محسن موسوی خوانساری در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه رییس آینده سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم باید فردی قانونمند باشد و تعارفات بین دستگاهی را کنار بگذارد، اظهارکرد: در حوزه محیط زیست قوانین و مصوبات بسیار خوبی در کشور داریم که متاسفانه طی سالهای گذشته بهدلیل تعارفات بین دستگاهی اجرایی نمیشدند. رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم باید این قوانین را اجرایی کند و تعارفات را کنار گذارد حتی اگر به استعفای او منجر شود.
وی ادامه داد: شرایط کشور بهگونهای است که به سمت ورشکستگی آبی و تخریب پیش میرود و اکنون زمان آن رسیده که قوانین و مصوبات در حوزه محیط زیست حتی اگر به ضرر عدهای باشد، اجرایی شوند.
این کارشناس آب ضمن تاکید بر ضرورت رسیدگی به موضوع آب و محیط زیست تصریح کرد: بارگذاری بیش از حد در بخش کشاورزی بر کاهش آب شهرها، رودخانههای دائمی و فصلی، تالابها و منابع آب زیرزمینی اثرگذار است؛ بهطوریکه اغلب رودخانههای دائم به فصلی تبدیل شده و رودخانههای فصلی بهکلی خشک شدهاند همچنین تقریبا تمامی تالابهای ایران مرکزی خشک و مساحت برخی تالابها در جنوب غرب و شمال کشور نیز بسیار محدود شدهاند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست حق تالابها را بگیرد
موسوی تاکید کرد: راهی جز احیای تالابها نداریم و رییس سازمان حفاظت محیط زیست باید بتواند پرداخت حقآبه زیست محیطی از سوی وزارت نیرو را طبق قانون «حفاظت، احیاء و مدیریت تالاب های کشور» اجرایی کند چون درصورتی که رودخانهها و تالابهای ما خشک شوند و خشک نیز باقی بمانند، بهطور قطع گرد و غبار و سایر عوارض ناشی از آن کل کشور را درگیر خواهد کرد.
وی ادامه داد: حقآبه پرداخت شده بسیاری از تالابهای کشور با ضریب بیشتری نسبت به میزان کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته کم شده است این در حالیست که تمام بخشها اعم از کشاورزی و شهرها باید در دوران خشکسالی و کمآبی بارشی کمبود منابع آب را احساس کنند و نباید سختیهای این شرایط را تنها بر دوش تالابها و منابع طبیعی انداخت بنابراین ضروری است که رییس سازمان حفاظت محیط زیست حق تالابها را بگیرد.
این کارشناس آب کیفیت و کمیت آب را دارای اهمیت یکسان دانست و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر کیفیت منابع آب کشور براثر ورود فاضلاب شهرها و روستاها، پساب کشاورزی و انباشت زبالهها در حاشیه این منابع بهشدت کاهش پیدا کرده که رودخانه کارون تنها یک نمونه از آن است. رییس سازمان حفاظت محیط زیست باید رویکردی را در پیش گیرد تا طبق ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب با هر شخص یا نهاد آلوده کننده منابع آبی برخورد شود.
محیط زیست به مساله فرونشست زمین ورود کند
موسوی همچنین با اشاره به معضل فرونشست زمین در دشتهای کشور گفت: فرونشست عمدتا ناشی از کاهش منابع آب زیرزمینی است و در بیشتر مواقع وزارت نیرو، سازمان نقشهبرداری و زمینشناسی کشور به این معضل و مشکلات ناشی از آن ورود میکنند درحالیکه این اقدامات کافی نیست چرا که فرونشست زمین یک بحث زیست محیطی است که عمده مناطق کشور را تحت تاثیر قرار داده است و انتظار میرود که رییس سازمان حفاظت محیط زیست به این مساله ورود کند تا با همکاری وزارت نیرو، سازمان زمینشناسی و سازمان نقشهبرداری کشور اقدامات عاجل صورت گیرد چرا که فرونشست یک چالش چند وجهی است که تهدید آن در سراسر نقاط ایران دیده میشود.
انتهای پیام
نظرات