مرتضی رهنما چهارشنبه ۲۱ مهر در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک روز جهانی استاندارد، گفت: فعالیت مراکز و کارگاههای تامین و توزیع ال پی جی، غیرقانونی و غیراستاندارد است و این سازمان با همراهی سایر نهادها همواره در مسیر مواجهه قانونی با این معضل تلاش کرده است.
او با بیان اینکه عموما مراکز تامین و عرضه این نوع گاز برای خودروها خارج از محدوده شهری قرار دارد، گفت: این سازمان مکاتباتی در خصوص مواجهه با چنین مراکزی با اداره اماکن، سازمان صمت و فرمانداریها انجام داده است.
رهنما گفت: حضور درحاشیه شهرها، یک مشکل اساسی در این ارتباط محسوب میشود زیرا به سادگی امکان شناسایی دقیق مکان فعالیت و مواجهه قانونی با فعالین این بخش وجود ندارد.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه ۱۵۰۰ واحد تولیدی و خدماتی تحت پوشش استاندارد در فارس فعال است، گفت: تاکنون ۱۶۲۲ پروانه معتبر استاندارد برای ۲۲۸۱ فرآوردهها، کالا و ارائه خدمات، صادر شده است.
او توضیح داد: هر یک واحد تولیدی یا خدماتی میتواند دارای یک یا چند پروانه استاندارد باشد و هر پروانه استاندارد میتواند برای چند فرآورده یا خدمت مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد فارس با یادآوری اینکه ۱۴ درصد از کل پروانههای صادره شده در فارس تشویقی است، خاطرنشان کرد: در این نوع، واحد تولیدی متقاضی دریافت بوده و اجباری وجود ندارد، اما بعد از صدور پروانه استاندارد، واحد تولیدی ملزم به رعایت کامل مفاد استاندارد تعیین شده است.
رهنما با تاکید براینکه، مدت زمان اعتبار یک پروانه استاندارد در همه کالاها، خدمات و محصولات، یک سال است، گفت: بعد از یکسال، دارنده پروانه باید روند قانونی برای تمدید آن را طی کند، در غیر اینصورت، پروانه استاندارد ابطال خواهد شد.
او با بیان اینکه حضور ۱۹۵۲ مسئول کنترل کیفیت آموزش دیده و مورد تائید استاندارد در واحدهای تولیدی، بازوی این سازمان در اجرای برنامهها محسوب میشوند، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر هزار نفر ساعت آموزش به این افراد ارائه شده است که آموزشها تا پایان سال به ۲ هزار نفر ساعت، افزایش خواهد یافت.
رهنما، با بیان اینکه ۸ یا ۹ ماه قبل مواردی از مغایرت در میزان وزن کالاهای بستهبندی استاندارد در فارس مشاهده شده بود، گفت: خوشبختانه طی ۶ ماه گذشته در زمینه لبنیات و سایر محصولاتی که مستقیم با سبد خانوار ارتباط دارد، هیچگونه مغایرتی مشاهده و گزارش نشده است.
او همچنین از انجام ۴ هزار مورد تست نازلهای سوخت در استان فارس طی ۶ ماه گذشته خبر داد و گفت: تاکنون هیچ موردی از تخلف در نازلهای کنترل و بررسی شده مشاهده نشده است.
رهنما با بیان اینکه امسال بیش از هزار مورد بازرسی از واحدهای تولیدی و خدماتی تحت نظارت انجام شده است، گفت: طی این مدت ۲۰۱۷ نمونه محصول به شکل تصادفی برداشت و آزمایش شده است.
او با اشاره به فعال بودن استاندارد در گمرک شهر شیراز، گفت: ماهیت کالاهای وارداتی و صادراتی به لحاظ استاندارد در گمرک شیراز ارزیابی میشود و طی ۶ ماه گذشته شاهد صدور ۶۱۰ مورد تائیدیه استاندارد برای این محصولات بودهایم که ۲۵۰ مورد برای کالاهای وارداتی و ۳۶۰ مورد برای کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری را شامل میشده است.
رهنما، صدور ۳۲ مورد پروانه کاربرد حد مجاز آلاینده در محصولات کشاورزی شامل سیب زمینی، گوجه، خیار، سیب درختی، پرتقال، زردآلو و پسته را در فارس یادآور و متذکر شد: حدود ۱۵۰۰ مرکز عرضه کالا در استان فارس مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و شماری از محصولات شامل دوغ، چیپس، کیک، عرقیات و آبلیمو، به عنوان غیراستاندارد شناسایی شده است.
مدیرکل استاندارد فارس یادآور شد که طی ۶ ماه اول امسال، ۹۰ مورد اعلام جرم از سوی این اداره انجام شده که بیشتر مربوط به مصالح ساختمانی غیر مجاز بوده و منجر به جریمه و پلمپ در ۱۷ مورد شده است.
انتهای پیام
نظرات