• یکشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400071107045
  • خبرنگار : 50212

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید لبافی‌نژاد پاسخ داد:

ویزیت آنلاین تا چه زمان جوابگوی نیاز بیماران کرونایی است؟/کووید 19 چگونه دفع می شود؟

ویزیت آنلاین تا چه زمان جوابگوی نیاز بیماران کرونایی است؟/کووید 19 چگونه دفع می شود؟

ایسنا/مرکزی رئیس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید دکتر لبافی نژاد با اشاره به اینکه کرونا تمام شدنی نیست، گفت: واکسیناسیون کرونا مانند واکسیناسیون آنفلوآنزا باید سالانه تکرار شود تا سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس از خود مقاومت نشان دهد.

دکتر نوید شفیق در گفت‌وگو با ایسنا به آخرین وضعیت مراکز درمانی که پذیرای بیماران کرونایی هستند پرداخت و افزود: در پیک پنجم کرونا شرایط دشوار و طاقت فرسایی را در کشور تجربه کردیم به گونه ای که آمار مرگ و میرها و مبتلایان رکورد زد و از نظر رنگ بندی کرونایی، اکثر نقاط کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

وی بیان کرد: در سوش دلتا که منجر به وقوع پیک پنجم کرونا شد شرایط به گونه‌ای رقم خورد که در بسیاری از مراکز درمانی کشور ضریب اشغال تخت‌های بستری در بخش‌های عادی و ویژه تکمیل شد و ظرفیت نقاهتگاهی و چادرهایی که در محوطه های برخی بیمارستان‌ها مستقر شد، مورد استفاده قرار گرفتند.

علم کرونایی ایران با کشورهای پیشرفته برابری می کند

دکتر شفیق در ادامه به روش‌ها و پروتکل‌های درمانی و دارویی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد و مقایسه آن با دیگر کشورها پرداخت و افزود: ایران یکی از کشورهای رو به جلو در حوزه تحقیقاتی و ارائه مقالات مرتبط با بیماری کووید ۱۹ است و به دلیل آمار بالای بیماران مبتلا به کرونا از علم به روز در حوزه درمان برخوردار است و می‌توان گفت با کشورهای پیشرفته و توسعه یافته از نظر روش‌ها و پروتکل‌های درمانی و دارویی برابری می کند.

ویروس کرونا از طریق کلیه دفع می شود/کار دو درصد بیماران به مراقبت‌های ویژه می کشد

وی در پاسخ به این پرسش که در شرایط کنونی چه بیمارانی نیاز به بستری شدن دارند و  با چه علائمی باید به بیمارستان مراجعه کنند و چه بیمارانی با چه علائمی می‌توانند در منزل قرنطینه شوند، گفت: پالس اکسیمتر به عنوان یک ابزار سنجش اکسیژن خون باید در همه خانه‌ها باشد و اگر فردی علائم بیماری را در خود مشاهده کرد در صورت کاهش اکسیژن خون از سطح ۹۲ درصد باید حتما به بیمارستان مراجعه کند و تحت درمان قرار گیرد، اما با اکسیژن بالای ۹۲ و علائم جزئی می‌تواند درمان سرپایی شود. از آنجاکه ویروس کرونا از طریق کلیه دفع می‌شود توصیه می‌شود که افراد مایعات فراوان بنوشند و با تغذیه مناسبت استراحت کنند.

او با اشاره به اینکه ۱۰ درصد بیماران کرونایی در بیمارستان بستری می‌شوند، افزود: از این میزان دو درصد افراد با شدت بیشتر بیماری در بخش مراقبت‌های ویژه تحت نظر قرار می‌گیرند و داروهایی که برای از بین بردن ویروس و بهبود فرد مبتلا به کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد، را دریافت می‌کنند.

آغاز مقابله سیستم ایمنی بدن با کرونا از هفته دوم درگیری

دکتر شفیق در ادامه گفت: هفته اول درگیری با بیماری کرونا علائم مانند سرماخوردگی خفیف است و از هفته دوم سیستم ایمنی بدن مقابله خود را با ویروس کرونا آغاز می‌کند که از آن به عنوان فاز التهابی یاد می‌شود و در هفته دوم و سوم است که شدت بیماری افزایش پیدا کرده و در صورت درگیری شدید ریه و التهاب بیشتر، درمان بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه می‌کشد.

به گفته وی، دریافت داروهایی نظیر رمدسیویر، فاویپیراویر و ... در هفته دوم و سوم خیلی جایگاهی ندارد و بیشتر داروهای ضدالتهابی، کورتون، اکتمرا و ... است که در هفته های دوم و سوم جواب می‌دهد.

زمان مناسب اسکن ریه/ویزیت آنلاین تا چه زمانی مناسب است

وی در خصوص زمان انجام اسکن ریه گفت: با شروع بیماری و ظهور علائمی نظیر بدن درد و تب نیازی به اسکن ریه نیست چرا که هنوز ریه درگیر بیماری نشده است و حداقل باید یک هفته از آغاز بیماری سپری شود تا میزان درگیری ریه با ویروس با انجام اسکن مشخص شود.

وی در خصوص ویزیت آنلاین نیز گفت: ویزیت آنلاین زمانی خوب است که فرد کرونایی از وضعیت عمومی مناسبی برخوردار باشد اما چنانچه سطح اکسیژن به کمتر از ۹۲ برسد، با ویزیت آنلاین نمی‌توان فرد را درمان کرد بلکه باید به مراکز درمانی مراجعه کرد و با انجام اسکن ریه زیر نظر پزشک متخصص یا بیمارستان فرد را درمان کرد که در صورت درگیری ریه با درصد بالا نیز در بخش مراقبت های ویژه وضعیت بیمار کنترل می‌شود. بهترین زمان برای درمان سریع و بهبودی فردی که در درگیری ریه پیدا کرده تا کمتر از ۲۰ درصد است.

نمی‌توان مدعی بی تاثیر بودن رمدسیویر در درمان کرونا شد

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید دکتر لبافی‌نژاد در خصوص مصرف داروی رمدسیویر نیز گفت: رمدسیویر تنها داروی تزریقی ضدویروسی موجود در کشور است که تاثیر متوسط بر روی ویروس کرونا دارد و معتقدم باید در هفته اول درگیری با کرونا دریافت شود ولی وقتی بیمار در فاز التهابی قرار می‌گیرد این دارو چندان تاثیری ندارد و باید از داروهای ضدالتهابی نظیر کورتون و اکتمرا استفاده کرد.

وی بیان کرد: نمی‌توان مدعی بی تاثیر بودن داروی رمدسیویر شد چرا که با وجود مقالاتی که بر ضد رمدسیویر منتشر شده است، بسیاری از مقالات نیز از اثربخشی این دارو گفته‌اند و جایگزین بهتری هم برای درمان این بیماری بجای رمدسیویر وجود ندارد.

دکتر شفیق تصریح کرد: اثربخشی داروهایی نظیر رمدسیویر و فاویپیراویر تنها در هفته اول بیماری نمایان می‌شود و بیشتر مواقع برای افرادی که در هفته دوم و سوم ابتلا به کرونا قرار دارند باید از داروهای ضدالتهابی استفاده شود. ممنوعیت استفاده از داروی رمدسیویر کار درستی نیست و باید نظر پزشک و خود بیمار را لحاظ کرد.

احتمال ابتلا به قارچ سیاه برای معدودی از دریافت کنندگان کورتون

وی در خصوص ارتباط استفاده از آمپول دگزامتازون با بیماری قارچ سیاه گفت: دگزامتازون به عنوان داروی ضدالتهابی معمولا از هفته دوم بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. قارچ سیاه هم یک بیماری شناخته شده است که با آلودگی‌های محیطی مرتبط است و این احتمال وجود دارد که یک بیمار با دریافت کورتون به قارچ سیاه مبتلا شود.

دکتر شفیق افزود: اکثر افراد کرونایی که آمپول دگزامتازون دریافت می‌کنند بهبود می‌یابند. طبیعی است در صورتی که فرد التهاب زیادی دارد، کورتون دریافت کند، چراکه در غیر این صورت قطعا حال او وخیم خواهد شد و حتی احتمال مرگ او وجود دارد.

کمبود آمفوتریسین بی چالش بیماران مبتلا به قارچ سیاه

وی بیان کرد: ضدعفونی و نظافت مستمر محیط بیمارستانی و پرهیز از ساخت و سازهایی که در مجاورت مراکز درمانی آلودگی ایجاد می‌کنند می‌تواند مانع از ابتلا به قارچ سیاه شود. داروی "آمفوتریسین بی" برای درمان قارچ سیاه تجویز می‌شود که کمبود آن در داروخانه‌های دولتی مردم را سرگردان و مجبور به خرید دارو از دلالان با قیمت گزاف کرده است. در دسترس بودن داروی درمان قارچ سیاه موجب خواهد شد که از تبعات منفی این بیماری جلوگیری شود.

جلوگیری از پیک بعدی در صورت رسیدن به واکسیناسیون 70 درصدی

وی در خصوص روند واکسیناسیون نیز گفت: خوشبختانه روند واکسیناسیون سرعت خوبی به خود گرفته و روزانه حدودا یک میلیون دُز واکسن در کشور تزریق می شود و اگر بتوان ظرف مدت یک ماه آینده ۷۰ درصد جمعیت ایران را واکسینه کرد، از وقوع پیک بعدی جلوگیری خواهد شد.

او با اشاره به اینکه حتی با واکسیناسیون تمامی اقشار جامعه نمی‌توان آمار مبتلایان به کرونا را به صفر رساند، افزود: هم اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان دکتر لبافی نژاد بیماران کرونایی بستری شده اند که واکسن هایی همچون فایزر، سینوفارم و سایر برندها را دریافت کرده اند، بنابراین به صرف تزریق واکسن، آمار کرونا صفر نخواهد شد. البته ناگفته نماند تزریق واکسن موجب کاسته شدن شدت بیماری شده و آمار مرگ و میر را کاهش می دهد اما مانع از ابتلا به کرونا نخواهد شد بنابراین رعایت پروتکل ها حتی با تزریق واکسن ضروری است.

15 میلیون ایرانی تمایلی به واکسن زدن ندارند/لزوم انجام واکسیناسیون سالانه کرونا

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید دکتر لبافی‌نژاد با اشاره به اینکه براساس نظرسنجی های بعمل آمده حدود ۱۵ میلیون نفر از جمعیت ایران تمایلی به تزریق واکسن ندارند، گفت: با واکسینه شدن افزون بر ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور می‌توان اوضاع آرامی را از نظر ابتلا به کرونا تجربه کرد. به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن پس از گذشت ۶ ماه از واکسینه شدن، لازم است که کادر درمان و بیماران خاص نسبت به تجدید واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه کرونا تمام شدنی نیست، بیان کرد: واکسیناسیون کرونا مانند واکسیناسیون آنفلوآنزا باید سالانه تکرار شود تا سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس از خود مقاومت نشان دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha