• پنجشنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400061813645
  • خبرنگار : 30054

مراحل محاسبه ظرفیت برج خنک کننده

مراحل محاسبه ظرفیت برج خنک کننده

محاسبات برج خنک کننده شامل مراحل و مجموعه اقداماتی جهت محاسبه ظرفیت برج خنک کننده، مراحل محاسبه آب جبرانی کولینگ تاور و مواردی از این قبیل می‌شود. محاسبات برج خنک کننده، امری کاملاٌ مهندسی است و انجام عملیات خارج از چارچوب استانداردهای فنی و عدم طراحی سیکل خنک کاری متناسب با نوع کاربرد برج خنک کن، خسارتی جدی برای تاسیسات مجموعه بدنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دماگستر، ساخت نرم افزار محاسبه ظرفیت کولینگ تاور یکی از چالشهای مهم در این عرصه است. مهندسین دماگستر با ساخت این نرم افزار گام بزرگی برای جهش صنعت خنک کاری کولینگ تاورها برداشته اند. محاسبات برج خنک کننده مبنای اصلی طراحی انواع این تجهیز صنعتی است.

در واقع می‌توان گفت انجام دادن دقیق محاسبات برج های خنک کننده گامی مهم در انتخاب مناسب و درست نوع خنک کن می‌باشد. همچنین گفته می‌شود که انجام صحیح این محاسبه موجب کارکرد بهتر برج خنک کننده خواهد شد و در نتیجه عملکرد خوب در این تجهیز سایر دستگاه هایی که با خنک کن سرد می‌شود نیز کارکرد بهتری خواهند داشت.

به عنوان مثال در یک کوره القایی اگر محاسبه ظرفیت برج خنک کننده به درستی انجام نگیرد امکان دارد کوره نتواند با قابلیت صد در صد ذوب گیری را انجام دهد، یا در یک زمان محدود دچار رسوب گرفتگی و مشکلات زیادی خواهد شد. در واقع مراحل محاسبات مختلف کولینگ تاور پیش زمینه ای برای طراحی برج خنک کننده صنعتی و بهبود بخشیدن در سیستم سرمایشی صنعت بحساب می‌آید.

محاسبات ظرفیت برج خنک کننده چه تاثیری دارد؟

همانطور که می‌دانیم محاسبات مربوط به برج خنک کننده در دسته بندی های مختلفی قرار گرفته اند. گام اول نحوه تعیین دمای خروجی آب است. پس از تعیین دمای آب قدم دوم پارامترهایی از قبیل ظرفیت برودتی و شرایط کارکرد برج خنک کن کمک بسزایی در انتخاب مناسب تر یک برج خنک کننده می‌باشند. محاسبه کردن آب مصرفی کولینگ تاور نیز به علت برآورد تجهیزات جانبی در راه اندازی سیستم گردش آب از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه کاهش یافتن اندازه مصرف آب و انتخاب صحیح و درست نوع برج خنک کننده یکی از مهمترین قسمت های محاسبات بحساب می‌آید. افزایش بازده و راندمان، کاهش میزان مصرف آب و تعیین دقیق ظرفیت برودتی کولینگ تاور مهمترین بخش های مرتبط با انتخاب صحیح یک منبع برودتی قلمداد می‌شود که معمولأ به دو شیوه زیر صورت می‌گیرد.

· استفاده از نرم افزارهای مخصوص انتقال حرارت و طراحی تجهیزات برودتی

· استفاده از فرمول ها و جدول های از پیش تهیه شده در قسمت های مختلف

محاسبه راندمان برج خنک کننده

قسمت مهم و با اهمیت طراحی و محاسبات برج خنک کننده تعیین راندمان یا efficiently می‌باشد. راندمان برج خنک کننده (Cooling Tower Efficiently) به دو بخش آپروچ (Approach) و اختلاف دما (Range) ارتباط مستقیم دارد. در تعریف ساده تری می‌توانیم بگوییم محاسبه راندمان نیز همانند بسیاری از پارامترهای طراحی کولینگ تاور وابسته به دمای مرطوب محیط است. در محیط هایی با دمای نسبی بالا و هوای شرجی، خروجی محاسبه راندمان برج خنک کننده کمی کمتر از حالت های ایده‌آل می‌باشد. همچنین در محیط هایی با رطوبت نسبی پایین یا همان اقلیم های گرم و خشک، همانند شهرهایی چون یزد و شیراز در نتیجه محاسبه راندمان به عددهایی همانند 85 درصد به بالا می‌رسیم.

در عبارت دیگر گفته می‌شود رسیدن به راندمان 100 درصد در محاسبه برج خنک کننده به معنای این می‌باشد که آپروچ معادل صفر در نظر گرفته می‌شود که چنین موضوعی امکان ندارد. به همین دلیل در محاسبه راندمان کولینگ تاور رسیدن به عددی بالاتر از 90 درصد به هیچ عنوان شدنی نیست. به منظور دقیق محاسبه راندمان از فرمول هایی استفاده می‌شود که خروجی این اعداد نشانگر این موضوع است که بهینه ترین میزان راندمان برج خنک کننده با ضریب اطمینان استاندارد، معادل 70 الی 75 درصد می‌باشد. در واقع رسیدن به راندمان بالاتر از 75 درصد در محاسبات برج خنک کننده نیازمند هزینه بسیار زیاد بوده و غیر اقتصادی می‌باشد.

در نتیجه گیری کلی می‌گوییم محاسبه راندمان برج خنک کننده معادل است با نسبت اختلاف دما به مجموع آپروچ و اختلاف دما در کولینگ تاور است.

کاهش یافتن میزان آپروچ و افزایش میزان اختلاف دما در کولینگ تاور بر طبق فرمول فوق سبب افزایش راندمان می‌شود. نکته قابل ذکر در مورد این موضوع افزایش دما در فصل تابستان می‌باشد که به همین علت دمای رطوبت محیط راندمان برج خنک کننده را در مقایسه با سایر فصل ها کاهش می‌یابد. این موضوع بیانگر این است که پارامتر راندمان در دسته محاسبات عددی ثابت نمی‌باشد و مطابق شرایط فصلی و اقلیمی متغیر است.

محاسبات آب جبرانی برج خنک کننده

یکی از مهمترین بخش های طراحی و محاسبات برج خنک کننده برآورد اندازه آب مصرفی کولینگ تاور در شرایط مختلف اقلیمی و فصلی می‌باشد. آب جبرانی در برج خنک کننده در تعریفی همان میزان مصرف آب کولینگ تاور در واحد زمانی معینی گفته می‌شود. در یک چرخه گردش سیال آب این سیال از سه روش متفاوت و مختلف از دست می‌رود. محاسبه آب جبرانی در برگیرنده پارامترهای زیادی می‌باشد. آب جبرانی در برج خنک کننده مرطوب یا مدارباز در واقع اندازه آبی است که جهت ایجاد چرخه دائم و موازنه جرمی باید دائمأ وارد کولینگ تاور گردد.

مراحل محاسبه ظرفیت آب جبرانی در برج خنک کننده تابع سه پارامتر اصلی می‌باشد. این سه پارامتر تاثیرگذار بر محاسبه آب جبرانی عبارتند از:

· تبخیر آب

· بلودان

· دریفت قطرات آب به بیرون کولینگ تاور

محاسبه دقیق ظرفیت آب جبرانی: تامین این آب در فصول گرم عملأ باید با دورنگری و در طراحی اولیه در نظر گرفته شود. آب جبرانی در برج خنک کننده به سه شیوه کلی محاسبه می‌شود:

1. محاسبه آب جبرانی برج خنک کننده از طریق فرمولی

2. روش محاسبه آب جبرانی به صورت تخمینی ( 1.5 تا 2 درصد آب در گردش)

3. محاسبه آب جبرانی به وسیله ی نرم افزارهای آنلاین و مهندسی همانند Water Waste و SPX Calculato

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha