به گزارش خبرنگار ایسنا، مهاجرت نخبگان به کشورهای پیشرفته، همواره بر عمق فاجعه، شکاف و فاصله طبقاتی می افزاید و فاصله میان کشورهای پیشرفته و عقبمانده، فقیر و غنیراعمیقتر می کند.
امّا امیرحسین ستوده معتقد است که مهاجرت نخبگان موجب رشد و شکوفایی اندوخته های علمی افراد برای شکوفایی علم و دانش بشری می شود؛ زیرا نخبگان علمی و مغزهای کارامد در حوزههای علمی، سرمایههای جهان هستند و در صورت عدم توسعه یک کشور، باید نخبگان با در اختیار قرار دادن تجربه خود بتوانند از اطلاعات و فناوری سایر کشورها استفاده کنند.
این جوان مستعد و نابغه رفسنجانی که در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل و ترم بهمن امسال فارغ التحصیل می شود می خواهد افراد علمی را در مجموعه خود بیاورد تا با رد و بدل کردن نظرات علمی به رشد و توسعه کشور کمک کند.
او که به خارج از کشور هم سفر علمی داشته، حس غربت و دوری از وطن را به گونه ای حس کرده، حاضر نیست پس از اینکه علوم مورد علاقه و مورد نیاز کشور ایران را در اقیانوس علم بشری، در کشورهای خارج کسب کرد در همان خارج بماند و به بیگانگان خدمت کند.
ستوده قول داد که با دستی پر از اندوخته های علمی برگردد و خدمتگذار کشورش در نظام جمهوری اسلامی باشد که سال ها نیش های زهرناک از همین بیگانگان و ابرقدرت ها خورده است و خون های زیادی از فرزندان میهن دوست و علاقمند به ارزش ها و آرمان های اسلام و انقلاب ریخته شده تا این ارزش ها را حفاظت کنند؛ برای کشوری که دارای زنان و مردان پر افتخاری است برمی گردد تا خدمت کند.
به پاس عقیده هدایتگر و روشنی بخش، جهاد دانشگاهی رفسنجان برنامه ای ترتیب داده و این جوان را ستاره شهر نامیده و از او قدردانی کرد.
در این برنامه دکتر"زهرا رسایی" مدیر جهاد دانشگاهی رفسنجان امیرحسین ستوده را ستاره راهنماه و زینت بخش آسمان ایران دانست که ظلمت تاریکی آسمان را با نورش می شکند.
وی افزود: امروز به وجود این جوان رفسنجانی می بالیم، جوانی فرهیخته و توانمند داریم که با کسب علم و دانش تلاش دارد انسانی ارزشمند باشد که با ترقی کردن و همراهی کردن جوانان نخبه و دارای علم بتواند پرچم ایران را با غرور در جهان برافراشته کند.
رسایی بیان کرد: امیرحسین می توانست مانند برخی جوان های دیگر لذت های زودگذر و تفریحات گذرا داشته باشد امّا با تحمل سختی ها و رنج درس خواندن خود را به مدارج علمی رسانید تا به جوانان بگوید که عاقبت سختی و رنج درس خواندن بسیار شیرین تر از تفریحات ناسالم است.
نگاه به آسمان حال دلم را خوب می کند
امیرحسین ستوده در سال ۹۵ مدال طلای المپیاد نجوم و اخترفیزیک و در سال ۹۶ هم مدال نقره جهانی این رشته را به دست آورد و در حال حاضر هم دانشجوی ترم آخر دانشگاه صنعتی شریف است.
این عضو بنیاد ملی نخبگان مشوقان اصلی راه پیشرفت و ترقی را پدر و مادرش می داند که سال ها زحمت کشیدند و با محیطی آرام سعی داشتند به مرحله خوب علمی برسد که با وجود این چنین پدر و مادری این جوان به درجه ای رسیده که می تواند ادامه تحصیل خود را با بهترین نبوغ های جهانی داشته باشد.
ستوده در این برنامه اظهار کرد: گرچه تربیت فرزند وظیفه مادر است امّا در این راه شاد نگهداشتن و برآورده ساختن نیازهای مادر هم بر عهده پدر است که خدا را شکر پدرم به خوبی از این عهده برآمد و با همکاری هم توانستند مرا به پله های علم هدایت کنند.
امیرحسین عاشق ورزش دوچرخه سواری است و آسمان را دوست دارد و آن طور که می گوید هر زمان از موضوعی دلگیر و ناراحت می شود نگاه به آسمان حال دلش را خوب می کند.
وی گفت: اگر انسان بخواهد خود را به ارزش های والا برساند دیگر لذات دنیوی و زودگذر مانند اعتیاد و تفریح و گردش برایش معنا ندارد و تلاشش بر رسیدن به آن ارزش ها است که برای من ارزش والا کسب علم و خوشنودی والدین و خداوند و البته خدمت به جامعه است.
بستر ماندگاری نوابغ باید فراهم شود
فرماندار رفسنجان هم با اشاره به اینکه کشور برای توسعه بیشتر نیاز به نیروی انسانی ارزشمند و متفکر دارد، بیان کرد: بهتر است دولت بستری برای نگهداشتن نوابغ و نخبگان فراهم سازد تا فرار مغزها رخ ندهد.
"مجید فصیحی هرندی" بیان کرد: در رفسنجان مجموعه مدرن فرهنگی و ورزشی برای بانوان توسط خانواده خیر آگاه در حال ساخت است که ۴۵ هکتار مساحت دارد و دارای بخش های متنوعی برای بانوان است.
وی افزود: همچنین بیمارستانی مدرن و با امکانات به روز دنیا در این شهر در جنب میدان امام حسین(ع) رفسنجان در حال ساخت است ضمن اینکه مدارسی جدید هم در حال تاسیس است.
فرماندار رفسنجان با اشاره به این احداث ها گفت: نیاز است نیروی انسانی متفکر و دارای علم و دانش این مکان ها را جهت رشد و توسعه شهرستان مدیریت کنند و این اماکن نیازمند به نیروهای انسانی بافکر است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت بتواند زمینه نگه داشتن نبوغ و نخبگان را فراهم سازد تا این مکان های جدیدالتاسیس به دست آن ها اداره شود و فرار مغزها اتفاق نیفتد.
انتهای پیام
نظرات