• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400063022272
  • خبرنگار : 30054

هر آنچه باید درباره بخیه (Suture) بدانید

هر آنچه باید درباره بخیه (Suture) بدانید

بخیه برای بستن زخم روی پوست یا سایر بافت‌ها توسط پزشک استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام طب باکس، این عمل یک پروسیجر درمانی بوده و سبب مراقبت از زخم‌ها می‌شود تا زمان لازم برای التیام، خطر خونریزی و احتمال بروز عفونت کاهش یابد. در ادامه به معرفی کامل این پروسیجر خواهیم پرداخت.

بخیه یا Suture چیست؟

سوچور یک اقدام پزشکی است که برای بستن دو لبه زخم در جراحات و عمل‌های جراحی به کار می‌رود. این روش با مقداری نخ مخصوص و استریل و سوزنی خاص انجام خواهد شد. زدن سوچور به تجهیزات خاصی نیاز دارد که عبارتند از:

انواع نخ سوچور

نخ بخیه از مواد مختلفی ساخته می‌شود. پزشک شما با توجه به زخم و نوع عمل جراحی، از نخ‌هایی با جنس مناسب استفاده می‌کند.

نخ قابل جذب و غیرقابل جذب

بخیه یا سوچورهای قابل جذب نیازی به کشیده شدن ندارند. زیرا توسط آنزیم‌های موجود در بافت‌های بدن شما، به طور طبیعی هضم خواهند شد. سوچورهای غیرقابل جذب باید پس از گذر مدت زمانی مشخص، توسط پزشک برداشته شوند. در برخی موارد نیز دائمی هستند و باقی می‌مانند.

انواع نخ بخیه قابل جذب:

1.ویکریل و دگزان
2.کات کوت
3.PDS و ماکسون
4.کرومیک

انواع سوچورهای غیرقابل جذب:
1.سیلک
2.نایلون
3.Stainless steel threads or wire threads

انواع نخ مصنوعی و طبیعی

در این روش طبقه‌بندی، به تقسیم نخ‌ها بر اساس نوع ماده تشکیل‌دهنده پرداخته‌ایم. باید بدانید نخ‌هایی که از مواد طبیعی ساخته شده‌اند، حساسیت کمتری ایجاد می‌کنند.

مونوفیلامنت و مولتی‌فیلامنت

 سوچور تک رشته‌ای (مونوفیلامنت) از یک رشته ساخته شده است. این ساختار نسبتاً در برابر میکروارگانیسم‌های بدن مقاوم‌تر است. همچنین نسبت به بخیه یا سوچور چند رشته‌ای مقاومت کمتری در عبور از بافت نشان می‌دهد. با این حال، در بستن یک زخم با نخ Suture تک رشتهای، باید دقت زیادی به خرج داد.

سر سوزن

بسته به اینکه سوچور در چه ناحیه‌ای زده می‌شود از سرسوزن گرد برای اعضای داخلی و مثلثی برای جراحات سطحی استفاده می‌شود.

شیوه‌های بخیه زدن

سوچورها بسته به انواع گره زدن به موارد مختلفی تقسیم خواهند شد که عبارتند از:

  • ساده جدا و پیوسته
  • دور و نزدیک 
  • زیرپوستی 
  • تشک‌بافی 

مراقبت از بخیه

در مراقبت از زخم برای تسریع روند بهبودی و جلوگیری از بروز عفونت دانستن یک سری نکات و رعایت آن‌ها ضروری است. زخمی که سوچور زده شده، باید خشک و تمیز نگه داشته شود. در صورت وجود رطوبت در ناحیه زخم، احتمال باز شدن وعفونت افزایش می‌یابد. پس از 3 روز از زدن سوچور، می‌توان با اجازه پزشک یک روز در میان با استفاده از سرم شست‌وشوی نرمال‌سالین زخم را شست و دوباره خشک و پانسمان کرد و در مورد کشیدن بخیه بعد از چند روز با اون مشورت کرد. بهتر است از آب و بتادین استفاده نکنید. در صورت مشاهده هر گونه ترشح از محل زخم، قرمزی، تورم و دمای بالا به حتما به پزشک مراجعه نمایید.

حرف پایانی

بخیه یک روش برای بستن زخم در داخل یا سطح بدن است که می‌تواند در درمان جراحات، موثر واقع شود لطفاً حتماً در مورد نحوه کشیدن بخیه هم اطلاعات لازم رو به دست بیارید تا دچار مشکلی نشوید. در این متن تلاش کردیم تمام اطلاعات لازم درباره این اقدام پزشکی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

انتهای رپرتاژ آگهی