سیده فاطمه میرجعفری، مدیر یکی از تعاونی های برتر استان گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه از سال ۸۴ اخذ مدارج صنایع دستی از سازمان فنی و حرفه ای را آغاز و مجوزهای لازم را برای تاسیس شرکت تعاونی خودم دریافت کردم، گفت: تعاونی «مهردستان گیل» از سال ۸۹ فعالیت خود را در حوزه فرش و گلیم آغاز کرده است.
وی با اشاره به حضور زنان و دختران در سنین مختلف در تعاونی «مهردستان گیل» جهت آموزش فرش بافی، افزود: این تعاونی فقط تولیدی نبوده، بلکه آموزش، تولید و توزیع را در دستور کار دارد و کلیه تولیدات این تعاونی به فروش می رسد.
این مدیر تعاونی، با بیان اینکه کار این تعاونی را با هفت نیروی ثابت آغاز کردم، گفت: در حال حاضر ۱۵ نیروی ثابت چرخشی و ۳۰ نیروی غیر متمرکز داریم.
میرجعفری، تولیدات این تعاونی را علمی و مهارتی دانست و اضافه کرد: مواد اولیه و نوع بافت ما صد درصد با کیفیت بوده و «مهردستان گیل» در کلیه تولیدات بافته می شود که زمینه یک اقتصاد سالم را برای تعاونی رقم زده است.
وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در برندسازی و ایجاد نماد الکترونیکی تعاونی «مهردستان گیل»، تاکید کرد: امروزه فعالیت های اقتصادی با موانع و مشکلات اداری و تسهیلاتی زیادی مواجه است، اما جهاد دانشگاهی حقیقتا در کنار کسب و کارهای خانگی و تعاونی و کارآفرینی ایستاده و بخشی از مشکلات را برطرف کرده است. در واقع جهاد دانشگاهی بهترین مرکز برای آگاهی و آموزش راهکارهای برون رفت از مشکلات فعالان اقتصادی و کارآفرینان بوده و پارامترهای بازار را دنبال می کند.
این پیشران طرح توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی گیلان، از برگزاری نمایشگاه تولیدات تعاونی «مهردستان گیل» در رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: با وجود شرایط کرونایی، از حمایت های جهاد دانشگاهی جهت برپایی نمایشگاه فرش و گلیم استفاده کردیم و خوشبختانه آورده خوبی داشتیم.
میرجعفری، تولید در شرایط فشار اقتصادی را نیازمند حمایت دانست و یادآور شد: یک تولیدکننده با سرمایه در گردش سر پا می ماند و کسب و کار خود را ادامه می دهد. همچنین وام های کم بهره با بازپرداخت فاصله دار موجب رونق کسب و کار می شود، زیرا تولیدکننده فرصت پیدا می کند تا تولیدات خود را به فروش برساند؛ البته بانک ها همکاری لازم در این زمینه را ندارد و شاهد آسیب فعالیت های اقتصادی به ویژه در بازپرداخت ها هستیم.
انتهای پیام
نظرات