محمد علی کیانی صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در تالار شهید هاشمینژاد بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، تاکید کرد: تعالیبخشی کیفیت خدمات و گسترش و نیز افزایش سرعت اجرای برنامه واکسیناسیون به عنوان استراتژی اصلی شبکه بهداشت و درمان به منظور مهار و پیشگیری از شکلگیری امواج کرونا و پرداختن به مشکلات کادر بهداشت و درمان از مهمترین برنامههای این دانشگاه است. اعتلای شان و جایگاه اعضای هیات علمی، کارکنان، دانشجویان و استفاده از نقطه نظرات تمام کسانی که دلسوز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و توسعه آموزش، پژوهش و مسائل مرتبط با دانشگاه هستنهستند، از دیگر اولویتهای کاری ما محسوب میشود.
وی تصریح کرد: ارتقای جایگاه معاونتها بر اساس استراتژیهای برنامهمحور و استفاده از الگوهای صحیح نیز از مهمترین موضوعاتی است که به آن پرداخته خواهد شد. در حال حاضر در برخی از حوزهها دانشگاه علوم پزشکی مشهد قطب کشور به حساب میآید و از این جهت سرآمد است اما هنوز جای کار در این حوزهها وجود دارد. در مجموع حرکت به سمت شکلگیری قطب علمی شمال شرق کشور از برنامههای این دانشگاه محسوب میشود.
کیانی با اشاره به اینکه اجرای پژوهشهای جامعهنگر، تقویت زیرساختهای دانشگاه با توجه به شرایط و مقدورات ممکن، ساماندهی انضباط مالی واحدهای دانشگاه و همکاری با سایر سازمانها و نهادها به ویژه استانداری، فرمانداری و شهرداری از دیگر اولویتهای کاری دانشگاه است، عنوان کرد: در دوران همهگیری ویروس کرونا تلاشهای گستردهای در این دانشگاه صورت گرفت که امیدواریم بتوانیم از تجربیات مدیران قبلی و تمام دستاندرکاران این حوزه در پیشبرد اهداف دانشگاه بهره ببریم.
سرانه درمانی حاشیه شهر مشهد 0.05 درصد است که پایینترین در کشور به حساب میآید
محمدحسین بحرینی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم اظهار کرد: تمام کشور در حال مقابله و مدیریت کروناست. در سه ماه اخیر یکی از دشوارترین پیکهای کشور را پشت سر گذاشتیم که اگر تلاش و ایثارگری کادر درمان و همه دست اندرکاران نبود، امروز با وضعیت متفاوتی مواجه بودیم. سرانه درمانی حاشیه شهر مشهد 0.05 درصد است که پایینترین در کشور به حساب میآید .
وی افزود: با همت بسیار وزیر واردات واکسن در حجم زیاد در حال انجام است. در حال حاضر در سطح استان خراسان رضوی بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر معادل حدود ۵۷ درصد از جمعیت شهروندان واجد شرایط دریافت واکسن واکسینه شدهاند. در صورت تامین واکسن آمادگی واکسیناسیون روزانه تا ۱۴۰ هزار نفر را داریم. اگر زیرساخت لازم فراهم شود، این رقم تا ۲۰۰ هزار دوز نیز قابل افزایش است.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با همت کادر درمان بود که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از بیماران کرونایی که از ابتدای شیوع بیماری در استان بستری بودند، درمان شدند. البته نقش کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در استان در این بازه ۱۱ ماه اخیر بسیار موثر بوده است. در مجموع در تصمیم سازیها و تصمیم گیریهای ستاد مبارزه با کرونا بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص جهادی استان دخیل بودند. این پزشکان بدون هیچ چشم داشتی در قالب بیش از ۱۲ کارگروه به بررسی مشکلات پرداختند که کمک بسیار خوبی به ما کرد.
بحرینی بیان کرد: در شرایط غیر کرونایی سالانه حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر زائر به مشهد میآمدند. با این حال در شرایط کرونایی طی ماههای اخیر بیش از ۳۴ درصد بیماران بستری خارج از حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند. این بیماران بار مضاعفی هستند که بر دوش کادر درمان مشهد قرار میگیرند. از همین رو امیدواریم در بودجه در نظر گرفته شده برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبلغی برای سرانه درمانی زائران نیز در نظر گرفته شود.
سردار نظری، فرمانده سپاه امام رضا (ع)، در ادامه این مراسم اظهار کرد: با کارکنان دانشگاه علوم پزشکیها بسیار رفیق هستیم. شاید قبلا با هم مراوداتی داشتیم اما در حال حاضر احساس دیگری نسبت به دانشگاههای علوم پزشکی و شبکه بهداشت در ما شکل گرفته که ناشی از زحماتی است که این عزیزان در این ۲۰ ماه اخیر کشیدهاند.
وی ادامه داد: به صورت کلی مدیریت در ۲ نوع خلاصه میشود که یک مدیریت در شرایط عادی و دیگری مدیریت در وضعیت بحرانی است. کادر درمان ما ۲۰ ماه با کرونا درگیر بود و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مدیر زحمات بسیاری کشید. البته طبیعی است که این مدیریت فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده باشد.
فرمانده سپاه امام رضا(ع) اظهار کرد: برخی اشکالات در وضعیت عادی دیده نمیشود. با همه این چالشها شهادت میدهیم که کادر درمان حداکثر توان خود را به میدان آورد که بابت این موضوع از ایشان صمیمانه تقدیر میکنیم. ما هم وظیفه داریم در سپاه و بسیج هر جایی که احساس شود دستگاههای متولی نیاز به کمک دارند، به سمت آنها بشتابیم.
نظری تصریح کرد: ما برای حل این بحران آمادگی خود را جهت همکاری با کادر درمان اعلام کردیم و دکتر بحرینی نیز حتما شهادت میدهد که در کنار این عزیزان به سهم خودمان بودیم و اجازه ندادیم فشار روحی و روانی بر کادر درمان چیره شود. البته در این میان اگر انتظاراتی داشتند که نتوانستیم آن را برآورده کنیم، از همه عزیزانی که میداندار این عرصه بودند، عذرخواهی میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط عادی وظیفه ما آماده سازی است؛ به عنوان مثال بسیج جامعه پزشکی ما در شاریط عادی وظیفه سازماندهی، آموزش و توجیه دارد که اگر دچار وضعیتی مشابه کرونا شدیم، بتوانیم از پس این وضعیت برآییم. این رویکرد در همه بخشها و در ارتباط با دستگاههای مختلف است تا در بحرانها به کمک دستگاهها بشتابیم چراکه نیروی بسیج با ماست و فکر میکنیم که این ۲۰ ماه عرصهای بود که بتوانیم به مجموعه پزشکی خدمت کنیم.
انتهای پیام
نظرات