• سه‌شنبه / ۶ مهر ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400070603250
  • خبرنگار : 50037

۲۰ هزار دار قالی فعال در سطح استان همدان

 ۲۰ هزار دار قالی فعال در سطح استان همدان

ایسنا/همدان رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان از وجود ۱۵ تا ۲۰ هزار دار قالی فعال در سطح این استان خبر داد.

آقایار فراشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان همدان دارای ۵۰ هزار نفر بافنده فرش بوده که از این تعداد ۲۰ هزار نفر دارای کارت قالیبافی هستند و از این افراد ۱۳ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی شده اند.

وی افزود: طی تفاهم نامه‌ای بین مرکز ملی فرش ایران با صندوق بیمه روستاییان و عشایر بخشی از بافندگان فرش دستباف توسط این کارگزاران این صندوق  بیمه می‌شوند که این نوع از بیمه دارای از کار افتادگی و بازنشستگی بوده و تنها مشکل فاقد دفترچه درمانی بودن آن است.

فراشی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد از ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف سطح استان همدان را زنان شامل می‌شوند، تصریح کرد: سالیانه ۲۰ هزار متر مربع فرش دستبافت در سطح استان همدان توسط بافندگان فرش تولید می‌شود و این استان جزء شش و یا هفت استان‌های برتر در تولید فرش و فعالیت‌های مرتبط با فرش به شمار می‌رود.

کبودراهنگ دارای ماهرترین و بیشترین بافندگان فرش دستباف در همدان

وی میانگین تولید سالیانه فرش دستبافت به ازای هر بافنده فرش در استان همدان را کمتر از نیم متر برشمرد و ادامه داد: شهرستان کبودراهنگ دارای ماهرترین و بیشترین بافنده فرش در استان همدان به نسبت جمعیت خود بوده و طرح "مهربان" و شاخ گاوی از معروفترین نقشه و طرح های این شهرستان محسوب می‌شود.

فراشی بیان کرد: بیشتر تولیدات فرش دستبافت شهرستان کبودراهنگ گران قیمت، ریز بافت و ظریف بوده و تجاری از قم در گسترش این نوع بافت در این شهرستان  از نقش موثری برخوردار بوده اند.

همدان با ۴۰ برند فرش

وی در ادامه رزن را از پایین‌ترین میزان تولید فرش دستبافت در سطح استان برشمرد و گفت: استان همدان دارای ۴۰ برند فرش بوده که هر شهر استان دارای دو تا سه طرح است و  از جمله برندهای معروف شهرستان  همدان  می توان به پرطاووسی ،حاج خانمی ،انجلاس ،از جمله معروفترین طرح ها و  نقشه های بومی فرش دستباف شهرستان ملایر میشن ،جوزان ،چهارچنگ و حسین آباد،شهرستان بهار طرح " تاج آباد"،شهرستان تویسرکان طرح" آقاصادقی" و" ماهی" و "مالیچه " ،شهرستان اسدآباد ماهی درهم (هراتی ) ،شهرستان رزن طرح "سوزن" ،شهرستان نهاوند طرح کله گلی ،سالاری ،نقشه تاریخی ،عشوند ،گل حیدر اشاره کرد.

وی با بیان اینکه اکثر بافندگان فرش دستباف استان همدان به صورت فصلی نسبت به بافت فرش مشغول هستند خاطر نشان کرد: مقاصد بازار صادرات فرش دستبافت کشور ایران از جمله استان همدان متفاوت بوده و بیشتر اروپا و آمریکاست که در چند سال اخیر به دلیل تحریم ها بازار فرش ایران نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

فراشی در رابطه با میزان سالیانه فرش دستبافت استان به سایر کشورها بیان کرد: به دلیل شرایط تحریم جریان صادرات فرش آزاد نیست و برخی از افراد به صورت مخفی نسبت به صادرات تولید فرش اقدام می‌کنند که به همین دلیل به هیچ نحو نمی‌توان آمار دقیقی از جریان صادرات فرش ارائه داد.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در ادامه با بیان اینکه در چند سال گذشته  در بحث فرش شهرستان نهاوند با اقدامات خوب فرمانداری شهرستان و کمک اداره فرش سازمان صنعت و معدن استان حرکت های خوبی را آغاز کرده گفت:ارائه تسهیلات حمایتی  به بافندگان فرش این شهرستان  با اقدامات خوب فرمانداری نهاوند از نقش موثری در ترغیب بیشتر قالیبافان نهاوندی به فعالیت پررنگ تر  در زمینه بافت فرش برخوردار بوده است.

فراشی فعالیت شهرستان  ملایر را نیز در بحث فرش در سال های اخیر مثبت ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر ۱۵۰ واحد پشتیبان، سه مجتمع تولیدی دارای مجوز، یک اتحادیه استانی، هفت اتحادیه فراگیر و یک انجمن فرش در استان همدان دارای فعالیت هستند.

وی در ادامه از اختصاص ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون اعتبار برای ترویج فرش استان همدان در سال جاری خبر داد و گفت: با کمک فرمانداری همدان و  برخی از فرمانداری‌های سطح استان این میزان اعتبار از استانداری برای ترویج فرش استان اختصاص یافت  که فعلا این اعتبار  تخصیص نیافته است.

فراشی اضافه کرد:تسهیلات قابل توجهی نیز با کمک اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی برای پرداخت تسهیلات به بافندگان فرش استان همدان اخذ شده که از این میزان تسهیلات سهم بافندگان شهرستان همدان  ۲.۵ میلیارد تومان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha