به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دماگستر، نحوه عملکرد برج خنک کننده از راه ارتباط میان آب و هوا انجام میشود. طرز تماس این دو سیال وجه تمایز چگونگی نحوه کارکرد برج خنک کننده میباشد. برای آشنایی با نحوه کارکرد کولینگ تاور باید ابتدا اجزای ساختاری و وظیفه هر یک از آنها را شناخت. برای بررسی اساس کار برج خنک کن باید به مدار بسته یا مدار باز بودن سیستم خنک کاری دقت ویژه ای کرد.
در تعریفی سادهتر از نحوه کار کرد این دستگاه میتوان گفت برج خنک کننده با تماس مستقیم تحت یک سامانه باز یا غیر مستقیم و یا سامانه ای بسته، خنک سازی آب را انجام میدهد. در تمامی کولینگ تاورها بدون در نظر گرفتن مدل این سیستم، در هر اندازه جریان هوادهی بالاتری در تماس با آب داغ قرار گیرد، انتقال حرارت نیز انجام میشود.
وظیفه برج خنک کننده چیست؟
همانطور که گفته شد و میدانید وظیفه و کار برج های خنک کننده هدایت آب داغ به هوای خشک محیط اطراف بهمراه درصد پایینی تبخیر آن میباشد. بطور کلی انتقال دما در برج خنک کننده با هدف کاهش یافتن دمای آب خروجی انجام میشود. دمای آب خروجی از کولینگ تاور بطور معمول کمی بالاتر از دمای مرطوب آن محیط یا میتوان گفت حباب تر میباشد. بعنوان مثال برای شهری همانند تبریز که دمای مرطوب آن در حدود ۱۷ درجه میباشد، یک کولینگ تاور توانایی خنک کردن آب در فصل تابستان تا ۲۰ درجه را دارد.
نحوه کار برج خنک کننده در صورت صحیح بودن آن در زمانی مشخص معلوم خواهد شد، که در تعریفی بسیار ساده میتوانیم بگوییم کار یک برج خنک کننده خنک سازی آب در جهت دفع گرمای مازاد تجهیزات به محیط خارج از دستگاه میباشد. کارکرد کولینگ تاور بر طبق قوانین ترمودینامیک بسیار شبیه به یک کولر تبخیری میباشد. تفاوت میان این دو سیستم نتیجه پاشیدن آب بر روی پوشال ها میباشد. در کولرهای تبخیری با پاشش آب بر روی پوشال ها رطوبت افزایش مییابد در حالی که در برج های خنک کننده این کار معکوس عمل میکند.
نحوه کارکرد انواع برج های خنک کننده
برج های خنک کننده بر اساس عملکرد خود به چند دسته طبقه بندی میشوند. این چند دسته بر اساس نوع جریان هوادهی، نوع زاویه جریان هوا، نوع مدار گردش تقسیم بندی شده اند. که در متن فوق میخواهیم به بررسی هر کدام از این سه دسته بپردازیم.
۱-مقایسه کارکرد انواع برج خنک کننده طبق نوع جریان هوادهی:
در این قیاس کولینگ تاورها به سه بخش اتمسفریک، جریان اجباری محوری و جریان القایی حلزونی تقسیم بندی میشوند. امروزه برج های خنک کننده نسبت به نحوه چگونگی انجام کار خنک سازی آب بوسیله ی هوا در دو دسته بندی هوای اجباری و هوای طبیعی قرار میگیرند. میتوان گفت در صورتی که یک کولینگ تاور با جریان طبیعی هوای اتمسفر محیط آب را سرد کند به آن اتمسفریک میگویند. در صورت استفاده از فن یا پروانه در جریان انتقال سیال هوا به برج خنک کن، جریان اجباری یا همان القایی اطلاق میشود.
۲-مقایسه عملکرد انواع برج خنک کننده بر طبق نوع زاویه جریان هوا:
در مقایسه کولینگ تاورها بر اساس نوع نحوه برخورد هوا با آب به دو دسته کانترفلو و کراس فلو تقسیم بندی میشوند. نام دیگر برج های خنک کننده کانترفلو، کولینگ تاور جریان مخالف میباشد. این مدل از انواع دیگر برج های خنک کننده امروزه بیشترین کاربرد را در میان منابع برودتی پیدا کرده است.نحوه کارکرد این برج، اینگونه است: هوای خشک و خنک از چهار طرف دستگاه از قسمت زیرین داخل میشود و از انتها به سمت بالا در خلاف جهت ریزش آب عبور میکند.
در کولینگ تاور های کراس فلو یا همان برج خنک کننده جریان متقاطع هم هوای تحت زاویه عمود بر آب ریزشی عبور مییابد. در نتیجه هر دو عمل تماس آب داغ ریزشی با جریان هوای مکشی است ولی تفاوت در روش عملکرد این دو دستگاه سبب بروز تعدادی معایب و مزایا در هر دو نوع میگردد.
۳-مقایسه نحوه کار انواع برج خنک کننده بر طبق مدار گردش آب:
در صورتی که بخواهیم به صورت خلاصه برج های خنک کننده را بر طبق نحوه خنک کردن آب تقسیم بندی کنیم دو ساید مدارباز و مداربسته را به سرعت میتوان انتخاب کرد. برج های خنک کن مداربسته با تماس مستقیم در میان آب گرم با هوای خشک و سرد سبب کاهش دمای آب درون کویل میشود.
اما در برج های خنک کننده مرطوب یا باز عمل ارتباط هوای اطراف با آب مستقیمأ انجام میشود. خروجی هر دو روش کاهش اندازه معینی دمای آب بوده اما چگونگی عملکرد برج های خنک کننده موجب تمایز اصلی بین این دو نوع میشود.
به چه شکل از عملکرد صحیح برج خنک کننده مطمئن شویم؟
برای پاسخ به این سوال کلیدی کمک بسیاری به چک کردن محاسبات صورت پذیرفته برای ظرفیت برودتی کولینگ تاور خواهد کرد. در تعریفی ساده تر اگر بخواهیم بفهمیم کولینگ تاوری که کار خود را انجام میدهد تا چه اندازه کارکرد مناسب و قابل قبولی داشته است باید شاخص هایی را تعریف کنیم. اصلی ترین شاخصه های بررسی نحوه کار برج خنک کننده عبارتند از:
- افت دمای ۵ الی ۱۰ درجه ای آب در منیوفولد ورودی و خروجی کولینگ تاور ها
- شدت صوت خروجی ماکزیمم ۸۰ دسیبل در فاصله ۱ متری از تجهیز
- نزدیکی ۳ الی ۵ درجه ای دمای خروجی آب سرد به دمای وت بالب منطقه نصب دستگاه
انتهای رپرتاژ آگهی