• سه‌شنبه / ۶ مهر ۱۴۰۰ / ۲۱:۰۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400070604043
  • خبرنگار : 50212

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی:

یارانه مراکز توانبخشی کفاف هزینه معلولان را نمی‌دهد

یارانه مراکز توانبخشی کفاف هزینه معلولان را نمی‌دهد

ایسنا/مرکزی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: سازمان بهزیستی به ازای هر مددجویی که در مراکز خیریه پذیرش می‌شوند، مبلغ دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تخصیص می‌دهد که با توجه به شرایط کرونایی و هزینه بالای نگهداری مددجویان، ناکافی است.

زهرا امینی سه شنبه ۶ مهرماه در جریان بازدید فرماندار، رئیس دادگستری و دادستان ساوه و جمعی دیگر از مسئولان از مرکز نگهداری معلولین ذهنی بانو سمیه ساوه اظهار کرد: مرکز بانو سمیه ساوه بالاترین میزان مشارکت غیرنقدی در سطح استان مرکزی را دارد و برای تامین هزینه‌های نقدی نیز باید از ظرفیت خیرین، بخش خصوصی و صنعتگران استفاده کند.

وی در ادامه با اشاره به خدمت رسانی این مرکز به بانوان بالای ۱۴ سال بیان کرد: ساماندهی وضعیت فضای فیزیکی و ساختمانی این مرکز از جمله مشکلاتی است که برای برطرف شدن آن با تشکیل شورای مشارکت‌های مردمی مشترک بین استان مرکزی و شهرستان ساوه تصمیم گیری خواهد شد.

امینی در ادامه یارانه های معلولان و موضوع قیومیت را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود: تلاش خواهیم کرد مشکلات این مرکز تا پایان سال جاری به حداقل برسد و ساماندهی فضای فیزیکی و ساختمانی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص ناکافی بودن منابع مالی این مرکز برای تامین هزینه‌ها گفت: سازمان بهزیستی به ازای هر مددجویی که در مراکز خیریه پذیرش می‌شود، مبلغ دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تخصیص می‌دهد که با توجه به شرایط کرونایی و هزینه بالای نگهداری مددجویان ناکافی است و انتظار می رود که با مشارکت خیرین و مردم بتوان هزینه ها را مدیریت و تامین کرد.

امینی با اشاره به فعالیت ۳۳ مرکز شبانه روزی در سطح استان مرکزی گفت: هزینه‌های این مراکز از طریق خدمات دولتی و مشارکت خیرین تامین می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیر عامل مرکز نگهداری معلولین ذهنی بانو سمیه ساوه نیز گفت: این موسسه خیریه با ظرفیت اسمی نگهداری از ۱۳۰ معلول ذهنی و ظرفیت واقعی ۱۲۱ توانخواه به جامعه هدف خود خدمت رسانی می‌کند.

 عباس خلیلی با اشاره به اینکه این موسسه خیریه در سال‌های اخیر با مشکلات اقتصادی مواجه شده است، اظهار کرد: مشارکت خیرین و آحاد مختلف جامعه در تامین هزینه‌های غیرنقدی می‌تواند مشکلات اقتصادی و کمبود منابع مالی آن را برطرف کند.

 وی به بالا بودن هزینه‌های مصرفی موسسه خیریه معلولین ذهنی بانو سمیه ساوه اشاره کرد و افزود: هزینه مصرفی آب، برق و گاز بالاست چرا که به دلیل معلول ذهنی بودن توانخواهان و شستشوی مستمر و استحمام توانخواهان مصرف این خدمات با افزایش روبروست. همچنین هزینه بالای تلفن به دلیل اعمال تعرفه خارج از محدوده شهری و همچنین ارتباط با خانواده توانخواهان بسیار بالاست.

وی عدم پرداخت مستمری توانخواهان توسط قیم‌های قانونی را یکی دیگر از مشکلات این مرکز بیان کرد و افزود: قطع یارانه توانخواهان بی‌سرپرست توسط سازمان بهزیستی از دیگر مشکلات است. همچنین از آنجا که مکان نگهداری توانخواهان به صورت استیجاری بوده به دلیل فرسوده بودن ساختمان نیاز به بازسازی اساسی دارد اما برخی محدودیت ها وجود دارد که امکان بازسازی میسر نیست.

خلیلی به هزینه‌های سرسام آور درمانی و بیمارستانی توانخواهان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط ویژه و خاص بودن توانخواهان تامین نیاز دارویی و هزینه‌های درمانی سرسام آور است و با وجود تولید اکثر داروها توسط شرکت‌های تولید کننده دارو در سطح شهرستان نباید مشکلی احساس شود.

وی بیان کرد: احداث و راه‌اندازی کمربندی غربی باعث دور شدن چندین کیلومتری مسیر منتهی به این مرکز شده و این مشکل موجب عدم تمایل حضور خیرین، آژانس‌های تلفنی و آمبولانس جهت خدمت رسانی به مددجویان شده و هزینه حمل و نقل را افزایش داده است.

خلیلی نیاز مبرم به فضای سبز مناسب جهت تقویت روحیه توانخواهان و فضاسازی با هدف تقویت روحیه نشاط و شادابی را از دیگر ضروریات دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha