• پنجشنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400071510163
  • خبرنگار : 71654

ربات دوپای پرنده، بندبازی می‌کند!

ربات دوپای پرنده، بندبازی می‌کند!

محققان موسسه فناوری کالیفرنیا(کلتک) دست به ساخت رباتی دو پا زده‌اند که با ترکیب راه رفتن و پرواز نوع جدیدی از حرکت را خلق می‌کند. چنین حرکتی آن را چابک‌تر کرده تا بتواند حرکات پیچیده را انجام دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، ربات جدید "لئوناردو"(LEONARDO) که نیمی ربات و نیمی پهپاد است می‌تواند بر روی طناب راه برود، بپرد و حتی اسکیت‌سواری کند.

"لئو" که توسط گروهی در موسسه فناوری کلتک ساخته شده، اولین رباتی است که پاهای چند مفصلی دارد و می‌تواند به خوبی تعادل خود را حفظ کند.

مقاله‌ای در مورد این ربات در روز ششم اکتبر در مجله‌ی "Science Robotics" منتشر شده است.

"سون جو چانگ"(Soon-Jo Chung)، نویسنده این مقاله و استاد هوا و فضا و کنترل سیستم‌های دینامیکی در مدرسه عالی "برن"(Bren) می‌گوید: ما از طبیعت الهام گرفتیم. پرندگان را تصور کنید که چگونه روی سیم‌های مخابرات راه می‌روند. وقتی که پرندگان از حالت راه رفتن به پرواز در می‌آیند رفتاری پیچیده و جذاب از خود نشان می‌دهند. ما می‌خواستیم این رفتار را درک کنیم و از آن چیزهایی بیاموزیم.

او افزود: چنین رفتاری زمانی که انسان‌ها "لباس پرنده"(Jet Suit) می پوشند نیز رخ می‌دهد. ما می‌خواستیم رابط میان راه رفتن و پرواز کردن را از منظر دینامیک مطالعه کنیم.

ربات‌های دوپا با استفاده از حرکاتی مشابه انسان‌ها مانند پریدن، دویدن و بالا رفتن از پله‌ها می‌توانند در دنیای واقعی حرکت کنند و موانع سخت را پشت سر بگذارند اما موانعی نیز وجود دارد که آنها قادر به رد کردن نیستند. ربات‌های پرنده به راحتی این موانع را پشت سر می‌گذارند اما محدودیت‌هایی برای ربات‌های پرنده نیز وجود دارد، آن‌ها انرژی زیادی مصرف می‌کنند و ظرفیت محدودی دارند. "کیونام کیم"(Kyunam Kim)، نویسنده مشترک این مقاله می‌گوید: ربات‌هایی که چندین توانایی حرکتی مختلف دارند می‌توانند از محیط‌های چالش‌برانگیز بسیار بهتر از ربات‌های سنتی گذر کنند. تنها کافی است از یک حالت حرکتی به حالتی دیگر تغییر وضعیت دهند. "لئو" قصد دارد حفره میان ربات‌های دوپا و پهپادها را پر کند.

محققان با استفاده از حرکتی ترکیبی میان راه رفتن و پرواز کردن توانستند به بهترین حرکت دست یابند. پاهای سبک "لئو" فشار را از روی رانشگرها برمی‌دارد.

"پاتریک اسپیلر"(Patrick Spieler)، از نویسندگان مقاله مرتبط با این ربات و عضو سابق گروه "چانگ" که اکنون در مرکز پیشرانه جت ناسا مشغول است می‌گوید: براساس نوع مانع شما می‌توانید نحوه حرکت را انتخاب کنید و یا هر دو را باهم ترکیب کنید. علاوه بر آن این ربات قادر به انجام فعالیت‌هایی است که علت توانایی انجام آنها در انسان‌ها نیز یک مانند راز است. مانند بندبازی.

"لئو" که ۲.۵ فوت(۰.۷ متر) قد دارد، دارای دو پا و چهار پره بر روی شانه‌های خود است. این ربات در هنگام پرواز از پیشرانه‌های خود به طور مجزا استفاده می‌کند و مانند یک پهپاد عمل می‌کند.

این گروه قصد دارند در آینده با طراحی محکم‌تر پاها عملکرد ربات را بهبود بخشند تا وزن ربات را بهتر تحمل کند و همچین می‌خواهند نیروی رانش ملخ‌های آن را افزایش دهند. علاوه بر آن محققان امیدوارند بتوان "لئو" را تبدیل به رباتی خودکار کنند تا این ربات در هنگام حرکت در محیط‌های ناهموار میزان وزنی که توسط پاها پشتیبانی می‌شود را درک کند و میزانی که باید توسط پیشرانه‌ها پشتیبانی شود را دریابد.

محققان همچنین قصد دارند "لئو" را به الگوریتم‌های جدید کنترل پهپاد که از شبکه عصبی عمیق استفاده می‌کند، مجهز کنند. با درک بهتر محیط، "لئو" می‌تواند برای انتخاب بهترین ترکیب از راه رفتن و پرواز کردن تصمیم‌گیری کند تا امن‌ترین و کم مصرف‌ترین روش را انتخاب کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha