به گزارش ایسنا، او بعد از آن اظهار نظر میکرد که گزارش شد شمار "بیسابقهای" از جتهای نظامی چین برای چهار روز پیاپی وارد منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان شدهاند.
تایوان خود را یک کشور مستقل میداند اما چین این جزیره را یک استان جدایی طلب قلمداد میکند.
پکن امکان استفاده از زور برای الحاق مجدد تایوان را رد نکرده است.
سالیوان روز چهارشنبه با یانگ جیهچی، مدیر کمیسیون مرکزی سیاست خارجی حزب کمونیست چین، دیدار کرده بود.
او روز پنجشنبه به جیمز لندل خبرنگار امور دیپلماتیک بیبیسی در بروکسل گفت: "ما با مشاهده فعالیتهایی که اساسا بی ثبات کننده است، چه خصوصی و چه علنی موضع گیری و به آن اعتراض خواهیم کرد."
او در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا حاضر است برای دفاع از تایوان دست به اقدام نظامی بزند، گفت: "اجازه بدهید فقط این را بگویم که الان داریم در تلاشی برای جلوگیری از فرارسیدن چنین روزی، قدمهایی برمیداریم."
سالیوان در جواب این سوال که آیا آمریکا بعد از عقب نشینی اخیر از افغانستان تمایلی به استفاده از نیروی نظامی ندارد، گفت که "تلاش برای درس گرفتن از آن (مناقشه افغانستان) یک اشتباه خیلی بزرگ است".
او گفت: "این برداشت که خروج از افغانستان به نحوی در مورد عمق و سطح تعهد آمریکا در سایر مناطق به سایر کشور پیامی میرساند یک اشتباه ناگوار است."
او گفت که چین "با پشتکار از نقطه نظر خود نسبت به جهان دفاع خواهد کرد" اما افزود: "این وظیفه ایالات متحده است که در همکاری با متحدان و شرکای خود موضع خود را روشن کند، در کنار دوستانش بایستد، و بر منافعش پافشاری کند... قصد ما هم همین است."
تایوان در سال ۱۹۴۹ هنگامی که حزب کمونیست در چین قدرت را به دست گرفت، اعلام جدایی کرد.
تحلیلگران اخطار دادهاند که پکن بیش از پیش نگران است که دولت تایوان این جزیره را به سوی اعلام رسمی استقلال میبرد و میخواهد مانع هر گونه اقدام تسای اینگ-ون، رئیس دولت تایوان در این جهت شود.
با این حال جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، می گوید که شی جینپینگ، رهبر چین پذیرفته است به "توافق تایوان" پایبند بماند.
بایدن ظاهرا به سیاست "چین واحد" واشنگتن اشاره داشت.
بنابر سیاست چین واحد که کاخ سفید از سال ۱۹۷۹ آن را دنبال کرده، آمریکا به خواسته دولت چین در مورد این که تایوان بخشی خودمختار از این کشور است، احترام گذاشته و روابط دیپلماتیک مستقیمی با تایوان نداشته است.
سالیوان در این مصاحبه همچنین روسیه را تشویق کرد از بحران انرژی بهرهبرداری نکند.
او گفت که مسکو اخیرا از انرژی به عنوان "یک ابزار زورگیری و یک سلاح سیاسی" استفاده کرده است، اما هر تلاشی برای بهره برداری از این وضعیت در نهایت گریبان روسیه را خواهد گرفت.
سالیوان همچنین به دولت انگلیس هشدار داد که معلق کردن پروتکل ایرلند شمالی در توافق بریگزیت "خطری جدی برای ثبات" خواهد بود.
او گفت که هرگونه بازگشتی به یک مرز فیزیکی میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند "مایه نگرانی جدی آمریکاست."
پروتکل ایرلند شمالی اطمینان حاصل میکند که در طول مرز زمینی میان ایرلند شمالی (در بریتانیا) و جمهوری ایرلند (در اتحادیه اروپا) نیازی به بازرسی نیست.
در جریان مذاکرات بریگزیت همه طرفها پذیرفتند که حفاظت از توافق ۱۹۹۸ ایرلند شمالی (توافق جمعه خوب) یک اولویت مطلق است.
انتهای پیام
نظرات