به گزارش ایسنا، محمدرضا واعظ مهدوی، مدیرعامل سابق صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت به همین موضوع اشاره و با تاکید بر اینکه راه اصلی کنترل کرونا، پیشگیری است اظهار کرد: امکان ندارد شرایطی را ایجاد کنیم که مردم بیمار شوند و بتوانیم همه را درمان کنیم.
وی افزود: هیچ کشوری امکان اینگونه مدیریت را ندارد. امروزه همه تجربههای ملی و بین المللی و همه پروتکلهای جهانی تاکید بر زدن ماسک، شستن دستها، فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از اجتماعات و توقف رفت و آمدهای شهری دارند.
رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت ایران تصریح کرد: به همین خاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم ضروری است. برای کنترل و کاهش کرونا در کشور بخشی از کار، دست دولت و ساختارهای اجرایی است که باید محدودیتها را شدیدتر و کنترلها را دقیق تر پیگیری کنند، ولی بخش عمده آن مربوط به خود مردم است که باید مسئولیت پذیری اجتماعی در برابر کرونا داشته و پروتکلها و محدودیتها را رعایت کنند.
واعظ مهدوی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر موارد ابتلای به کرونا مربوط به جمعهای خانوادگی است و باید مردم به رعایت پروتکلها آگاه شوند گفت: لذا نقش سخنرانان، ائمه جمعه، رسانهها و صداوسیما در این مهم بسیار تاثیر گذار است و میتوانند عملکرد مردم در رعایت پروتکلها را افزایش دهند.
هزینه درمان کرونا برای بیمه شدگان روستایی چقدر است؟
وی در بخش دوم سخنانش، با اشاره به موضوع بیمه درمان و مشکلات ناشی از آن به ویژه برای جمعیت روستایی و کشاورزان اظهار کرد: وقتی روستاییان به سن بازنشستگی میرسند، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بررسی شرایط و محاسبه مستمری برای آنها مزایای بازنشستگی تعیین میکند.
رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت ایران افزود: برخلاف بیمه کارگران و مشمولین تامین اجتماعی که بیمه درمان و بازنشستگی شان در یک جا مجتمع است، اما بیمه درمان روستاییان در سازمان بیمه سلامت مستقر و بیمه بازنشستگی، بیکاری، از کارافتادگی و فوت آنها تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برقرار است.
واعظ مهدوی با بیان اینکه هزینه درمان کرونای بیماران تحت پوشش بیمه روستاییان، در مراجعه به مراکز دولتی رایگان بوده و ۹۰ درصد صورتحساب بیمارستانها توسط بیمه پرداخت میشود اظهار کرد: بیمار تنها ۱۰ درصد فرانشیز را می پردازد.
انتهای پیام
نظرات