• چهارشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400062418166
  • خبرنگار : 71496

خواسته‌های عربستان و امارات سدّ راه آنکارا؛ از مصر اصرار و از ترکیه انکار

خواسته‌های عربستان و امارات سدّ راه آنکارا؛ از مصر اصرار و از ترکیه انکار

ترکیه و مصر دور دوم مذاکرات خود را چهار ماه پس از دور اول انجام دادند و قاهره در این دور بر برخی خواسته‌هایی که قاهره آن را نمی‌پذیرد، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی۲۱، عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه اظهار کرد: روابط دو کشور ترکیه و مصر در مسیر عادی شدن است و برگزاری دور دوم مذاکرات دو کشور در آنکارا نشان‌دهنده پیشروی مرحله دیگری است.

چلیک گفت: ما روابط تاریخی و دوستانه داشته و بابت دریای مدیترانه که در آن اشتراک داریم، مسؤولیت‌هایی بر عهده ما است.

روزنامه حریت چاپ ترکیه اما با اشاره به اینکه مذاکراتی که از طریق دستگاه‌های اطلاعاتی آغاز شدند، میان وزارت خارجه‌های دو کشور ادامه دارند، نوشت: قاهره بر خواسته‌های خود که عربستان و امارات پشت آنها هستند، پافشاری دارد و دشوار است که آنکارا با آنها موافقت کند.

این روزنامه در ادامه نوشت: یکی از خواسته‌هایی که امارات و عربستان پشت آن قرار دارند و مصر بر آن اصرار می‌کند، خروج نیروهای ترکیه‌ای از لیبی است.

از دیگر خواسته‌های مطرح شده این است که آنکارا تعدادی از اعضای گروه اخوان المسلمین را به قاهره تحویل دهد.

حریت در ادامه به صحبت‌های سامح شکری، وزیر خارجه مصر در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ اشاره کرده و به نقل از او نوشت: مشکلات مهمی میان دو کشور وجود دارند که اگر حل شوند، امکان ازسرگیری روابط میان دو کشور تا پایان سال جاری میلادی وجود دارد.

این روزنامه ترکیه‌ای نوشت: رویکرد آنکارا نسبت به این خواسته‌ها مثبت نیست و محقق شدن آنها دشوار است، در واقع مقامات آنکارا تاکید دارند عمل به خواسته‌های مصر، امارات و عربستان که با منافع ملی‌اش تضاد دارند، ممکن نیست اما می‌توان در نتیجه مذاکرات زمینه مشترکی ایجاد کرد.

روزنامه "خبر ترک" نیز فاش کرد: قاهره از آنکارا خواسته ۱۵ عضو گروه اخوان المسلمین را که در ترکیه اقامت دارند، تحویل دهد.

خبر ترک در ادامه نوشت: پس از گذشت نزدیک به چهار سال، مصر، عربستان، امارات و بحرین محاصره اعمال شده بر قطر را لغو کردند و پس از آن دوحه پیشنهاد داد برای بهبود روابط میان این کشورها و ترکیه گفتگویی آغار شود و این گفتگو موجب همگرایی تدریجی میان این کشورها و ترکیه شد اما عادی‌سازی روابط کار آسانی نیست.

این روزنامه در ادامه نوشت: در پی حمایت دیپلماتیک و غیرمستقیم آنکارا از گروه اخوان المسلمین پس از بهار عربی و موضعگیری آن نسبت به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر در کودتای نظامی ارتش این کشور، برخی اقدامات دیپلماتیک جدید در حال انجام هستند.

همچنین خبر ترک نوشت: ترکیه از طریق این همگرایی تلاش می‌کند به حالت انزوای خود در منطقه پایان داده و اقتصادش را بهبود بخشد در حالی که سه کشور عربی دیگر (قطر، امارات و عربستان) به دنبال تغییر دادن موضعگیری مصر نسبت به اخوان المسلمین و وضعیت سوریه هستند.

روزنامه یاد شده با اشاره به خواسته مصر از ترکیه برای تحویل دادن ۱۵ عضو اخوان و مخالفت ترکیه با آن، نوشت: ترکیه هرگز آنها را تحویل نخواهد داد اما احتمالا از آنها می‌خواهد به کشور دیگری بروند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۵ ۱۵:۰۹

عربستان و امارات بعداز۸سال جنگ نتونستن یمن فراوانترین سلاح را سرکوب و متوقف کنن درمقابل ترکیه عددورقمی نیستن

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۵ ۱۵:۱۴

خیلی جالب سر نوکری و سر سپردگی به غربیها باهم مسابقه گذاشتن ‌