• پنجشنبه / ۱ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400070100094
  • خبرنگار : 50072

وزوز گوش عارضه کدام واکسن کووید-۱۹ است؟

وزوز گوش عارضه کدام واکسن کووید-۱۹ است؟

ایسنا/خراسان رضوی چند صد نفر از اهالی کالیفرنیا در ایالات‌متحده می‌گویند که پس از دریافت واکسن کووید-۱۹ در گوش خود صدای زنگ شنیدند اما آیا زنگ و یا وزوز گوش به‌ عنوان یک عارضه جانبی نادر واکسن کووید-۱۹ محسوب می‌شود؟

به نقل از نیوز در ماه آگوست سازمان غذا و دارو(FDA) و آژانس دارویی اروپا(EMA) وزوز گوش را به‌ عنوان عارضه جانبی احتمالی واکسن جانسون و جانسون اعلام کردند. با این‌ حال نهادهای نظارتی در ایالات‌ متحده اظهار کردند: هیچ رابطه علت و معلولی بین این عارضه و واکسن‌های فایزر و مدرنا که از فناوری‌ مختلف استفاده می‌کند، وجود ندارد.

از روز چهارشنبه، بیش از ۱۰ هزار و ۲۵۰ نفر در ایالات‌ متحده گزارشی در مورد وزوز گوش به پایگاه اطلاعاتی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها(CDC) ارائه کرده‌اند. اکثر گزارش‌ها شامل افرادی است که با فایزر یا مدرنا واکسینه شده‌اند. این پایگاه داده گزارش‌هایی از مردم جمع‌آوری می‌کند که ممکن است ناقص، نادرست یا تایید نشده باشد.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها اعلام کرده‌اند تعیین اینکه آیا وزوز گوش با واکسیناسیون ارتباط دارد، دشوار است زیرا این بیماری بسیار رایج و درک علت آن دشوار است. تخمین زده می‌شود نزدیک به ۱۵ درصد از مردم، یعنی حدود ۵۰ میلیون آمریکایی، نوعی وزوز گوش را بعد از کرونا تجربه می‌کنند؛ دلایل وزوز گوش، آسیب به سر، احتقان سینوسی، اضطراب، بیماری‌های خود ایمنی و فشار خون بالاست.

دکتر رابرت اسکولی، کارشناس بیماری‌های عفونی از سن‌دیگو کالیفرنیا، در این خصوص اظهار کرد: افراد پس از عفونت‌های ویروسی و بعد از واکسیناسیون با انواع دیگر واکسن‌ها نیز به وزوز گوش مبتلا می‌شوند اما این عارضه برای همه افراد رخ نمی‌دهد؛ بنابراین دشوار است که بفهمیم علت وزوز گوش تزریق واکسن عفونت ویروسی دیگر یا عامل دیگری است.

اسکولی گفت: برخی از گزارش‌های وزوز گوش پس از واکسن ناشی از پاسخ ایمنی غیر منتظره به تلقیح یا التهاب بوده است؛ اگرچه مکانیسم دقیق آن مشخص نیست اما اکثر گزارش‌ها احتمالا اتفاقی است که توسط چیز دیگری ایجاد شده است؛ برخی از این گزارش‌ها وزوز گوش را در کمتر از یک روز پس از واکسیناسیون اعلام کردند که برای پاسخ ایمنی زمان بسیار کمی است چون پاسخ‌های ایمنی معمولا بعد از یک یا ۲ هفته ایجاد می‌شوند.

در کارآزمایی بالینی فایزر ۶ مورد وزوز گوش در افراد واکسینه‌ شده گزارش شد که هیچ موردی در گروه دارونما وجود نداشت.

شرکت فایزر در این خصوص گفته محققان هر موردی را بررسی و مشخص کردند که هر ۶ نفر دارای بیماری‌های زمینه‌ای(مانند سابقه وزوز گوش و میگرن، سابقه فشار خون بالا، آلرژی فصلی و کم‌کاری تیروئید) بودند یا داروهایی مصرف می‌کردند که احتمال بیشتری برای بروز این مساله ارائه می‌دهند. علت دیگری برای این رویداد نسبت به واکسن وجود دارد.

نتایج تحقیقات در مورد کووید-۱۹ حاکی از ارتباط این بیماری با مشکلات شنوایی است. بر اساس نتایج تحقیق دانشگاه منچستر، ۱۴.۸ درصد از افراد مبتلا به کووید-۱۹ وزوز گوش و ۷.۶ درصد آنان کم شنوایی را تجربه می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha