• شنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400071006036
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به بهانه روز جهانی قلب؛

آنچه بیماران قلبی و عروقی را در معرض خطر کرونا قرار می‌دهد

آنچه بیماران قلبی و عروقی را در معرض خطر کرونا قرار می‌دهد

ایسنا/خراسان جنوبی یک متخصص قلب و عروق گفت: آنچه بیماران قلبی و عروقی در معرض خطر چندین برابر در پاندمی کرونا قرار می‌دهد این است که مطالعات نشان داده به دلیل ترس از ابتلا به کرونا و دیر مراجعه کردن و سهل انگاری در مراجعات منظم به پزشک و عدم مصرف دوره‌ای داروها و کم بستری شدن، بیماری‌های قلبی عروقی به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

ناهید ازدکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در بیان اهمیت بیماری‌های قلبی عروقی همین بس که یک روز جهانی و بین المللی به نام روز قلب نامگذاری شده و این نشان می‌دهد لازم است  بیشتر به این بیماری بپردازیم.

شایع‌ترین عامل مرگ و میر در دنیا بیماری‌های قلبی و عروقی هستند به گونه‌ای که از هر سه علت مرگ یک علت به دلیل این بیماری و شایع ترین آن سکته‌های قلبی است؛ از طرفی در دوران پاندمی کرونا افرادی که مبتلا به بیماری قلبی عروقی هستند احتمال ابتلا به کرونا در آن‌ها چندین برابر است.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: آنچه بیماران قلبی و عروقی در معرض خطر چندین برابر در پاندمی کرونا قرار می‌دهد این است که مطالعات نشان داده به دلیل ترس از ابتلا به کرونا و دیر مراجعه کردن و سهل انگاری در مراجعات منظم به پزشک و عدم مصرف دوره‌ای م داروها و کم بستری شدن، بیماری‌های قلبی عروقی به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

ازدکی ادامه داد: پرواضح است که اگر بیماری‌های قلبی عروقی را به خوبی بشناسیم و اگر مبتلا هستیم برای درمان، مراجعات منظم و دوره‌ای داشته و مصرف داروها به موقع و مرتب صورت گیرد و تمام علائم توسط پگرزشک تحت کنترل باشد، خطر بیماری برای ما کمتر خواهد بود و این‌ها از اصول اساسی این بیماری است.

وی با اشاره به فاکتورهای خطر بیماری قلبی و عروقی، تصریح کرد: پنج فاکتور خطر اصلی برای ابتلا به این بیماری، مصرف دخانیات، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا و چاقی و کم تحرکی است.

این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه اگر بخواهیم به طور خلاصه راه‌های پیشگیری از این بیماری را برشمریم، در مرحله اول قطع مصرف دخانیات و آگاه بودن از عدد فشار خون است، اظهار کرد: پرفشاری خون یکی از مهم ترین دلایل بروز این بیماری است و طبق مطالعات هر روزه مقدار و عدد تعریف پرفشاری  فشار خون کاهش می‌یابد.

ازدکی ادامه داد: برطبق مطالعات گذشته، عدد ۱۴۰ میلی متر جیوه به روی ۹۰ میلی متر جیوه پرفشاری خون تلقی می‌شد، اما طبق مطالعات جدید عدد ۱۳۰ به روی ۸۰ میلی متر جیوه به عنوان پرفشاری خون تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه به طور کلی فشار خون بیش تر از ۱۲۰ میلی‌متر جیوه به روی ۸۰ میلی‌متر جیوه عدد  غیرطبیعی فشار خون بوده و همه ما موظف هستیم از عدد فشار خون خود آگاه شویم، تصریح کرد: با ورزش منظم و اصلاح سبک زندگی خود باید فشار خون را کنترل کرده و به سمت عدد نرمال نزدیک شویم.  

این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: نکته بعدی این است که باید از عدد قند خون آگاه باشیم و اگر مبتلا به دیابت هستیم سعی کنیم با حداکثر مصرف داروها به سمت قند خون مطلوب حرکت کنیم.

ازدکی ادامه داد: مسئله بعدی این است که چربی که باعث سکته قلبی می‌شود کلسترل بالا یا LDL  است که باید کمتر از ۱۰۰ نگه داشته شود و باید به سمتی حرکت کنیم که چربی خون در رنج نرمال باشد، افزود: کنترل شاخص طولی بدنی نیز  از مهم‌ترین موارد است که باید در رنج نرمال یعنی ۱۸ تا ۲۵ نگه داشته شود.

وی با اشاره به اینکه راه بعدی تحرک و فعالیت بدنی است که هر چه بیشتر انجام شود بهتر است، تصریح کرد: حداقل سه بار در هفته روزی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ورزش که باعث افزایش ضربان قلب و تعریق شود مهم ترین عامل است که بهتریین آن پیاده روی است.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: نکته بعدی اصلاح رژیم غذایی است که شامل اصلاح مصرف نمک و محدود کردن نمک به کم تر از یک قاشق غذاخوری در طول روز است؛ حواسمان باشد نمک پنهان در قالب مصرف نان، ترشیجات، تنقلات و مواد کنسرو شده وجود دارد.

ازدکی با بیان اینکه باید مصرف روغن‌های حیوانی و نباتی جامد به حداقل ممکن برسد و روغن‌های مایع گیاهی مانند دانه‌های کلزا و آفتابگردان بیشتر مصرف شود، افزود: محدود کردن گوشت قرمز و افزایش مصرف میوه و سبزیجات نیز از دیگر راه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

وی اظهار کرد: با واکسیناسیون وسیع جامعه امید داریم که به سمت کاهش این اپیدمی پیش رویم، اما باتوجه به پاندمی کرونا باز هم مراجعه مرتب و مصرف منظم داروها در بیماران قلبی عروقی از دغدغه‌های مهم ماست.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: عدم مراجعه به پزشک متخصص به دلیل ترس از ابتلا به کرونا باعث شده تا فرد بعدا با عوارض بسیار بد سکته قلبی مراجعه کرده؛ بنابراین در مورد بیماری‌های مهم و تهدیدکننده حیات نباید ترس از کرونا مانع مراجعه به پزشک شود.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha