بهزاد عباسوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: وظیفه دامپزشک مستقر در واحد، بررسی روند تولید مواد غذایی و حفظ و صیانت از سلامت غذا و سایر محصولات تولید و توزیع شده و گزارش آمار ورودی و خروجی واحد است.
وی ادامه داد: برای اینکه دامپزشک مستقر بهعنوان ناظر بیطرف بتواند بهخوبی انجاموظیفه کند، پیشبینیشده که حقوق ناظر بهصورت غیرمستقیم توسط کارفرما پرداخت شود یعنی کارفرما ابتدا حقوق مسئول فنی را بهحساب نظام دامپزشکی واریز کرده و سپس نظام دامپزشکی حقوق مسئول فنی را واریز میکند.
عباسوند با بیان اینکه اصولاً ارتباط مالی مستقیم بین کارفرما و ناظر، فسادزا است و این تمهیدات برای جلوگیری از فساد ایجاد شده است، اضافه کرد: دامپزشک مسئول فنی چند وظیفه مهم دارد که یکی از اولین آنها نظارت بر ورود و خروج مواد و بررسی مواد ورودی و خروجی مجموعه از نظر سلامتی، تاریخ مصرف و نحوه تولید است.
این دامپزشک تصریح کرد: به جز مسئول فنی مستقر، هیچ ارگان ناظری نمیتواند نظارت مستقیم بر روند کیفیت و سلامت مجموعه داشته باشد پس حضور مسئول فنی مستقل برای سلامت عمومی و سلامت غذایی و همچنین برای کسب استانداردهای موردنیاز برای صادرات مواد غذایی و تضمین ثبات کیفیت مجموعه لازم است.
عضو هیئتمدیره انجمن صنفی مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی دامپزشکی استان اردبیل با بیان اینکه دومین کار مسئول فنی دامپزشک، ثبت آمار ورود و خروج مواد غذایی است، یادآور شد: سؤال این است با این شرح وظایف چرا برخی از کارفرماها با استخدام و حضور مسئول فنی ناظر مشکل دارند؟
وی با بیان اینکه اولین مشکل کارفرماها در استخدام مسئول فنی ناظر بحث مالیات است، ادامه داد: دومین مشکل حضور مسئول فنی ناظر برای برخی از تولیدکنندههای مواد غذایی مخصوصاً در انبارها، کشتارگاهها، سردخانهها و مراکز قطعهبندی و بستهبندی، نظارت بر تاریخ و مقابله با گند فروشی است و سومین مشکل حضور مسئولین فنی برای کارفرماهای متخلف در مرغداریها بروز میکند.
عباسوند تصریح کرد: ناظر مسئول فنی مستقل دامپزشک میتواند در تأمین بهداشت، سلامت و امنیت غذایی مردم نقش پررنگی ایفا کرده و از تمام تخلفات احتمالی در این زمینه و حیفومیل بیتالمال و یارانههای تخصیصی جلوگیری کند بنابراین اجرای دقیق ماده ۱۹ آییننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی برای سلامت مردم و صیانت از بیتالمال بسیار مهم است.
انتهای پیام
نظرات