به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آف دکور، در نظر داشته باشید که مقدار مواد اولیه که به آن اشاره میکنیم برای ۶ نفر در نظر گرفته شده و اگر بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت بین مقدار مواد اولیه مقادیر را تغییر دهید. برای پخت استانبولی پلو تقریباً یک ساعت و ۱۵ دقیقه زمان احتیاج دارید.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو
گوشت مغز ران بدون استخوان: 750گرم
برنج: یک کیلو
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی: سه کیلو
پیاز سرخ کرده: 3 تا 4 قاشق سوپخوری
روغن: 100 تا 150گرم
نمک و فلفل: به مقدار کافی
در اولین مرحله برای درست کردن استانبولی پلو باید برنج را خیلی خوب تمیز کرده و با آب ولرم آن را بشویید. سپس باید گوجه فرنگی ها را شسته و آب را بگیرید و همراه آب معمولی پیمانه کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا نمکش اندازه باشد و زیاد شور نشود، چون برنج کته درست می کنید نمیتوانید مقدار نمک را بعدا تغییر دهید پس بهتر است به تدریج نمک را اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسد و شور نشود.
بعد از آن باید حدود ۴ قاشق روغن هم داخل آب برنج بریزید و حدوداً ۲ ساعت برنج را در خیس بگذارید و به سراغ خرد کردن گوشت ها بروید. باید گوشت ها را خیلی ریز خرد کنید. پیازها را خرد کرده و داخل ماهی تابه تفت دهید تا طلایی رنگ و نرم شوند و بعد گوشت های خرد شده را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. سپس دو لیوان آب درون گوشتی که تفت داده اید بریزید تا کم کم با شعله پایین گوشت بپزد و در اواخر پختن گوشت می توانید کمی نمک و رب هم به آن اضافه کنید.
هنگامی که گوشت کاملاً پخت و آب آن به صورت کامل تبخیر شد، باید قابلمه ای که برنج را داخلش خیسانده بودید روی شعله گاز بگذارید تا به جوش بیاید و آب آن تبخیر شود و کم کم برنج ها نرم شوند. در صورتی که احساس کردید آب برنج کم است و امکان دارد زنده باشد و مغزش استخوانی باشد، می توانید کمی آب یا آب گوجه فرنگی به دمی گوجه یا استانبولی پلو خود اضافه کنید.
زمانی که آب برنج کاملاً تبخیر شد وسط آن را باز کرده و گوشتهایی که پخته بودید را وسط غذا قرار دهید و روی آن را با برنج بپوشانید و در قابلمه را محکم بسته و روی شعله کم بگذارید تا به مرور دم بکشد. اگر عجله داشته باشید می توانید آن را داخل فر درست کنید که برای این کار باید نیم ساعت با حرارت ۳۵۰ درجه یا یک ساعت با حرارت ۳۰۰ درجه بگذارید تا استانبولی پلو شما بپزد.
در نظر داشته باشید که اجباری برای درست کردن استانبولی پلو با گوشت قیمه ای نیست و می توانید از گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید که در این حالت باید یک لیوان از رب گوجه استفاده کنید. برای اینکه پیمانه برنج ثابت باشد و غذای شما هم به اندازه مناسبی ری کند باید به ازای هر پیمانه برنج یک و نیم تا دو پیمانه از همان اندازه آب در نظر بگیرید.
در صورتی که از گوشت چرخ کرده استفاده کردید باید این گوشت را با کمی پیاز تاب دهید و تفت دهید و یک قاشق رب هم داخل یک لیوان آب حل کرده و مخلوط کنید و داخل گوشت بریزید تا به تدریج برنج شما بپزد و مغز پخت شود و آب آن کشیده شود.
همانطور که گفته شد استانبولی پلو جزو پلوهای مخلوط محسوب میشود که با استفاده از گوشت مرغ، گوشت چرخ کرده و گوشت تکه ای می توانید آن را درست کنید. البته در صورتی که نخواستید می توانید هیچ گوشتی داخل آن نریزید و باز هم یک غذای کامل و خوشمزه خواهید داشت. اگر بخواهید استانبولی پلو خوشمزه تر باشد می توانید به جای رب گوجه فرنگی از آب گوجه فرنگی تازه استفاده کنید.
برای اینکه استانبولی پلو شفته نشود باید به تدریج آب را به آن اضافه کنید و قبل از اینکه به صورت کامل آبش کشیده شود در قابلمه را بگذارید.
استفاده از کمی ادویه پلویی و دارچین عطر و بوی خوبی داخل استانبولی پلو ایجاد می کند. برای اینکه ته دیگ استانبولی پلو خوشرنگ و خوشمزه باشد و نسوزد بهتر است یا در زیر قابلمه شعله پخش کن استفاده کنید و یا قابلمه تفلون برای درست کردن غذا در نظر بگیرید. اگر برای مجالس و مهمانی ها این غذا را درست می کنید کمی زعفران داخل غذا بریزید تا عطر و رنگ آن را چندین برابر کند.
دستور پخت و طرز تهیه استانبولی پلو در مجله آشپزی آف دکور
شما می توانید با مراجعه به مجله آشپزی آف دکور به آدرس offdecor.com/cook لیستی از دستور پخت و طرز تهیه غذاهای ایرانی و بینالمللی را در دسته بندی های مختلف غذای ایرانی، پیش غذا، سالاد، کیک و شیرینی و غذای بین الملل را مشاهده کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات