به گزارش ایسنا، بعد از اجرای قانون منع به کارگیری بازیکنان و مربیان خارجی، اهالی فوتبال به اشکال گوناگون به این قانون معترض شدند و آن را مانعی بر سر راه پیشرفت فوتبال ایران قلمداد کردند. عده ای هم اجرای نصفه و نیمه قانون - باقی ماندن خارجیهایی که از گذشته با تیم هایشان قرارداد داشتند - را خارج از عدالت و برابری در لیگ بیستم می دانستند.
در نتیجه همین اعتراضات بود که تیم مدیریتی جدید فدراسیون قانون فوق را بعد از یک سال لغو کرد و باشگاه ها به شرط پایبندی به الزام های سازمان لیگ و فدراسیون می توانستند با مربیان و بازیکنان مدنظر خود قرارداد امضا کنند.
نکته جالب توجه اینکه از زمان لغو این قانون، فقط سه بازیکن و دستیار خارجی وارد فوتبال ایران شده اند و دیگر خبری از بریز و بپاش های سابق نیست. در واقع از شواهد امر بر می آید که کمتر تیمی توان و بضاعت خرید و عقد قرارداد با خارجی ها را داشته باشد.
با توجه به نرخ دلار (حدود ۲۷ هزار تومان) و یورو (۳۲ هزار تومان) در بازار ایران، یک بازیکن معمولی با دستمزد حدود ۵۰۰ هزار دلار، حدود ۱۴ میلیارد تومان آب می خورد که برابر است با قیمت یک ستاره لیگ برتری که در شرایط مختلف ثابت شده از خیلی از بازیکنان خارجی بهتر هستند.
در نتیجه همین تورم اقتصادی که اثرات آن همزمان با سایر بخش ها، روی فوتبال هم مشهود بوده، لیگ برتر ایران از حیث داشتن تعداد بازیکن خارجی رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
در حالی که حدود ۲۰ روز تا شروع فصل جدید لیگ برتر باقی مانده، به نظر نمی رسد تیم ها تمایل چندانی به جذب بازیکن و مربی خارجی داشته باشند و از اوضاع فصل گذشته بر می آید که اکثر تیم ها از عمل به تعهدات مالی خود در قبال بازیکنان ایرانی بمانند و در این فصل هم کاسه چه کنم، چه کنم به دست بگیرند.
* ایران در آسیا قعرنشین شد
طبق اعلام سایت ترانسفر مارکت، در میان حدود ۳۰ لیگ باشگاهی سطح اول آسیا، لیگ برتر ایران با داشتن میانگین ۱.۸ درصد بازیکن خارجی، در آسیا قعرنشین است و پایین تر از لیگ کشورهایی ماند فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، ترکمنستان، نپال، لبنان و ... قرار گرفته است.
این در شرایطی است که پنجره نقل و انتقالات خارجی ها هم گشوده شده ولی ظاهرا هیچ تیمی با توجه به شرایط اقتصادی و همینطور مسیر دشوار پرداخت مطالبات مالی بازیکنان خارجی به علت تحریم های بانکی موجود، تمایلی به جذب خارجی ها ندارد.
نبود بازیکنان خارجی در ایران تاثیر خود را در لیگ قهرمانان آسیا هم نشان داده و قطعا ایرانی ها از یک پتانسیل بالقوه محروم مانده اند. با توجه به تکیه تیم های تراز اول آسیا به خصوص در کشورهای عربی به بازیکنان بسیار گران قیمت خارجی، قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا روز به روز، سختتر می شود.
انتهای پیام
نظرات