• جمعه / ۲ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400070200571
  • خبرنگار : 71129

طالبان: منتظر جواب سازمان ملل درباره تعیین سفیریم/روسیه می‌تواند بین ما و سازمان ملل میانجی شود

طالبان: منتظر جواب سازمان ملل درباره تعیین سفیریم/روسیه می‌تواند بین ما و سازمان ملل میانجی شود

معاون وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان در مصاحبه‌ای گفت، این گروه منتظر دریافت پاسخ از سازمان ملل درباره انتصاب سهیل شاهین به عنوان نماینده دائم طالبان افغانستان در این نهاد بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، ذبیح‌الله مجاهد، معاون وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی طالبان افغانستان گفت: ما سهیل شاهین را برای پست نمایندگی دائم افغانستان در سازمان ملل منصوب کرده‌ایم اما هنوز منتظر دریافت پاسخ از سوی سازمان ملل هستیم و در این‌باره در پاسخی دریافت نکرده‌ایم.

معاون وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی طالبان همچنین گفت، اگر نماینده دولت جدید طالبان افغانستان در سازمان ملل مورد تایید قرار گیرد، بر روی تقویت روباط با کشورهای خارجی چون آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای مسلمان تمرکز می‌کند.
وی ادمه داد: دولت طالبان افغانستان ممکن است از کشورهای دوست مانند قطر بخواهد تا برای دسترسی به کرسی در سازمان ملل کمک کنند. چرا که نه. سایر کشورهای نزدیک به ما مانند قطر در دوره‌ای سخت از ما حمایت کردند و می‌توانند نقش میانجی‌گر یا رابط را ایفا کرده و به ما در به دست آوردن کرسی در سازمان ملل کمک کنند. این حق ماست و ما از ظرفیت‌های کشورها برای این مساله استقبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: دولت جدید افغانستان که توسط طالبان شکل گرفته است، به دنبال استرداد اشرف غنی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیست اما می‌خواهد منابع مالی را که وی با خود از کشور خارج کرده، به افغانستان بازگردانده شود.

ماه گذشته میلادی، اشرف غنی پس از آنکه کابل به توسط طالبان تصرف شد، به امارات گریخت.

مجاهد ادامه داد: ما به دنبال استرداد غنی نیستیم اما پول‌های دولتی که او با خود به سرقت برد، باید برگردانده شود و ما می‌خواهیم آنها به بانک افغانستان عودت داده شود. آنها به مردم و بانک‌های افغانستان تعلق دارد.

معاون وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی افغانستان همچنین در ادامه صحبت‌هایش گفت: دولت جدید این کشور به دنبال مسدود کردن تمامی مسیرهای قاچاق مواد مخدر از افغانستان به سایر کشورها است و به دنبال کمک روسیه در این مساله است.

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم قاچاق مواد مخدر را از افغانستان به سایر کشورها متوقف کنیم و امیدواریم که بتوانیم تمامی این مسیرها را مسدود کنیم.  کاشت خشخاش در افغانستان یک مشکل جدی است و مهم است که برای کشاورزان محصول جایگزین در نظر گرفته شود. در این باره بسیاری از کشورها از جمله روسیه می‌توانند به ما کمک کنند.

مجاهد همچنین گفت، دولت جدید افغانستان می‌خواهد روابط در سطح عالی را با روسیه ایجاد کرده و به مسکو سفر کند.
وی افزود: ما منتظر دعوت برای سفر به مسکو هستیم. ما مشکلی نداریم و خواهان روابط در سطح عالی با دولت مسکو هستیم. روسیه یک همسایه مهم است و اگر خدا بخواهد یک روز ما شاهد روابط قوی بین افغانستان و روسیه خواهیم بود.

مجاهد گفت که روسیه می تواند به عنوان میانجی بین سازمان ملل و افغانستان در کاهش فشار تحریم‌ها عمل کند. وی خاطرنشان کرد که روسیه همچنین می‌تواند در بازسازی این کشور کمک کند.

ذبیح الله مجاهد گفت:  روسیه می‌تواند یک میانجی جدید بین ما و سازمان ملل از جمله در مورد کاهش فشار تحریم‌ها باشد. ما از روسیه برای صلح در منطقه و به ویژه در افغانستان کمک می‌خواهیم.

ذبیح‌الله مجاهد همچنین گفت، دولت جدید افغانستان حضور نیروهای مسلح خارجی را در افغانستان اصلا تحمل نمی‌کند. ما حضور نیروهای مسلح خارجی را در خاک خود نمی‌پذیریم. ما با جهان می‌توانیم ارتباط برقرار کنیم اما اجازه نمی‌دهیم تا از خاک ما علیه دیگر کشورها استفاده شود. طالبان در حال حاضر نیازی به کمک خارجی برای مقابله با داعش و سایر تروریست‌ها نداریم.

وی افزود: روسیه در کنار دیگر کشورها می‌تواند پروژه های اقتصادی را در افغانستان اجرا کرده و در افغانستان سرمایه گذاری کند. من درباره پروژه‌های خاصی اطلاعی ندارم، اما افراد مختلف می‌توانند به ما کمک کنند. روسیه می‌تواند در پروژه های اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری خود در افغانستان و سایر مسائل اقتصادی کمک کند. ترکیه می‌تواند در زمینه آموزش به ما کمک کند. کشورهای دیگر نیز می‌توانند کمک کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارتباطات افغانستان همچنین گفت، حضور داعش در کشور ناچیز است و طالبان در حال اجرای اقداماتی با هدف از بین بردن کاملا داعش است.

وی افزود: ما هنوز تعدادی کم از نیروهای داعش را در افغانستان داریم. در سال های گذشته، ما اقداماتی را برای کاهش حضور این افراد در مناطقی چون جلال آباد و کابل انجام دادیم. برخی از افراد داعش هنوز در افغانستان هستند اما تعدادشان کم است و ما تلاش می‌کنیم تا آنها را از طریق عملیات و اقدامات اطلاعاتی شناسایی، دستگیر و محاکمه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha