• سه‌شنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۹:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400062317504
  • خبرنگار : 71402

وزیر خارجه طالبان: آماده گفت‌وگو با همه طرف‌ها هستیم

وزیر خارجه طالبان: آماده گفت‌وگو با همه طرف‌ها هستیم

گروه طالبان امروز سه‌شنبه اعلام کرد، امیرخان متقی، وزیر خارجه موقت دولت طالبان که تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد با فیلیپو گراندی، کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل ملاقات کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک هفته پیش گروه طالبان از به دست گرفتن کنترل پنجشیر که آخرین ولایتی بود که مقاومت می‌کرد، خبر داد. پس از آن، طالبان یک دولت موقت به رهبری محمد حسن آخوند تعیین کرد که از سال ۲۰۰۱ در لیست تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد. روز دوشنبه فیلیپو گراندی گفت که برای بررسی نیازهای بشردوستانه و وضعیت کلی در افغانستان وارد کابل شده است.

یک سخنگوی طالبان در پیامی توییتری گفت: امیرخان متقی، وزیر خارجه منصوب دولت طالبان افغانستان با کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد و طی آن متقی بر لزوم حمایت از این دولت و ترغیب نکردن افغان‌ها به پناهندگی و مهاجرت تاکید کرد.

نام امیرخان متقی در ۲۵ ژانویه ۲۰۰۱ وارد فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل شد.

در اوایل اوت، طالبان حملات علیه نیروهای دولتی افغان را شدت بخشید و در ۱۵ اوت وارد کابل شد و در نهایت تسلط بر این کشور را تکمیل کرد. این تحولات موجب شد تا هزاران شهروند خارجی و افغان راه خروج از افغانستان را در پیش بگیرند، خصوصا افغان‌های همکار با نیروها یا سازمان‌های خارجی که نگران حملات تلافی‌جویانه طالبان بودند.

همچنین امیرخان متقی در یک کنفرانس مطبوعاتی از کشورهای خارجی بابت کمک بشردوستانه به کابل قدردانی کرد و در ادامه از بانک‌ها و اهداکنندگان مالی خواست تا کمک مالی ارائه کنند. او گفت که گروه طالبان اقداماتش را با کشورهایی که کمک ارائه کنند، هماهنگ می‌کند.

این مقام طالبان تاکید کرد: از بانک توسعه آسیا، بانک توسعه اسلامی و کشورهای اهداکننده می‌خواهیم تا به افغانستان کمک کنند و تامین مالی پروژه‌هایی که هنوز به اتمام نرسیده‌اند، از سر بگیرند. طالبان روابط حسنه با کشورهای خارجی می‌خواهد اما آنها نباید کابل را تحت فشار قرار دهند چون فشار کارآمد نیست و به نفع افغانستان یا کشورهای جهان تمام نمی‌شود.

این مقام همچنین گفت: ما آماده برقراری روابط با همه کشورهای جهان و در راس آنها آمریکا هستیم و همچنین آمادگی داریم با همه طرف‌ها گفت‌وگو کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۸ ۲۱:۰۶

بی تعارف اگر کمک می خواهند، بهترین موقع است که اب دریچه های سد رودخانه به سمت چاه نیمه های سیستان را باز کنند تا حداقل قسمتی غذا چند میلیون انسان جنگ زده افغان پناهنده در ایران تولید شود.