• چهارشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400070704407
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک مسئول مطرح کرد:

عقب ماندگی در فرآوری و خرده مالکی؛ مهم‌ترین مشکلات زعفران خراسان جنوبی

عقب ماندگی در فرآوری و خرده مالکی؛ مهم‌ترین مشکلات زعفران خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر عقب ماندگی‌ها در فرآوری زعفران، اظهار کرد: سالانه بیش از ۴ تن محصول فرآوری شده زعفران در خراسان جنوبی تولید می‌شود.

غلامرضا قوسی، امروز چهارشنبه ۷ مهرماه به رسانه‌های گروهی گفت: سالانه حدود ۳۰۰ کیلوگرم قرصفراوری ۴ تن طلای سرخ در خراسان جنوبی زعفران، ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم پودر ، ۲ تن عصاره و بیش از سه هزار لیتر نوشیدنی زعفران در خراسان جنوبی تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی، فرآوری و صادرات مناسب محصولات مزیت دار استان را نیازمند حمایت ملی دانست و افزود: در زمینه فرآوری این محصول هنوز عقب‌ماندگی‌های زیادی داریم.

وی با بیان اینکه استان رتبه دوم تولید زعفران و رتبه اول تولید زرشک و عناب را در کشور دارد از افزایش سطح کشت زعفران در خراسان جنوبی خبر داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، سطح کشت زعفران در استان را ۱۷ هزار و ۱۵۲ هکتار اعلام کرد و گفت: شهرستان قاینات با پنج هزار و ۸۸ هکتار سطح  کشت و تولید ۲۲ تن و ۷۳۸ کیلوگرم زعفران، رتبه نخست تولید این محصول را در استان دارد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون فصل کشت پیاز زعفران در استان افزود: پیاز زعفران به قیمت هر کیلوگرم پنج هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و برای تامین آن در حال حاضر مشکلی در استان وجود ندارد.

قوسی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران و رتبه دوم تولید این محصول در کشور را دارد، افزود: در حال حاضر ۳۲ هزار و ۲۸۲ بهره‌بردار زعفران در خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند که خرده‌مالکی مشکل عمده استان در این حوزه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه صادرات این محصول از مبدا استان انجام می‌شود اما تعرفه‌های بالای صادراتی سبب شده بازار کشورهای پرمصرف مانند هندوستان در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد، افزود: قیمت پایین زعفران به تناسب افزایش قیمت سایر کالاها و محصولات سبب کاهش انگیزه کشاورزان می‌شود.

قوسی یادآور شد: سال گذشته۷۰ هزار و ۱۵۵ کیلوگرم زعفران خشک از مزارع خراسان جنوبی برداشت شد که با توجه به کیفیت و نوع جمع‌آوری محصول از کیلویی هفت میلیون تومان تا ۱۲ میلیون تومان به فروش رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha