• شنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400062014796
  • خبرنگار : 30054

آنچه باید درباره ملک مشاع بدانید!

آنچه باید درباره ملک مشاع بدانید!

مال مشاع در مقابل مال مفروز است. اگر مالی فقط متعلق به یک نفر باشد، به آن مال مفروز می‌گویند و اگر حداقل دو نفر شریک داشته باشد، به آن مال مشاع گفته می‌شود. مال مشاع از نظر تعداد شرکاء محدودیتی ندارد و ممکن است شرکاء صدها نفر باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام وکیل نادری، برای توضیحات تکمیلی در ادامه با وکیل نادری همراه باشید.

طریقه شریک شدن در مال مشاع:‎

به دو شیوه اشخاص در مالی مشترکاً مالک می‌شوند:

۱.بصورت ارادی: مثلاً دو نفر خانه‌ای را با یکدیگر اجاره نمایند و در منفعت آن خانه با یکدیگر شریک شوند.
۲.بصورت قهری: شریک شدن دو نفر ممکن است بصورت قهری و غیرارادی باشد که یا در نتیجه ارث است مثلاً شخصی فوت می‌نماید و ورثه او حداقل ۲نفر هستند و اموال او بین ورثه مشترک خواهد شد یا در نتیجه آمیختگی قهری است مثلاً شخصی دو ظرف چینی همسایه را به عاریه می‌گیرد و با ۱۰ظرف چینی او که از هر نظر مشابه هستند آمیخته می‌شوند و دیگر نمی‌توان تشخیص داد که آن ظرف‌ها متعلق به چه کسی است. در این حالت آنها به نسبت  و  در تمامی آن ظرف‌ها با یکدیگر شریک می‌شوند.

نحوه تقسیم سود و زیان در اموال مشاع:

 معمولاً سود و زیان در اموال مشترک به میزان شراکت تقسیم می‌شود. مثلاً کسی که مالک ۳دانگ زمین است، ۳دانگ از سود زمین را که مثلاً اجاره‌بهایی است که از مستأجر گرفته می‌شود، خواهد برد. همچنین ۳دانگ از زیان‌های آن را نیز متحمل خواهد شد مثلاً مالیاتی که به زمین تعلق می‌گیرد.
 به هر مقداری شرکاء اختیار دارند که سود و زیان را بین خود تقسیم کنند اما چنانچه توافق شود که یکی از شرکاء تمام سود را ببرد و شرکای دیگر سهمی در سود نداشته باشند، این شرط نامشروع و باطل است و تقسیم سود به نسبت شراکت آنها انجام خواهد گرفت.


مدیر در اموال مشاعی:

در اموال مشاع انتخاب مدیر جهت اداره آن ضروری نیست مگر اینکه تمامی شرکاء در خصوص آن توافق نظر داشته باشند و اگر مدیری انتخاب شود همانند وکیل سایر شرکاست.
 فقط در یک مورد انتخاب مدیر جهت اداره مال مشترک ضروری می‌باشد و آن آپارتمان است که به موجب قانون، چنانچه تعداد مالکین بیش از ۳نفر باشد، باید مدیر تعیین شود و رابطه مدیر با مالکین آپارتمان همانند وکیل و موکل است. بنابراین اگر آن مدیر در حدود اختیارش اقدام کند، ضامن خسارت وارد بر مال مشترک نخواهد بود. 

تصرف در مال مشاع:
 
قاعده این است که تصرف در مال مشترک باید با توافق تمامی شرکاء باشد. مثلاً اگر یکی از شرکاء حتی بخواهد خانه‌ی مشترک را تعمیر کند یا رنگ‌آمیزی نماید، باید از تمامی شرکای دیگر اذن بگیرد.
 اگر شریکی بدون اذن در مال مشترک تصرف نماید، نه تنها شبه غاصب است بلکه ضامن هر خسارتی است که بر آن مال مشترک وارد می‌شود.

تقسیم مال مشاع بین شرکاء:

تفکیک ملک مشاع و تقسیم چنانچه با توافق شرکاء و به موجب تقسیم‌نامه باشد، قراردادی لازم است و یکی از شرکاء نمی‌تواند به تنهایی آن را برهم‌زند و اموال را مجدداً مشترک نماید مگر اینکه شرکاء با توافق، آن قرارداد تقسیم را اقاله کنند. در این صورت اموال تقسیم شده مجدداً بصورت مشاع و مشترک درمی‌آیند. 
جهت دریافت مشاوره حقوقی در این رابطه، می توانید به وب سایت vakilnaderi.com مراجعه نمایید و یا با شماره ۰۹۱۲۴۲۳۰۹۵۲ تماس حاصل فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha