به گزارش ایسنا، پزشکان پس از بررسی روی موارد ابتلا در این آسایشگاه می گویند این سویه که در ابتدا "R.1" نام گرفته به نظر می رسد بارها دچار جهشهای منحصربهفردی شده است، جهشهایی که میتواند منجر به افزایش مقاومت این ویروس در برابر پادتنهای موجود در سرمهای پیشگیرنده و خنثی شدن پادتنها شود.
پادتنهای موجود در بدن افراد چند بار واکسنزده در این مرکز نگهداری بر این سویه تکاملیافته اثرگذار نبوده و این افراد به این ویروس مبتلا شدهاند.
طبق تحقیقات سازمان سلامت عمومی کنتاکی این ویروس اوایل ماه مارس از طریق یکی از کارکنان مبتلا به آن که واکسن نزده بود شیوع پیدا کرده است.
دکتر ویلیام ای هسلتاین استاد سابق دانشکده پزشکی هاروارد و متخصص بیماریهای عفونی در مقالهای که در فوربس منتشر کرد نوشت: باید مراقب سویه R.1 بود چراکه تا کنون رد پایش در ژاپن و ایالات متحده پیدا شده است.
طبق اطلاعات پایگاه دادههای ژنگانی ویروسهای آنفلوآنزا در مورد سارس-کوو-۲، بیش از ۱۰ هزار نفر در جهان به این سویه مبتلا شدهاند. این سویه دچار جهش دی۶۱۴جی شده است که موجب میشود به شدت مسری باشد، جهشی که در سایر سویههای مهم همچون دلتا، آلفا، بتا و گاما نیز رخ داده است.
این جهش موسوم به ای۴۸۴کی در پروتئین شاخکی ویروس موجب مقاومت بیشتر ویروس در برابر پادتن میشود. جهش مذکور باعث میشود ذرات لیزین که بار مثبت دارد جانشین باقیمانده ذرات گلوتامیک اسید که بار منفی دارد شود و در سویههای بتا، گاما، اتا، آیوتا و مو دیده شده است.
بنابر گزارش روزنامه ایندیپندنت، به نوشته دکتر هسلتاین، در یکی از سویههای فرعی نوع دلتا که شیوع آن از هند آغاز شد، جهشی مشابه این در موقعیت ۱۵۲ رخ داده است. نوع بسیار مسری دلتا ابتدا تابستان امسال در هند و شبهقاره آسیا شایع شد و سپس به سرعت به سمت غرب آمد و مردم آمریکا را مبتلا کرد.
انتهای پیام
نظرات