مهدی نعیمیان راد روز گذشته در مراسم گرامیداشت بیستوسومین سالگرد تاسیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی که در تالار فردوسی مجتمع شریعتی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مبناییترین و راهبردیترین موردی که ما طی یک سال در سازمان دانشجویان به آن توجه کردهایم، باز کردن دربها به روی فعالیتها، موضوعات و دیدگاههای مختلف بوده و تصور میکنم بزرگترین دستاورد ما نیز این امر مهم بوده است.
وی افزود: در این مدت بسیاری از افراد و همراهان ما به دلیل دلسوزی و نشان دادن راه، توصیه میکردند که بهتر است در یکی دو حوزه خاص متمرکز شوید و دست از نگاه گسترده و بدون محدودیت به فعالیتها بردارید. اما سازمان دانشجویان به دنبال کنشگری فرهنگی است و در کنشگری فرهنگی باید به تعریف فرهنگ توجه بسیار کرد.
مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: تصور میکنم موردی که مهمتر از این مطالب است، این بود که در یک پژوهش که در مورد فرهنگ تعریف شده بود؛ یکی از انسانشناسان و جامعهشناسان در طی آن تحقیق به ۲۵۰ تعریف از فرهنگ رسید. تصور میکنم جدای از اینکه این تعاریف چه هستند، اینکه ۲۵۰ تعریف از فرهنگ وجود دارد نکته اساسی در نگاه به فعالیت فرهنگی است. بدین معنا که نمیتوان بر فعالیت فرهنگی تکیه کرد اما به دنبال فعالیت فرهنگی آن هم در محیط دانشگاهی نبود.
وی عنوان کرد: از این منظر اعضاء سازمان دانشجویان طی این یک سال کار بسیار سختی را آغاز و ادامه دادند که باعث خوشحالی ماست و این تکثر و تعدد فعالیتهای فرهنگی که سازمان دانشجویان انجام میدهد؛ دربهای گشودهای است که به روی همه دانشجویان باز است و میتوانند به طرحهای خود جامه عمل بپوشانند و ما خود را موظف میدانیم که بیشترین کمک و یاری را بر این فعالیتها داشته باشیم.
نعیمیانراد خاطرنشان کرد: ما از مرداد ماه سال گذشته که فعالیت خود را آغاز کردیم تا به اکنون ۲۲۳ عنوان برنامه در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی مشهد برگزار کردیم و با تکیه بر این برنامهها توانستیم به اهداف خود دست یابیم. یکی از اهداف عمده ما برای فعالیت در این دوره، ایجاد شبکه مخاطبان در مرحله اول و در قدم دوم، تشکیل شبکه تخصصی مخاطبان است.
وی اضافه کرد: شبکه مخاطبان به این معناست که بتوانیم فارغ از اینکه دانشگاه فعال است یا نیست یا امکان دسترسی ما به این دانشگاه وجود دارد یا ندارد، فارغ از اینکه در این ساختارهای از پیش تعیین شده ما قرار دارند یا خیر بتوانیم در شبکه با آنها در ارتباط باشیم. شبکه تخصصی مخاطبان هم که در قدم دیگر به دنبال آن هستیم به این معنا است که علاقهمندیهای همه دانشجویان یکسان نیست اما گروههایی از دانشجویان هستند که فارغ از نظامهای دانشگاهی به موضوعاتی علاقهمند هستند و ما برای این افراد رویدادهای منظم و برنامهریزی شده تهیه کردیم تا بتوانند تواناییها و دانستههای خود را بالا ببرند.
مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در این مسیر ۲۲ هزار مخاطب در حوزه فعالیتهای مجازی در این یکسال همراه سازمان دانشجویان بودند، ۵۰۰۰ نفر در طرحهای خیریه به صورتهای مختلف مشارکت داشتند یا برنامههای کارگاهی که شامل ۳۰۰۰ نفر بوده است. یکی از اهدافی که در کنار شبکهسازی قرار گرفت، بحث ردهبندی منظم برای فعالیتها و شبکهسازی فعالیتها است به نحوی که حرکت از نقطه خاص آغاز و در یک نقطه خاص ختم شود.
وی اظهار کرد: در این مسیر از نظر اساتید، فعالان اجتماعی و افراد متخصص صاحب نظر استفاده کردیم. ما اولین مجموعهای هستیم که دست به تشکیل چنین شورایی زدیم و از فعالان خیریه داوطلب مشهد به عنوان مشاور در کنار طرحهای خود خواستیم در کنار ما باشند تا طرحهایمان ارتقا یابند.
نعیمیانراد گفت: ایجاد و سیاستگذاری برای برنامههای مجازی و تولید محتوا باعث میشود فعالیتهای ما از قید زمان آزاد شوند و همواره در فضای مجازی قابل دسترس باشند و از دست نروند. برندسازی در حوزه تولید محتوا یکی دیگر از فعالیتهایی است که در سازمان دانشجویان پیگیری شده است. در این مسیر نقطه امیدبخش دیگر این است که ما از این تعطیلی دانشگاه و تهدید کرونا به عنوان فرصت استفاده کردیم و توانستیم زیرساختها را که در شرایط عادی به دلیل کثرت فعالیتها مغفول شده بود، ارتقا ببخشیم.
وی افزود: یکی از مهمترین زیرساختهایی که برای ایجاد ارتباط دوسویه با مخاطب لازم داشتیم سایت سازمان دانشجویان بود که با همت افراد در سازمان تکمیل و ارتقا پیدا کرد. البته تاکنون شبکه مخاطبان توسعه خوبی پیدا کرده است. مهمترین اقدامی که امسال در دست اقدام است و مسئولیت مهمی از سوی سازمان دانشجویان به عهده ما گذاشته شده، تنظیم ضرب آهنگ فعالیت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با آهنگ فعالیتهای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی است.
مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: به نحوی که متناسب با بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی قانونها و انجمنهایی در سازمان دانشجویان شکل گیرد و از ظرفیتهای این بخشها برای توسعه واحدهای خود استفاده کند و در کنار آن بتواند نیازهای آن بخشهای مختلف در جهاد دانشگاهی را تامین کند.
نعیمیانراد بیان کرد: شاید یکی از مبناییترین دستوراتی که من در ابتداء ورود به سازمان دانشجویان دریافت کردم این بود که بتوانیم شبکه تولید نیرو برای جهاد دانشگاهی را ارتقا دهیم و تصور میکنم که امسال کار مهمی در این زمینه شکل خواهد گرفت تا بتوانیم ماموریت خود را اجرا کنیم و از طرفی هم آن رسالت مورد تاکید در فعالیتهای سازمان دانشجویان که بزرگترین شبکه توانمندسازی دانشجویان در سراسر کشور است، هم جامه عمل بپوشانیم و دانشجویان را به صورت عملی و میدانی درگیر فعالیتهای مهارتافزایی کنیم.
انتهای پیام
نظرات