علی اکبر قارزی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: ۳۳۶۱ هکتار باغات پسته بارور و ۲۰۱۲ هکتار باغات پسته غیر بارور در این شهرستان وجود دارد که از هر هکتار به صورت میانگین سه تن پسته تر و یک تن پسته خشک برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه حاصلخیزی خاک و شرایط آب و هوایی مساعد این شهرستان باعث تولید محصول با کیفیت پسته شده است، تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول در سال جاری در شهرستان جوین ۵۳۲۴ هکتار به ۵۳۷۳ هکتار افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: پسته ایران با توجه به کیفیت بالا و انواع مختلف آن، مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان است که باید با فکر اقتصادی و توجه به فرآوری، از این محصول راهبردی به نحو مطلوب استفاده کرد.
قارزی اظهار کرد: با برگزاری کارگاههای حضوری و کلاسهای آموزشی برای تولیدکنندگان این محصول و افزایش دانش آنها در زمینه تولید پسته، امسال ۹۰ درصد مبارزه آفات پسته شهرستان به صورت غیر شیمیایی و اغلب به صورت آبشویی صورت گرفت که از نظر حفاظت از محیط زیست بسیار قابل توجه است.
وی ادامه داد: اغلب کشاورزان خرده به دلیل نقدینگی ناشی از فروش پسته تازه، به خام فروشی اقدام میکنند که در این صورت سود حاصل از فرآوری و فروش این محصول به تاجران و دلالان تعلق میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی جوین بیان کرد: از طریق توسعه مراکز فرآوری پسته و تبدیل آن به پسته خشک علاوه بر افزایش قیمت و فروش مناسبتر در بازار داخلی زمینه صادرات آن نیز فراهم میشود.
انتهای پیام
نظرات