• شنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400062014312
  • خبرنگار : 50046

آغاز خرید توافقی انگور توسط تعاون روستایی خراسان شمالی

آغاز خرید توافقی انگور توسط تعاون روستایی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر تعاون روستایی خراسان شمالی گفت: به منظور حمایت از باغداران، خرید توافقی انگور از سطح باغات شهرستان بجنورد آغاز شد.

رمضانی افزود: تعاون روستایی در سال جاری برای نخستین بار با راه اندازی دو مرکز خرید در سطح روستاهای بدرانلو و دراقانلو، انگوردرجه دو کشاورزان را با قیمت مناسب و توافقی و در جهت حمایت از تولیدکنندگان محصول انگور خریداری می کنند.

وی ادامه داد: این مراکز از مورخه چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه توسط شرکت های تعاونی روستایی شهرستان بجنورد تجهیز شده و کشاورزان می توانند با مراجعه به این مراکز محصول انگور خود را تحویل و در کوتاهترین زمان وجه خود را دریافت نمایند.

رمضانی گفت: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است. تعاون روستایی در تلاش است تا با خرید این محصول از کاهش نرخ محصول جلوگیری نماید و با هماهنگی های انجام شده، در جهت رفاه حال تاکداران این مراکز تا انتهای زمان برداشت انگور فعال می باشند.

گفتنی است معاوت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی چندی پیش در گفت و گو با ایسنا گفت: به نظر می رسد انگورهای تولیدی در این استان در سال جاری به علت بارش تگرگ در فصل بهار و بروز خشکسالی وضعیت بازارپسندی خوبی نداشته باشد.

وی افزود: در همین راستا یکی از نیازهای اساسی که در استان برای موضوع انگور به شدت احساس می شود وجود واحدهای فرآوری انگور است که انگورهایی که به صورت تازه خوری نمی توان مصرف کرد را فرآوری کرد.

وی ادامه داد: یک واحد تولید کنسانتره وجود دارد که مقداری از انگورهای تولیدی به این سمت سوق پیدا می کرند و از سوی دیگر شرکت بهنوش در شیروان نیز برای تولید آبمیوه در حال خرید محصول انگور است.

دکتر تشکری اظهارکرد: علاوه بر آن سازمان تعاون روستایی خراسان شمالی با تعدادی از صنایع فرآوری در سایر استان ها وارد مذاکره شده و قراردادهای نیز منعقد شده است که بخشی از انگوری که قابلیت تازه خوری ندارند به این واحدها ارسال شود و مورد فرآوری قرار گیرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن مقداری از انگور تولیدی به خصوص انگور کشمشی در استان تبدیل به کشمش می شود که تولید کشمش نیز می تواند به کمک حل مشکل پیش آمده بیاید

به گفته این مقام مسئول سالانه ۱۵ تا ۲۰ تن کشمش در خراسان شمالی تولید می شود که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

خراسان شمالی در تولید انگور جایگاه پنجم و گاهی ششم را دارد که ۵۰ درصد از باغات انگور این استان دیم هستند و بیشتر انگورهایی که بازارپسندی خود را از دست داده اند در باغات دیم هستند.

سطح زیرکشت باغات انگور در این استان را ۱۸۰ هزار هکتار است، پیش بینی می شود در سال جاری ۱۱۵ هزار تن انگور از تاکستان های استان برداشت شود این در حالی است که در سال گذشته ۱۷۰ هزار تن انگور برداشت شد و امسال با کاهش ۴۰ درصدی در تولید این محصول مواجه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha