• جمعه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400061208559
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

تولید رقم‌های بین‌المللی از عناب و ارتقای تجربه کشاورزان

تولید رقم‌های بین‌المللی از عناب و ارتقای تجربه کشاورزان

ایسنا/خراسان جنوبی عضو هیات علمی و استادیار بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر در باغ این مجتمع، چهار رقم عناب ماژان و سیوجان از ارقام بومی و رقم لانگ و لی از ارقام بین المللی عناب کشت می‌شود.

هادی زراعتگر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عناب به دلیل خواص کم نظیر دارویی و مصارف متنوع دیگر، از نظر اقتصادی جایگاه ویژه‌ای را در میان محصولات کشاورزی خراسان جنوبی به خود اختصاص داده است.

وی افزود: وجود محدودیت‌ها در تکثیر این درخت (پاجوش)، همچنین وجود باغات سنتی و غیر یکنواخت و استفاده از ژنوتیپ های با کمیت و کیفیت کم باعث شده که استفاده بهینه از منابع آب و خاک صورت نگرفته و در آمد کمی نصیب کشاورزان شود؛ از این رو پرداختن به جنبه‌های مختلف این گیاه از دیر باز در دستور کار محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی قرار گرفته است.

زراعتگر ادامه داد: شروع احداث باغ متراکم پیوندی با انجام پروژه شناسایی، جمع آوری و ارزیابی ژرم پلاسم بومی عناب کلید خورد و در ادامه با پروژه بررسی مناسب ترین روش پیوندعناب ادامه یافت.

وی افزود: نتایج تحقیقات نشان داد که مناسب ترین روش پیوند در عناب، روش پیوند زنی جوانه شکمی در زمان‌های اوایل اردیبهشت تا خرداد ماه و از بین روش‌های پیوند زنی شاخه، پیوند اسکنه از ۱۵ اسفند از درصد گیرایی پیوند بیشتری برخوردار بودند.

عضو هیات علمی و استادیار بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان خراسان جنوبی بیان کرد: تلفیق نتایج منجر به احداث احداث باغ مورد اشاره در سطح یک هکتار در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی (ایستگاه کشاورزی محمدیه بیرجند) در اسفند 1395 شد که از جوانب مختلف حائز اهمیت است که مهمترین آن تراکم کاشت، امکان استفاده از ژنوتیپ‌های برتر با استفاده از پیوند و اعمال روش‌های نوین تربیت و هرس درخت عناب است.

زراعتگر تصریح کرد: مجموعه فعالیت‌های این مجموعه در سال ۹۸ منجر به معرفی دو رقم عناب ماژان و سیوجان در کنار دو رقم تجاری لی و لانگ شده است.

وی با بیان اینکه اکنون در روزی به نام روز انتقال یافته‌ها، تمام تجربیات و پروهش‌هایی که در مرکز تحقیقات بر روی محصول عناب انجام شده است در راستای افزایش عملکرد در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، ادامه داد: در حال حاضر در این باغ چهار رقم عناب ماژان و سیوجان از ارقام بومی و رقم لانگ و لی از ارقام بین المللی عناب کشت می‌شود.

عضو هیات علمی و استادیار بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان خراسان جنوبی یادآور شد: با احداث این باغ بعنوان باغ الگویی، کشاورزان می‌توانند با کیفیت بیشتری عناب تولید کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha