• سه‌شنبه / ۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400070603471

تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع)

مبنای شکل‌گیری جهاددانشگاهی اخلاص و تقوا بوده است

مبنای شکل‌گیری جهاددانشگاهی اخلاص و تقوا بوده است

ایسنا/فارس  تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) جهاددانشگاهی را شجره طیبه انقلاب اسلامی توصیف و اضافه کرد که این نهاد انقلابی بر مبنای فکر عمیق و ارزشمندی شکل گرفت و براساس تقوا و خلوص تشکیل شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، ۶ مهر در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی استان فارس افزود: پایه‌گذاری جهاددانشگاهی مانند تأسیس سپاه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاد سازندگی و دیگر نهادهای ایجاد شده بعد از پیروزی انقلاب، بر مبنای تفکر انقلاب اسلامی بود، نهادهایی که طی سال‌ها هم خوش درخشیدند و آزمون خود را پس دادند.

کلانتری با بیان اینکه جهاددانشگاهی نمونه بارز کار جهادی‌، مورد تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب، است، گفت: سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب که دانشگاه‌ها بعد از انقلاب فرهنگی بازگشایی شد، مسئولیت و نظارت آنها به عهده جهاددانشگاهی بود.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) برخی خاطرات از فعالیت‌های جهاددانشگاهی در شیراز طی سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی را یادآور شد و افزود: در اوایل انقلاب و دوران دفاع مقدس، در شب‌های جمعه جهاددانشگاهی شیراز دعای کمیل را برگزار می‌کرد که با استقبال گسترده مردم مواجه بود و این نهاد یکی از مراکز رزمنده پرور فارس بود، یعنی هر شب جمعه هزاران نفر آماده اعزام جبهه می‌شدند.

وی با بیان اینکه اصل جهاددانشگاهی بر اساس تقوا و خلوص شکل گرفت، افزود: نمونه اینکه امام فرمودند باید تلاش کنیم تا به مرزهای دانش برسیم در جهاددانشگاهی اتفاق افتاد. یعنی نمونه‌ای است که می‌توان در این زمینه آن را نشان داد و چقدر نیروهای جهاد هم زحمت کشیدند و این مسئله را اثبات کردند.

کلانتری، پژوهشکده رویان را جزو افتخارات نظام جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: جهاددانشگاهی در صنایع دفاعی کارهای ارزشمندی انجام دادند و در حوزه نشر کتب دانشگاهی زحمات زیادی کشیدند و هم در حوزه‌های مختلف اعم از پتروشیمی و غیره انجام دادند.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) به شرایط فعالیت جهاددانشگاهی اشاره کرد و ادامه داد: جهاددانشگاهی بودجه دولتی ندارد و تنها مبلغ ناچیزی دریافت می‌کند که حتی حقوق کارمندان آن هم نمی‌شود. این نهاد خودش زحمت می‌کشد و چقدر هم دستاوردهای خوبی برای نظام داشته است و واقعاً جزو باقیات صالحات نظام جمهوری اسلامی است و آنقدر اجر و قیمت بزرگی دارد که نمی‌توانیم این زحمات و تلاش‌ها را مقایسه کنیم.

پیشتازی جهاددانشگاهی در زمینه خبرگزاری‌ها

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در زمینه ایجاد خبرگزاری‌ها پیشتاز بوده است، گفت: اولین خبرگزاری دانشجویی را ایسنا در کشور آغاز کرد و تبدیل به یک خبرگزاری مرجع در حوزه دانشگاه شد در حالی که بعدها چند خبرگزاری دیگر در این حوزه راه‌اندازی شدند اما هیچکدام به پای ایسنا نرسیدند.

کلانتری در مورد خبرگزاری ایکنا نیز گفت: حقیقتاً ایکنا به لحاظ اخبار قرآنی و انعکاس فعالیت‌های قرآنی و از همه بالاتر ترویج معارف قرآن کریم در کشورمان منحصر به فرد است یعنی صرفاً یک خبرگزاری نیست که اخبار را روی سایت بگذارد و دیگران بردارند. این کار معارفی ایکنا، خیلی کار با ارزشی است یعنی وارد محتواهای خوب می‌شود. گاهی اوقات آنقدر محتواهای ایکنا خوب است که در مقالات علمی و پژوهشی می‌توان به اخبار و معارفی که ایکنا ترویج می‌کنند، استناد کرد.

وی با یادآوری اینکه در رشته علوم قرآن و حدیث تحصیل کرده و زمانی مجله راه قرآن را منتشر می‌کرده است که ایکنا هم دائماً اخبار آن را منتشر می‌کرد، گفت: یکی از اقدامات ارزشمند ایکنا، معرفی چهره‌های قرآنی کشور است که متأسفانه در کشورمان مظلوم هستند. یکی از کارهای بزرگ ایکنا این است که این‌ها را به مردم معرفی می‌کند.

تولیت آستان شاهچراغ(ع)، معرفی کتب قرآنی که منتشر می‌شود را از دیگر فعالیت‌های ارزشمند ایکنا توصیف کرد که حقیقتاً کار بسیار با ارزشی است و در این زمینه خلأیی در کشورمان وجود داشت و جهاددانشگاهی این خلأ را پر کرد.

کلانتری اظهار کرد: حاکمیت جمهوری اسلامی بر پایه اسلام ناب شکل گرفت و در جهان اسلام همه نگاه‌ها به نظام جمهوری اسلامی است لذا نمی‌تواند در عرصه قرآن هیچ خبری نداشته یا یک رسانه بین‌المللی نداشته باشد که فعالیت‌های قرآنی را انعکاس دهد. ایکنا این کار را به نحو احسن انجام داد.

وی همچنین به فعالیت‌های ایسپا اشاره کرد و گفت: خلأیی در عرصه افکارسنجی احساس می‌شد که جهاددانشگاهی این خلأ را پر کرد و متولی آن شد.

کلانتری با اشاره به فعالیت‌های علم و فرهنگ (سینا) هم گفت: ۳ خبرگزاری در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند که در سال‌های گذشته پیشنهاد داده بودم خبرگزاری آنا را تبدیل به خبرگزاری علم و فناوری کنند زیرا خلأ آن احساس می‌شد. این همه دستاورد علمی در کشور وجود دارد که به نحو مطلوب منعکس نمی‌شود. اینکه تنها یک بار در صدا و سیما درباره این دستاوردها سخن به میان آید دردی از ما دوا نمی‌کند بلکه باید این پیشرفت‌ها و دستاوردها در فضای مجازی و به زبان‌های مختلف بارگذاری شوند تا مسلمانان و انقلابی‌های سایر کشورها بتوانند به آن‌ها مراجعه کنند.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با بیان اینکه در کشورهای دیگر افرادی هستند که برای لحظه لحظه جمهوری اسلامی دعا کرده و قلبشان می‌تپد و این مسئله را در سفرهای خارجی خود به خوبی مشاهده کردم، گفت: در کشورمان حتی به فضا ماهواره می‌فرستیم و در خیلی از عرصه‌ها به مرزهای دانش جهان می‌رسیم یعنی جزو ۱۰ کشور اول دنیا خواهیم رسید اما اینها را وقتی بازگو می‌کنیم حتی نیروهای خودمان هم باور نمی‌کنند لذا باید این دستاوردها در جایی ثبت شوند و دائماً بر روی آن با زبان‌های مختلف دنیا مانور داده شود.

وی با بیان اینکه وقتی یک خبرگزاری به این قسمت ورود کند، کار ارزشمندی انجام داده است، افزود: افراد بسیاری متوجه کار خبرگزاری‌ها نیستند در صورتی که می‌توانند خلأهای زیادی را پر کرده و اثرگذاری خوبی در دنیا داشته باشند. اینکه مشاهده می‌کنیم در کشورهای دیگر افرادی هستند که به امام و انقلاب عشق و علاقه دارند و عکس امام و رهبری را در منازل خود نصب می‌کنند، تنها بخش‌هایی هست که ما مشاهده می‌کنیم و حتی به نظر می‌رسد در قلب اروپا و آمریکا طرفدارانی نظام اسلامی دارد که بسیار پایبند هستند.

خبرگزاری‌ها امیدآفرین باشند

کلانتری همچنین بحث امیدآفرینی در خبرگزاری‌ها را یادآور شد و افزود: حقیقتاً گاهی اوقات در نشان دادن نقاط سیاه افراط کردیم که وقتی می‌خواهیم نقاط سفید و مثبت را نشان دهیم کسی باور نمی‌کند در صورتی که این ظلم به نظام اسلامی، شهدا و امام است. یکی از بخش‌هایی که می‎‌تواند برای نسل جوان امیدآفرینی کند همین خبرگزاری‌ها هستند. به اندازه کافی در دنیا خبرگزاری‌های منفی هستند که سمپاشی و تخریب کنند یعنی دلارهای شیطان بزرگ و ارتجاع عرب و صهیونیزم بین‌الملل آنقدر در دست این خبرگزاری‌ها می‌گذارند که مردم را به یأس بکشانند، دیگر نیاز نیست که خود ما هم نوآوری کنیم.

وی با بیان اینکه برخی از خبرگزاری‌ها در سیاه‌نمایی و تخریب‌ها نوآوری دارند، گفت: خواب غفلت از یک طرف و از سوی دیگر سیاه‌نمایی دشمن باعث می‌شود جوانی که باید افتخار کند در چنین کشور مستقل و آزادی زندگی می‌کند، حس منفی داشته باشد. باید فکر کرد که چقدر ادبیات نقش‌آفرینی است. اکنون در جنگ رسانه‌ای عظیمی قرار داریم و باید روی این قصه کار کارشناسی شود تا بدانیم راه رساندن حقایق چیست که البته ده‌ها راه دارد و چنین کارهایی کار خبرگزاری‌هاست که با جلسات هم‌اندیشی و هم فکری می‌توانند این راهکارها را به دست آورند.

انتظارات از جهاددانشگاهی

تولیت حرم شاهچراغ(ع) در ادامه به بیان انتظارات خود از جهاددانشگاهی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند اینجا سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی است، مفهومش این است که تمام مسئولان در این زمینه مسئول هستند و استثنایی وجود ندارد. اگر به همین آرمان معظم‌له برسیم، بسیاری از مسائل دیگر به تبع آن حل می‌شود یعنی فرهنگ‌های منفی که گاهی اوقات در فضای زندگی ما می‌نشیند و همین تخریب‌هایی که به سمت جوانان ما موج می‌زنند و برخی از بداخلاقی‌هایی که در جامعه نهادینه می‌شود، تمام این‌ها می‌تواند متأثر از سومین حرم اهل بیت(ع) شده و کم کم ریشه‌کن شوند.

وی با بیان اینکه در زمان طاغوت سرمایه‌گذاری زیادی بر روی شیراز انجام می‌شد، جشن ۲۵۰۰ ساله و جشن فرهنگ و هنر را از جمله این اقدامات برشمرد و گفت: در آن زمان گردشگران خارجی با لباس‌های خاص در شیراز حضور می‌یافتند و همه این‌ها برنامه‌ای بود تا سومین حرم اهل بیت(ع) از بین برود و حرم‌ها مورد غفلت واقع شوند.

کلانتری یادآور شد: شاه در سال ۴۳ بحث دانشگاه اسلامی را مطرح کرده بود تا یک دانشگاه موازی حوزه ایجاد کرده و حوزه‌ها ریشه‌کن شوند. در فاز اول اینطوری بود که باید در مشهد و قم و شیراز این دانشگاه راه‌اندازی شود یعنی متوجه جایگاه سومین حرم اهل بیت این شهر بودند به همین دلیل تلاش می‌کردند تا اینجا به گونه‌ای متزلزل شود. البته موضع‌گیری سخت امام در مقابل این قضیه باعث شد که تا چنین چیزی محقق نشود.

تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) گفت: اگر بخواهیم به آرمان سومین حرم برسیم باید بدانیم که همه دستگاه‌ها اعم از جهاددانشگاهی و خبرگزاری‌های وابسته به آن مسئول هستیم و امیدواریم ارتباط وثیقی میان این دو مجموعه برقرار شود و جامعه هم از این ارتباط به نحو احسن بهره‌مند شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha