بدون شک روستاها یکی از نقاط تاثیرگذار در کشور به شمار میرود، تا جایی که اکثر تمدنهای بزرگ امروزی در گوشه و کنار دنیا از روستاهایی کوچک و با مردمانی سادهزیست آغاز شده و بسیاری از افراد تاثیرگذار جامعه نیز از دل همین مناطق برخاستهاند. از طرفی، این مناطق نقش بسیاری ارزندهای در اقتصاد کشور داشته و محور تولید به شمار میرود.
از روستاها به عنوان یکی از مولفهها و اهرمهای قدرتمند و اثرگذار در تسهیل و تسریع روند توسعه اقتصادی کشور و تحقق سیاستهای موسوم به اقتصاد مقاومتی نیز یاد میشود و بسیاری از برنامهریزیهای توسعهای نیز بر اساس تأکید تقویت روستاها امکانپذیر است، زیرا با تقویت روستا میتوان توسعه را به سایر قسمتهای منطقه نیز تزریق و به نوعی تعادل و توازن را در سطح منطقه ایجاد کرد.
از کنار نقش اقتصادی روستاها که بگذریم، بسیاری از روستاها در ایران فعل خواستن را به خوبی صرف کرده و روی پای خود ایستادهاند که از مهمترین این روستاها میتوان به ابیانه، کندوان، جواهرده درسجین ابهر و اورامان اشاره کرد. گاهی معروفیت روستاها با گردشگری حاصل شده، گاهی وجود جوانان موفق، گاهی اشتغال و گاهی نیز مانند روستای بلندپرچین به واسطه جوانانی که ایثار و شهادت را به خوبی معنا کردند.
انقلاب ما در طول عمر با برکت و پر عزت خود فراز و فرودهای فراوانی را به خود دیده است، تجربههایی که هر یک به تنهایی حرفهای فراوان برای گفتن و درسهای فراوان برای آموختن داشتند. یکی از این تجربهها، تجربه هشت سال دفاعمقدس بود که با نام صدام اما با همدستی کشورهای قدرتمند رقم خورد، جنگی که در نهایت اقتدار و اعتلای امروز ایران اسلامی را در پی داشت.
در کنار ساکنان شهری، بسیاری از مردم روستا نیز در طول دوران دفاعمقدس علیرغم کمبود وسایل ارتباط جمعی ندای «هل من ناصر ینصرنی» حسین زمان خود را شنیده و در جبهههای حق علیه باطل حضور یافتند و بسیاری از آنان نیز شربت شیرین شهادت را نوشیدند. شهدایی که بسیاری از آنها در اوج مظلومیت به شهادت رسیدند و امروز مهمترین وظیفه ما پاسداری از خون این عزیزان است.
استان زنجان در طول انقلاب حدود ۳۰۰۰ شهید گلگون کفن را تقدیم انقلاب کرده است. رشادت رزمندگان زنجانی در جنگ به حدی تاثیرگذار بود که مدال غواصان دریادل با وجود نداشتن دریا بر گردن دلاورمردان زنجانی خودنمایی میکند. گوشه به گوشه استان زنجان پر است از یاد و خاطره دلاورمردانی که عاشقانه جان را در طبق اخلاص نهاده و تقدیم خدا کردند. یکی از این نقاط، روستای بلندپرچین ماهنشان است که لقب شهیدپرورترین روستای استان زنجان را با خود یدک میکشد.
اهالی روستای بلندپرچین با ۱۶ شهید، ۱۷ جانباز و ۹۰ رزمنده از نوجوان ۱۲ ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله در جنگ تحمیلی در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی بودند که بر حسب ۵۰ خانواری و میانگین جمعیتی، این روستا از روستاهای شاخص استان زنجان در امر دفاع از کشور محسوب میشود. جوانان این روستا، در همان روزهای نخستین جنگ، جزو اولین کسانی بودند که به سوی جبهههای حق علیه باطل شتافته و در عملیات مختلف در دوران جنگ تحمیلی حضور فعالی داشتند و تعداد زیادی از این عزیزان به مقام والای شهادت نائل آمدند، کسانی که اکنون نامشان بر تارک تاریخ جاودانه شده است.
اگر درب هر خانهای را در کوچه پس کوچههای این روستا بزنید، کمتر خانوادهای خواهید یافت که با هیچ شهیدی نسبت نداشته باشد. غیرت و مردانگی جوانان این روستا و پیوند ذاتی مردمانش با دفاع مقدس، شهدا و جانبازانی که تقدیم ایران اسلامی کردهاند، باعث شده این روستا شهیدپرورترین روستای زنجان نام بگیرد.
این روستای شهیدپرور در ۱۲۰ کیلومتری جنوبغربی استان زنجان در منطقهای کوهستانی و صعبالعبور با آب و هوای سرد و خشک در ارتفاعات شهرستان ماهنشان واقع شده است که در حال حاضر حدود ۵۰ خانوار در این خطه زندگی میکنند. پرچین به معنای دیواری است که از آمیختن گل و شاخههای درخت و بوته گرداگرد کشتزارها درست میکنند، مردم این دیار همچون نام آن دارای آرمانهای بلند الهی در حفظ و حراست از حریم میهن اسلامی ایران بودهاند.
انتهای پیام
نظرات