• شنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400062719618
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

توصیه‌هایی برای مواجهه با بیماران صرع

توصیه‌هایی برای مواجهه با بیماران صرع

ایسنا/اصفهان یک متخصص صرع با بیان اینکه یک درصد مردم به بیماری صرع مبتلا هستند، دانستن نکات لازم در مواجهه با بیماران صرع را برای همه افراد ضروری دانست.

شیما شاه زمانی در وبینار آشنایی با صرع که به همت اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و با همکاری انجمن خیریه صرع استان اصفهان برگزار شد، به افرادی که با بیمار صرع مواجه می شوند، گفت: اگر در خیابان یا مدرسه یا محل کار با بیماری که تشنج کرده مواجه شدید، اگر گردنبندی دور گردن بیمار است که مانع تنفس او می شود، باز کنید.

وی ادامه داد: در صرع گاهی، دست و پای بیماران سفت می شود و هرگز نباید جلوی این حرکات را گرفت و باید منتظر ماند تا خود به خود متوقف شود. هرگز سعی نکنید، چیزی داخل دهان بیمار بریزید یا دندان های بیمار را از هم باز کنید و نباید این خرافه که گفته می شود بیمار زبان خود را می بلعد، جدی گرفت.

این پزشک متخصصی یادآور شد: موقعی که حرکات بیمار آرام گرفت، او را به پهلو بخوابانید و ترجیحا زیر سر بیمار یک بالش نرم بگذارید اما نیازی به تنفس مصنوعی نیست.

وی با بیان اینکه دانستن نکات لازم در مواجهه با بیماران صرع برای همه ضروری است، تاکید کرد: اگر زمان تشنج طولانی شد یا بیمار بعد از بهبود دوباره تشنج کرد، باید هر چه سریع تر به اورژانس اطلاع دهید.

شاه زمانی با تاکید بر این نکته که تشنج، محرک خاصی ندارد اما مسائلی مانند ترس، هیجان و مصرف مواد الکلی می تواند محرک بروز تشنجات باشد، گفت: بیماران باید داروهایشان را به موقع مصرف کنند، خواب کافی داشته و از استرس و هیجان دوری کنند.

وی ادامه داد: بیماران مبتلا به صرع می توانند ورزش هایی مانند پیاده روی، پینگ پونگ و والیبال را انجام دهند اما برای ورزش هایی که در ارتفاع است یا ریسک بیشتری دارد، مانند اسب سواری، دوچرخه سواری و اسکیت، باید از پزشک اجازه بگیرند.

به گفته این پزشک متخصص، انجام ورزش شنا برای بیماران صرع خطرناک است و در صورت تمایل باید در کنار نجات غریق آگاه این کار را انجام دهند.

درمان صرع؛ کاهش، کنترل و قطع تشنج 

شاه زمانی درمان صرع را کاهش و کنترل تشنج و قطع آن عنوان کرد و تاکید کرد: پزشکان ترجیح می دهند با یک نوع دارو، بیمار را درمان کنند.

وی ادامه داد: اگر بیماری با داروها دچار عارضه شود، حتما باید به پزشک اطلاع دهد، البته عوارض داروی تشنج نادر است، اما همین علائم نادر می تواند خطرناک باشد و بیماران در صورت خارش یا ضایعه پوستی، باید به پزشک اطلاع دهند.

این پزشک متخصص تصریح کرد: اگر به عنوان بیمار صرع تحت درمان قرار گرفته اید، هر دارویی برای شما تجویز می شود، باید حتما با پزشک مشورت شود، مثلا مصرف همزمان داروی ضد بارداری با داروی صرع حتما باید به اطلاع پزشک برسد.

وی درباره این موضوع که بیماران صرع تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند، یادآور شد: زمان مصرف دارو بسته به نوع تشخیص و تعداد و سندرم صرع، نوع درمان متفاوت است و در برخی از بیماران اگر نوار مغز یا ام آی آر عادی بود و دو سال از تشنج آخر می گذشت، می توانند دارو را قطع کنند.

شاه زمانی ادامه داد: درمان جراحی برای بیمارانی مدنظر است که با دارو تشنج کنترل نشده و پس از پیدا کردن کانون تشنج، با جراحی آن منطقه، به بهبود بیماران کمک می شود. در کودکان دو تا پنج سال، با رژیم خاص غذایی می توان تشنج ها را کاهش داده و کنترل کرد اما استفاده از این رژیم غذایی تابع شرایط خاصی است.

وجود بیش از صد نوع صرع

به گزارش ایسنا، مسعود اعتمادی فر_متخصص صرع نیز در این وبینار، با بیان اینکه یک درصد مردم به بیماری صرع مبتلا هستند، بر اهمیت شناخت بیماری صرع تاکید کرد.

این متخصص صرع با اشاره به وجود بیش از صد نوع صرع، اظهار کرد: در بیماری صرع غیاب، بیمار همان طور که نشسته، مات می شود و بعد از ده پانزده ثانیه، به فعالیت خود ادامه می دهد که این نوع بیماری مخصوص سن کودکی از ۴ تا ۱۵ سالگی است.

وی درباره صرع موضعی نیز گفت: بسته به اینکه کدام بخش مغز درگیر باشد، یک نوع صرع داریم که صرع موضعی بینایی، صرع موضعی شنوایی، صرع موضعی بویایی و ... نامیده می شود.

این متخصص صرع افزود: در صرع عمومی که با کاهش سطح هوشیاری همراه است، ممکن است فرد فریاد صرعی کشیده یا تکانه هایی در دست بیمار دیده شود که این حالات حدود سه دقیقه به طول می انجامد و بیشتر مردم این نوع صرع را دیده اند یا درباره آن شنیده اند.

اعتمادی فر با بیان اینکه صرع باید توسط متخصص مغز و اعصاب بررسی شود، تصریح کرد: وقتی فرد بیمار به پزشک متخصص مراجعه می کند، پزشک باید از بیمار و اطرافیان او شرح حال دقیقی گرفته و معاینه دقیقی انجام بدهد.

وی ادامه داد: اولین اقدام تشخیصی، گرفتن نوار مغز است تا مشخص شود محل تشنج در کانون مغز کجاست.

به گفته این پزشک متخصص، مراکز صرع به وسایلی تجهیز شده اند که بیمار ۲۴ ساعته تحت مراقبت قرار گرفته و از او عکس برداری می شود تا کانون تشنج در مغز مشخص شود.

وی با بیان اینکه گرفتن ام آی ار برای تشخیص نوع صرع ضروری است، گفت: بروز صرع در بیماران دلایل مختلفی دارد و ممکن است از عواملی چون ضربه مغزی، عفونت مغزی، اختلالات متابولیکی، کمبود قند و سدیم و بیماری های عفونی ایجاد شود و ام آی ار به پزشک برای تشخیص کمک خواهد کرد.

تشخیص علت صرع در ۹۰ درصد از موارد

اعتمادی فر خاطرنشان کرد: در بیش از ۹۰ درصد موارد، علت صرع را با تشخیص های پزشکی می توان متوجه شد اما در ۱۰ درصد نمی توان علت صرع را پیدا کرد.

وی با بیان اینکه دو نوع درمان دارویی و جراحی برای درمان بیماران صرع استفاده می شود، تصریح کرد: بیماران صرع که به مصرف دارویی مقاومت داشته باشند، توسط جراحی درمان می شوند که امروزه پیشرفت بسیاری داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha