به گزارش ایسنا، امروزه سرطان به یک مشکل عمده سلامتی در جهان تبدیل شده و ایران نیز مانند سایر کشورها با روند روبه رشد شیوع سرطان مواجه شده است. یکی از مهمترین انواع سرطان، سرطان دستگاه گوارش است و حدود 90 درصد از عوامل موثر بر سرطانهای دستگاه گوارش به سبک زندگی ناسالم مربوط میشود.
با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه نظاممند بر روری مقالات منتشرشده ارتباط دریافت فیبر و غلات کامل را با خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش مورد بررسی قرار دادند.
مطالعات نشان داده است که الگوی غذایی سالم نقش مهمی در خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش دارد. گروه نان و غلات بیشترین سهم دریافت غذایی روزانه توصیه شده را به خود اختصاص میدهند و به دلیل نقش مهمی که در اکثر رژیمهای غذایی دارند، تحقیقات زیادی در مورد رابطه بین مصرف غلات و سلامتی انجام شده است.
بررسیهای این مطاله نشان داد که فیبرهای رژیمی؛ به ویژه منابع غلات، میتوانند از بروز سرطانهای دستگاه گوارش پیشگیری کنند. غلات کامل سرشار از فیبرهای رژیمی، انواع فیتوکمیکالها (ترکیبات شیمیایی گیاهی) و آنتیاکسیدانها هستند، که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن از جمله سرطان دارند.
پژوهشگران این مطالعه با توجه به این موضوع که دریافت فیبر و غلات کامل میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش از جمله سرطان کولورکتال، کولون، سرطان معده و سرطان مری را کاهش دهد، افزایش دریافت غلات کامل و فیبر رژیمی متناسب با نیاز افراد را توصیه میکنند. همچنین معتقدند؛ کاهش دریافت غلات تصفیه شده که در مقایسه با غلات کامل، فیبر رژیمی کمی دارند، باید مورد توجه قرار بگیرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی نظاممند رابطه دریافت فیبر و غلات کامل با خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و مهشاد سروی زاده، غزاله اسلامیان و دکتر امیر صادقی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انجام آن مشارکت داشتند.
انتهای پیام
نظرات