• یکشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400071107358

گلایه‌های تند مدیرکل حفظ آثار فارس از مسئولان

گلایه‌های تند مدیرکل حفظ آثار فارس از مسئولان

ایسنا/فارس مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس، در خصوص انجام تعهدات دستگاه‌های مختلف برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس شیراز و همچنین احداث یادمان‌های شایسته برای شهدای گمنام در فارس، ابراز گلایه و به شدت انتقاد کرد.

سردار پاسدار سعید کوشکی‌جهرمی، یکشنبه یازدهم مهر در جلسه قدردانی از خبرنگاران و عکاسان خبری به واسطه انعکاس اخبار و رویدادهای هفته‌های دفاع مقدس، تاکید کرد که استان فارس به واسطه تاثیرگذاری در دوران دفاع مقدس، شایسته نگاه ویژه برای تبیین ابعاد و تشریع و تسری ارزش‌های آن دوران است اما در زمینه زیرساختی، اقدامات هنوز قابل دفاع و کامل نیست، اگرچه در چند سال اخیر، همراهی مدیران ارشد استان فارس و شهرستان شیراز را در این زمینه شاهد بوده‌ایم.

کوشکی با یادآوری اینکه فارس در دوران دفاع مقدس، ۲۷۰ هزار رزمنده را به تناوب در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل داشت، گفت: فارس قریب به ۱۵ هزار شهید در آن دوران تقدیم کرد که شماری از آنان سرداران و نقش‌آفرینان دفاع مقدس بودند و شاخص محسوب می‌شوند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس با یادآوری اینکه فارس ٤٢ هزار جانباز و ٢٢٠٠ آزاده را در آن دوران تقدیم نظام اسلامی و آرمان‌های انقلاب کرد، گفت: استان فارس ۳۰ شهید شاخص دارد که در دوران هشت سال جنگ تحمیلی در سطوح فرماندهی و معاون فرماندهی و تصمیم‌سازان لشکرها و تیپ‌های عملیاتی قرار داشتند.

او با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، احداث یادمان‌های شهدای گمنام اعلام و خاطرنشان کرد: فارس افتخار میزبانی ۳۶۰ شهید گمنام را دارد که در ۱۳۵ نقطه از این استان، دفن شده‌اند، اما تنها ۴۰ یادمان برای شهدا احداث و تکمیل شده و آبرومند است.

کوشکی با اشاره به اینکه رسانه می‌تواند بسیار تاثیرگذارتر از اکنون در زمینه تبیین دفاع مقدس و آثار و ارزش‌های آن دوران ورود کرده و فعالیت داشته باشد، گفت: اگرچه مسائل روز و درگیر اطلاع رسانی در خصوص این مسائل شدن، رسانه‌ها را از بسیاری مسائل بنیادی باز داشته اما باید برای موضوعات مهمی نظیر دفاع مقدس نیز برنامه داشت.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس، یکی از اقدامات رسانه را معرفی شهدا، خصوصا شهدای شاخص، بیان تاثیر ایثارگری‌ها و سبک زندگی و شخصیت شهدا و ایثارگران دانست و گفت: یکی از اقداماتی که باید رسانه به آن ورود کند، بحث معرفی باغ موزه دفاع مقدس و اهمیت تبدیل یادمان‌های شهدا به مراکز و پایگاه‌های اصلی فعالیت‌های فرهنگی است.

کوشکی ضمن ابراز تاسف از عمل نکردن برخی مسئولان و دستگاه‌های مسئول به وظایف و تعهداتشان در خصوص شهدای گمنام و ایجاد یادمان‌های متناسب با جایگاه این شهدا، خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد که در برخی نقاط استان فارس ۱۰ سال از تدفین شهدای گمنام زمان می‌گذرد اما هنوز یادمانی احداث نشده است.

او با اشاره به وضعیت نامناسب یادمان شهدا در شهر فیروزآباد و اینکه در شهرهای اقلید و داراب و زرین‌دشت هم با همین موضوع مواجه هستیم، گفت: یکی از شروط اصلی در تعیین مکانی برای میزبانی شهدای گمنام، تعهد مسئولان برای احداث یادمان ظرف مدت کوتاهی است.

کوشکی خواستار همکاری بیشتر همه مسئولان دولتی، شهرداران و نمایندگان مجلس برای احداث یا تکمیل یادمان شهدا در نقاط مختلفی که افتخار میزبانی شهدای گمنام را دارند شد تا هرچه سریعتر پایگاه و مراکز مناسبی برای رویدادهای فرهنگی، در نقاط مختلف فارس ایجاد شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با اشاره به تاریخچه باغ موزه دفاع مقدس شیراز، بیان کرد: عملیات اجرایی باغ موزه دفاع مقدس در شیراز سال ٧٨ در دستور کار قرار گرفت اما علی‌رغم پیگیری‌ها هنوز تکمیل نشده و حداقل در بحث ساختمان گالری این باغ موزه، از هشت سال عقب ماندگی رنج می‌بریم.

کوشکی با اشاره به نامناسب بودن وضعیت اطراف باغ موزه دفاع مقدس در شیراز، خاطرنشان کرد: متاسفانه مسیر دسترسی به این باغ موزه و فضای اطراف آن هیچ تناسبی با این مکان و کارکردهای محلی، ملی و جهانی آن ندارد؛ اگر گردشگری چه داخلی چه خارجی قصد بازدید از این مکان را داشته باشد، آیا با فضای مناسب بصری مواجه خواهد شد؟

این مقام مسئول با بیان اینکه در ایام مختلف سال، به دلیل حضور و فعالیت صنوف گوناگون شاهد رویدادهای شغلی هستیم که متناسب با این فضا نیست، گفت: قطعا اگر رسانه‌ها همدل شده و همت کنند، موضوع باغ موزه دفاع مقدس شیراز به سرانجام مطلوبی خواهد رسید که افتخاری برای همه ما است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس  با تاکید بر اینکه بزرگترین آثار شهدا را باید حفظ و در نشر آنها همت کرد، گفت: باغ موزه خود نیاز به معرفی دارد و امید است که رسانه‌ها در این باره هم به یاری بنیاد حفظ آثار بیایند.

کوشکی با بیان اینکه در سطح کشور، باغ موزه‌هایی که بعد از فارس کلنگ خورده، اکنون در بهترین شکل ممکن ایجاد شده است، تهران و همدان را از این دست پروژه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: براساس تفاهم‌های اولیه، شهرداری در شیراز موظف به تامین 40 درصد اعتبارات مورد نیاز احداث باغ موزه بوده است اما تاکنون این امر محقق نشده است و امیدواریم با در دوره جدید شهرداری و شورا، شاهد عمل به این وظیفه باشیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس همچنین نسبت به وضعیت یادمان شهدای واقع در پارک شهروند و شهرک میانرود، انتقاد و اضافه کرد: چرا شهرداری باید بودجه کلانی را صرف بهسازی یک خیابان کند اما از احداث یادمان شهدا، غفلت داشته باشد.

کوشکی در عین حال از همراهی استانداری، شهرداری و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز طی سال‌های اخیر قدردانی و از رسانه‌ها دعوت کرد که بخشی از فضای رسانه‌ای را به معرفی شهدا و آثار و ارزش‌های مرتبط با شهدا و ایثارگران، اختصاص دهند.

به گزارش ایسنا در این نشست که با تجلیل از خبرنگاران و عکاسان خبری حوزه دفاع مقدس همراه بود، از آثار تولیدی حوزه دفاع مقدس در فضای مجازی فارس شامل(موشن گرافی و اینفوگرافی) و سایت جامع اسناد دفاع مقدس (سجا) نیز رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha