسام آور تورم کشور را تهدید خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم در اقتصاد ایران چند ماه گذشته را در عدد بالای ۴۰ درصد گذرانده و در آخرین آمار عدد آن از مرز ۴۵ درصد نیز گذشته است. بسیاری از فعالان اقتصادی هشدار می‌دهند که در صورت اصلاح نشدن برخی رویه‌های کلان، لمس تورم‌های شدیدتر نیز ممکن خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس، گفته: اگر نگاهی تاریخی به عملکرد دولت‌ها، با هر گرایش و رویکرد فکری نسبت به مسئله اقتصادی بیندازیم، درمی‌یابیم که برآورد اقدامات انجام شده از جانب آنها، نه‌تنها به حل مشکلات و مسائل اقتصادی کشور کمکی نکرده بلکه چالش‌هایش را افزون کرده است.

او ادامه داد: در این میان، دولت سیزدهم، میراث‌دار بزرگ‌ترین بحران‌ها بوده و باید از تحریم و چالش‌های ارزی تا شیوع بیماری کرونا و مشکلات مهم در بخش منابع آبی و انرژی را چاره‌جویی کند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران تأکید کرد: در وضعیت کنونی و در تنگنای مشکلات، هرگونه خطای راهبردی موجب افزایش حجم نقدینگی می‌شود و تورمی سرسام‌آور را برای آینده در پی خواهد داشت.

او متذکر شد: در گذشته برای عبور از هر پیچ سخت، به اقدامات اورژانسی متوسل شدیم، درحالی‌که اقتصاد کشور، تصمیمات سخت و اصلاحات ریشه‌ای نیاز داشت. امروز اقتصاد کشور نه از منظر سیاست داخلی و نه در بحث سیاست خارجی، حرف اول را در کشور نمی‌زند و اولویت نخست هم نیست. همه این مسائل باعث می‌شود تا کشور به سراشیبی بحران فروافتد و رتبه آن در شاخص‌های جهانی، مکرر تنزل یابد.

رئیس اتاق ایران بار دیگر به موضوع «تولید» و نیازهای این بخش اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه قوه بر این مبحث مهم متمرکز هستند اما آیا آنچه تحت همین عنوان پیگیری می‌شود، کارآمدی و اثرگذاری کافی دارد؟ در کشوری که با محدودیت منابع مواجه است، باید مشخص شود که آیا حمایت مادام‌العمر از بعضی بخش‌های تولیدی اثرگذاری لازم را ایجاد می‌کند یا نه و اینکه اساساً کدام بخش‌ها باید در اولویت حمایت‌ها قرار بگیرند؟

او ادامه داد: امروز همه به دنبال شناسایی واحدهای تولیدی هستند که به هر دلیل تعطیل شده‌اند؛ اما آیا فعال شدن آن کارخانه‌ای که محصولش به‌زودی حتی در بازار داخلی هم مصرف‌کننده ندارد، با منابعی که ارزشمند و توأمان محدود هستند، منطقی خواهد بود؟ آیا می‌شود بدون شناسایی عوامل توقف فعالیت یک واحد تولیدی، برای راه‌اندازی مجدد آن اقدام کرد؟ تقاضای ما این است که کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس به این موضوعات توجه ویژه داشته باشد.

شافعی در بخش دیگری از سخنانش به سیاست‌های ارزی پرداخت و گفت: ۳۵ درصد کل صادرات توسط بخش خصوصی واقعی صورت می‌گیرد و ۶۵ درصد دیگر که واحدهای دولتی، نیمه‌دولتی و خصولتی هستند؛ در ۹۰ درصد موارد، مواد خام و یا نیمه‌خام را صادر می‌کنند. مشکل اینجاست که دولت‌ها به‌جای آنکه منابع ارزی را در اقتصاد ملی مورد استفاده قرار دهند و عرضه ارز را به نفع بخش‌های مولد افزایش دهند؛ فقط سیاست کنترل قیمت را در این بخش دنبال کرده‌اند.

شافعی درباره نظام قیمت‌گذاری به‌عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم و پر چالش در این ایام، عنوان کرد: بسیاری از اقدامات و تصمیمات در قالب شعار کنترل تورم مطرح می‌شود اما غایت آن رشد بهای تمام‌شده تولید بوده است. آیا منطقی است درحالی‌که قیمت نهاده‌های تولیدی افزایش می‌یابد، در ادامه زنجیره تولید، به صنعتگر و تولیدکننده دستور داده شود تا قیمت را ثابت نگاه دارد؟ اصلاً در چنین شرایطی، تولید ممکن و مقرون‌به‌صرفه خواهد بود؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۴ ۱۴:۰۸

فقط عیب جویی می کنند. اما حتی یک پیشنهاد هم ندارند.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۴ ۲۳:۴۶

غیر مستقیم گفته دولتمردان با دنیا تعامل کنید برجام انجام بدهید اف ای تی اف درست کنید تا ایران درست شود منظورش این بوده نفهمیدی بفهم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۱:۱۶

کاملا درست است

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۴ ۲۳:۱۹

پیشنهاد کاملآ واضح است،از حمایت همه‌جانبه و بی چون و چرا از واحد تولیدی زیانده و بی کیفیت خودداری شود ،از دخالت نهادهای نامربوط در اقتصاد جلوگیری بعمل آید، از متخصصین باسواد اقتصادی استفاده شود، از ورود رانت خواران در حوزه اقتصادی جلوگیری بعمل آید،شفاف سازی در امور اقتصادی بعمل آید

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۰:۱۶

حرف زدن آسان ولی عمل کردن سخت است ایراد گرفتن و انتقاد آسان ولی خود شخص منتقد آیا درست عمل می‌کند یا می‌تواند بدون ایراد اقدام کند همین آقا را اگر بعنوان مسئول رفع موانع تولید و مسئول جهش تولید بگذارند می‌تواند کار مفیدی بکند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۲:۰۴

مقصر خودتون هستید که جو منفی میدهی اقا بگو من مطمین هستم تا یکماه دیکه همه چی ارزون پیشه قسم میخورم مردم بجای احتکرار به فکر عرضه میافتند تورم پایین میاد دزدان و دلالان سود ۲۰۰ درصد راضی نمیشن خوب نظارت نیست بخاطر اینه !!!چرا جو منفی میدی قیمت ها مغازه به مغازه فرق داره سابقه نداره این

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۸:۱۲

من دعا میکنم که آن شا الله مشکلات اقتصادی هر چه زودتر مرتفع و حال همه چیز خوب شود ..... ..

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۹:۲۲

راه حل جلوگیری از تورم فقط کوپن است وپول کشور را تقویت می کندو کمک به اقشار کم درآمد مردم می شود ودست دلالان وسوداگران کوتاه می شودو نظارت دولت به سبد خانوار و مواد غذایی و قیمت‌های مسوب کالاها بیشتر می شود وضمن این که قوه قضائیه بهتر وارد عمل می شود

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۹:۳۱

راه حل تعامل با دنیا و کنارزدن کاسبان تحریم است

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۹:۴۰

استفاده از دریا و شیرین نمودن آب یک ثروت است و از طلا با ارزش تر است چون ایجاد اشتغال می شود و کشاورزی و دامداری و صنعت تقویت میشود

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۱۳:۳۸

سی سال است عضواتاق هستم وخیلی هم ازعملکرد اتاق راضیم... ولی مسیولان اتاق اول بایداتاق راازدایره مافیا خارج کنندبهتره.. چون حالاعملااحساس میکنم اتاق هیچ قدرتی ندارد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۱۹:۵۱

خوب می توانستید از بورس حمایت کنید تا هیچ کارخانه ای هم تعطیل نشه

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۰۰:۲۷

هعععععی

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۸ ۱۳:۱۳

با یک دلال ملک صحبت یکردم که پول ظالمانه ای دریافت میکنید گفت ما مزد فعالیت ذهنی خودرا میگیریم گفتم فعالیت ذهنی و زحمت یک پزشک از شما بمراتب بیشتر است اما در مقایسه با شما درامدی ندارد درحالیکه امثال پزشک به جامعه خدمات حیاتی و ارزشمند میرسانند و شما خدمات مخرب اخلاق و اقتصاد. تا زمانیکه نرخها با جدیت تثبیت نشوند، دلالی و درامدهای مفسدانه رواج خواهند داشت و بانکها هم به جمع دلالان پیوسته و به اتش گرانیها دامن میزنند حال انکه بانکها باید عامل رشد اقتصاد باشند نه تورم.