وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان مرغ مشکل بازار آن را نظارت بر سطح عرضه دانسته و معتقدند که تولیدکنندگان به نرخ مصوب مرغ را به کشتارگاه تحویل میدهند و در حقیقت مشکل اصلی و علت نابسامانیها، وضعیت عرضه از کشتارگاه تا دست مصرفکننده است که سازمان صمت استان تهران به عنوان متولی نظارت بر سیستم عرضه، مسئول کنترل بازار و مدیریت بازار است.
در این رابطه یدالله صادقی- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران- در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه مسئول تامین و توزیع محصولات دامی، طیور و سایر محصولات کشاورزی و از جمله مرغ، همکاران ما در جهاد کشاورزی هستند و در حال حاضر تمام فرآیند تامین تا توزیع در اختیار آنهاست، اظهار کرد: اما بطور کلی در حال حاضر میزان مرغی که به قیمت مصوب وارد شبکه توزیع میشود، در دو مجاری کاملا مشخص و نظارتپذیر توزیع میشود. شرکتهای بستهبندی که از طریق فروشگاههای زنجیرهای اقدام به بستهبندی مرغ با نرخ مصوب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان میکنند، به صورت قطعهبندی شده یا در اصطلاح بشقابی توزیع میشود. مرغ از کشتارگاه مستقیما به کارخانه بستهبندی منتقل میشود و مشخصا قیمت تاییدی سازمان حمایت بر آن درج میشود.
وی ادامه داد: بخش دیگر که مرغ مستقیما وارد سازمان میادین میوه و ترهبار میشود، دیگر به قیمت مصوب تحویل فروشندگان مرغ که تحت نظارت ما هستند، نمیشوند که تخلف یا عدم تخلف آنها مورد بررسی قرار می گیرد. این فروشندگان، مرغ را از مرغداریها یا فروشگاهها با قیمت روز تهیه میکنند و با اندکی سود در هر کیلو (حداقل ۱۲۰۰ تومان سود برای هر کیلو مرغ) عرضه میکنند.
این مقام صنفی- صنعتی تصریح کرد: البته علیرغم اینکه در حال حاضر میزان مرغی که با قیمت ۲۴ هزار تومان عرضه میشود، از سوی پشتیبانی امور دام محدود شده است، اما بازار مرغ تقریبا آرام و بدون التهاب است.
صادقی ضمن تاکید براینکه ما وظیفه نظارت بر بازار در همه کالاها و حتی خدمات تولیدی و همچنین بر دریافتکنندگان و عرضهکنندگان کالاهای کشاورزی را برعهده داریم، گفت: اما این نظارت ما نافی مسئولیت دستگاه ذیربط نیست و میتوانند علاوهبر ما نظارت و حاکمیت بر روند تولید تا عرضه داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف، واحد را به تعزیرات معرفی کنند.
رئیس سازمان صمت استان تهران در رابطه با افزایشهای متعدد قیمت تخممرغ طی هفتههای اخیر نیز اظهار کرد: در مجموع فعلا مسئول کنترل عرضه تمام کالاهای کشاورزی برعهده جهاد کشاورزی است و علت اینگرانیهای پیدرپی را بایستی از جهاد کشاورزی جویا شد؛ چراکه ما اطلاع جامعی از میزان تولید و توزیع تخممرغ بهنحو مستند و مورد تایید در اختیار نداریم که بتوان اظهار نظر دقیق از علت افزایش قیمتها ارائه دهیم؛ اما به هر ترتیب جهاد کشاورزی استان نیز با موضوعات و مباحثی مواجه شدهاند که در رسانهها نیز عنوان شده و در تلاش هستند که مشکلات را به زودی برطرف کنند.
به گزارش ایسنا، مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت مرغ گرم کامل در بازار به ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان رسیده است. در میادین میوه و تره بار نیز قیمت مرغ تازه تنظیم بازار هر کیلوگرم ۲۵ هزار تومان (یک عدد مرغ تازه به وزن دو کیلوگرم ۵۰ هزار تومان) و مرغ منجمد تنظیم بازار هر کیلوگرم ۲۵ هزار تومان (یک عدد مرغ منجمد به وزن دو کیلوگرم ۵۰ هزار تومان) قیمت گذاری شده است.
انتهای پیام
نظرات