• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400071208216
  • خبرنگار : 30054

راهنمای خرید سنتور و خرید تار در سازباز

راهنمای خرید سنتور و خرید تار در سازباز

برندهای مختلف، انواع مُهرها و سطوح کیفی متفاوت در سازهای کلاسیک ایرانی و غربی سبب شده تا هنرجویان و نوازندگان برای خرید ساز مناسب دچار تردید و سردرگمی شوند

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سازباز، بهترین ساز با توجه به بودجه‌ی در دسترس چیست؟ قیمت ساز براساس کیفیت می‌باشد و یا مُهر سازنده‌ی ساز؟ خرید ساز مشقی کاری صحیح است و یا باید از ابتدا یک ساز با کیفیت خریداری کرد؟ تمامی این سوالات برای هر هنرجویی که برای اولین بار اقدام به خرید ساز می‌کند پیش می‌آید و مسلما اطلاع از کیفیت، صنعت و ساختار ساز برای نوازنده حائز اهمیت می‌باشد. علاوه بر جنس متریال و مواد اولیه‌ی بکار رفته، دقت در صنعت و مراحل تولید نیز در کیفیت صدا و ماندگاری ساز در دراز مدت موثر خواهد بود. در این مقاله به شکلی مختصر در مورد راهنمای خرید سنتور و تار توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.

راهنمای خرید سنتور

ساز سنتور یکی از پرطرفدارترین سازهای زهی/زخمه ای در ایران می‌باشد و طرفداران زیادی دارد. این ساز زهی در مدل‌های مختلف تولید می‌شود و همین تنوع موجب تفاوت در قیمت سنتور و کیفیت ساز شده است. به طور کلی سنتورها به چند دسته اصلی در کوک‌های سی، لا، سٌل، می، کروماتیک، ۱۲ خرک، ۱۴ خرک ، باس و … تقسیم می‌شوند. چند عامل مهم و تاثیر گذار در قیمت سنتور را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

۱-جنس چوب بکار رفته: اولین پارامتر مهم در خرید سنتور جنس چوب آن است و مستقیما بر صدای سنتور موثر است. جنس چوب سنتور در شرایط ایده‌آل، از درخت گردوی تیره با طول عمر بالا و راست راه یا فر دار می‌باشد. امکان دارد یک ساز با چوب روشن ساخته شده باشد اما رنگ و محافظ تیره بر روی آن زده باشند. به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام خرید سنتور به این مورد نیز توجه داشته باشید.

۲-صدای سنتور:  عمر چوب نیز تأثیر بسیار زیادی در کیفیت و طنین صدای سنتور دارد. هر چه عمر چوب بیشتر باشد، قطعا صدای سنتور زیباتر و به مراتب قیمت سنتور بالاتر خواهد بود.

۳-کیفیت رنگرزی و پرداخت سنتور:  پرداخت در واقع زیبایی ظاهر ساز (ایجاد اشکال مختلف روی چوب سنتور) است  و کیفیت رنگرزی یکی از پارامترهای مهم پرداخت محسوب می‌شود. تجربه نشان داده، سنتوری که با لاک الکل رنگ شده است کیفیت بهتری خواهد داشت. سیلرکیلر به خاطر خاصیت پوشانندگی، منافذ چوب را استتار می‌کند و  این موضوع سبب کاهش کیفیت صدا می‌شود. به همین دلیل قیمت سنتورهایی که با لاک الکل رنگ می‌شوند عموما بالاتر است.

۴-کوک سنتور: در هنگام خرید سنتور حتماً سازی تهیه کنید که چندین بار کوک و رگلاژ شده باشد. نگه نداشتن کوک سنتور یک معضل اساسی و نامطلوب است. همچنین هیچوقت سنتورهایی که برای تزئیین معرق یا منبت‌کاری شده‌اند را نخرید. هیچ سنتور حرفه‌ای دارای صنایعی چون خاتم، معرق یا منبت روی صفحه ساز نیست و این تزئینات عموما برای پوشاندن عیوب چوب بکار می‌روند.

۵-قیمت سنتور:   طبیعتا هزینه‌ای که برای تهیه هر سازی پرداخت می‌کنید برای روح و احساس خودتان است. بنابراین مهم است تا یک ساز با کیفیت با قیمتی معقول تهیه کنید و به نکاتی که اشاره شد توجه کافی داشته باشید.

راهنمای خرید تار

تار ساز ملی کشور عزیزمان ایران محسوب می‌شود و یکی از ارزنده‌ترین سازهای ملی ماست. برای خرید تار باید پارامترهای بسیاری را در نظر گرفت. جنس چوب کاسه و نقاره، پوست، استخوان، زه و فلز، خرک و سیمگیر و جنس سیم‌های استفاده شده همگی در قیمت تار موثر هستند و البته کیفیت و جنس هر کدام از متریال‌هایی که برای ساخت تار استفاده می‌شود نیز بر روی کیفیت کلی ساز موثر است. به همین دلیل لازم است که هنگام خرید تار به مشخصات و کیفیت تک تک اجزای ساز توجه نمود:

۱-اولین پارامتری که باید زمان خرید تار به آن توجه شود، مقدار بودجه‌ای است که برای خرید ساز در نظر گرفته شده است. برخی از هنرجویان عقیده دارند که برای شروع یادگیری ساز باید یک ساز معمولی و ارزان قیمت تهیه کنند. ولی این یک باور غلط است. نواختن با سازی که کیفیت و جنس مناسبی ندارد باعث می‌شود که انگیزه نوازنده برای ادامه کار کاهش پیدا کند. توصیه می‌کنیم کمی بیشتر هزینه کنید و سازی بخرید که هنگام نواختن از صدای آن لذت ببرید.

۲-جنس چوب بکار رفته در کاسه و نقاره و دسته، جنس جعبه و گوشی‌های کوک، پوست، خرک و سیم گیر، ارتفاع سیم از پوست و جنس و ضخامت سیم بکار رفته اهمیت بالایی دارد. موارد گفته شده بر عواملی مانند وزن و ارگونومی ساز، استحکام و ماندگاری، صدا و طنین و در نهایت قیمت تار موثر می‎باشند. هنگام خرید تار دقت کنید که ساز بیش از حد سبک و یا سنگین نباشد و همچنین هنگامی که ساز را دست می‌گیرید براحتی بتوانید بر روی ساز مضراب بزنید. گوشی‌های کوک تار را به خوبی چک کنید. تارهای ارزان قیمت عموما به خوبی کوک نمی‌شوند و پس از مدت کوتاهی گوشی‌های کوک اصطلاحا خود را رها می‌کنند. علاوه بر تمام موارد ذکر شده، به جزئیاتی مانند اتصال دسته به نقاره، برش‌ها، نحوه‌ی بسته شدن پرده‌ها و سیم‌ها و ... توجه کنید و حتما هنگام خرید تار از نوازنده‌ی حرفه‌ای کمک بگیرید تا در انتخاب ساز دچار اشتباه نشوید.

در صورتی که قصد خرید ساز سنتور، تار و یا هر ساز دیگری را دارید و در انتخاب ساز مناسب خود نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر دارید می توانید به وب سایت سازباز  با آدرس/https://sazzbazz.com  مراجعه کنید و یا با شماره ۰۹۱۲۳۰۹۴۰۴۷ و  ۰۲۱۸۸۷۳۲۵۴۲ تماس بگیرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha