به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ظهر امروز جمعه در ادامه برنامههای سفر به سیستان و بلوچستان با حضور سرزده در جمع عزاداران حضرت زینالعابدین (ع) در میدان امام حسین (ع) زابل گفت: وقتی شنیدم که شما اجتماع با صفایی به صورت سنواتی دارید که یادآور روحیه عاشورایی و شور و شعور حسینی مردم سیستان است، ترغیب شدم در میان شما حضور پیدا کنم.
رئیس جمهور افزود: این اظهار ارادتها به ساحت مقدس ابی عبدالله الحسین(ع)، سرمایه بزرگ مردم سیستان و بسیار بابرکت است که به هیچ عنوان نباید کمرنگ شود. همواره باید بر این اظهار ارادتها تأکید کرد و این شور و شعور حسینی در مردم افزون شود.
رئیسی با بیان اینکه بنا داریم در همین ابتدای کار دولت، مسایل استانها بویژه سیستان و بلوچستان را با حساسیت و جدیت دنبال کنیم، اظهار داشت: از همین رو سفرهای کاری به استانها را آغاز کردیم و مقصد دومین سفر را نیز سیستان و بلوچستان قرار دادیم. قبل از سفر در جلسه با مدیران، نمایندگان محترم و مسئولان، آخرین وضعیت استان را بررسی کردیم و از ابتدای ورود به استان نیز از مناطق مختلف و بعضی از روستاها بازدید کردم و با وضع روستاها، کشاورزان و مشکلات کمآبی از نزدیک آشنا شدم و آخرین وضعیت چاه نیمهها را نیز مورد بررسی قرار دادیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه می دانیم چه مشکلاتی وجود دارد، تصریح کرد: کاهش نزولات آسمانی و کمبود آب، مشکلات کشاورزان، بیکاری و نبود گاز شهری از جمله این مشکلات است اما با وجود همه این مشکلاتی که شما با همه وجود آنها را لمس کرده اید با استفاده از نعمت ها و سرمایههای عظیم خدادادی و توکل بر خدا و اعتماد به نفس میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
رئیسی خاطرنشان کرد: مردان و زنان این منطقه در طول تاریخ معروف به اعتماد به نفس بودهاند. یعنی به داشتههای خود، اعتماد داشتند. همچنین نیروی انسانی کارآمد، ارزشمند و متراکم در کشور و این منطقه کم نداریم. با اتکا به این داشتهها، راهکارهایی کوتاه مدت و بلندمدت برای رفع مشکلات منطقه به ویژه کمآبی در نظر گرفتهایم که افزایش بهرهوری چاهنیمهها و حفر چاههای عمیق از راهکارهای کوتاه مدت و انتقال آب از دریای عمان از راهکارهای بلندمدت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اعتبارات لازم برای افزایش بهرهوری چاهنیمهها تامین شده و از همین فردا این کار میتواند آغاز شود، ادامه داد: درباره گازرسانی به استان نیز با پیگیری که انجام شده به زودی مشعل گاز در منطقه سیستان روشن خواهد شد.
همچنین اتصال راهآهن زاهدان به زابل و شبکه مواصلاتی ریلی کشور، در دستور کار است. وزیر راه با بررسیهای قبلی در این رابطه به منطقه آمده و مصمم است که این کار را با سرعت به پیش ببرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: نکته دیگر مسأله حقآبه منطقه است که نه ما از آن میگذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت، اما احقاق این حق نیازمند دیپلماسی فعال است تا این حق مسلم مردم منطقه احیاء شود.
رئیسی مسأله مهم دیگر را فعال شدن داد و ستد مرزی بین مردم این منطقه و مردم مناطق مرزی افغانستان عنوان کرد و اظهار داشت: فعال شدن بازارچههای مرزی، میتواند داد و ستد مردم مناطق مرزی را قانونمند کند. گمرک، نیروی انتظامی، ادارات و سازمانهای مربوطه در بازارچه مرزی باید در این زمینه فعال شوند تا به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی درمنطقه کمک کنند.
رئیس جمهور همچنین به ظرفیت بسیار مناسب استان برای تاسیس نیروگاههای بادی اشاره و تصریح کرد: گسترش نیروگاههای بادی علاوه بر تولید انرژی برای کشور، تولید قدرت میکند و میتواند مشکلات ناشی از کمبود انرژی را در کشور کاهش دهد. همچنین باید از ظرفیتهای معدنی استان نیز به نحو شایستهای استفاده شود چرا که کارشناسان تایید کردهاند منابع معدنی استان در حدی است که میتواند در سطح بالایی در منطقه، اشتغال و رونق تولید ایجاد کند.
رئیسی با تاکید بر لزوم فعال کردن هر چه سریعتر ظرفیتهای معدنی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: علاوه بر لزوم گسترش فعالیتهای معدنی در استان، باید پروژههای نیمه تمام استان نیز با کمک گرفتن از نهادهای انقلابی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان هر چه سریعتر تکمیل شده و به بهرهبرداری برسند.
رئیس جمهور گفت: از همه کسانی که خدمات و اقداماتی در سیستان و بلوچستان انجام دادهاند سپاسگزاری میکنم اما کارهای زیادی نیز برای انجام دادن باقی مانده است.
به همه سیستانیها و به همه جوانهای عزیز میگویم که به جای آنکه به ترک منطقه فکر کنید، باید بمانید و با دست توانای خود این منطقه را بسازید و بدانید که دولت هم در خدمت شما خواهد بود.
رئیسی با بیان اینکه با وجود همه مشکلات، بسترهای مناسبی برای فعال کردن تولید و ایجاد اشتغال در منطقه وجود دارد، افزود: با همت بلندی که در مردم منطقه سراغ داریم و تلاش مسئولین، حتماً زمینه برای رونق تولید و ایجاد اشتغال فراهم خواهد شد. باید شکرگزار نعمتهایی مثل امنیت، وحدت و انسجام باشیم که خداوند به این منطقه عطا کرده و بدانیم که توسعه منطقه در گرو وحدت و انسجام است.
انتهای پیام
نظرات