به گزارش ایسنا، بنابر اعلام صباپروفیل، میزان کروم موجود در استیل باعث ایجاد یک سطح سخت در برابر زنگ زدگی می شود و هرچقدر میزان کروم موجود در این مقطع بیشتر باشد مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی پیدا خواهد کرد.
ویژگی پروفیل استیل
- مقاوم در برابر حرارت
- قابلیت بازیافت
- در قیاس با هزینه آن طول عمر مطلوب
- ظاهر جذاب
- مقاومت در برابر خوردگی
پروفیل استیل دکوراتیو
پروفیل استیل دکوراتیو پروفیلی از جنس ورق استنلس استیل درآلیاژ های مختلف است که بر اساس استاندارد AISI تولید میشود.این پروفیل ها به پروفیل استیل سبک یا پروفیل استیل دراز دار نیز معرفند. پروفیل استیل دکوراتیو معمولا از آلیاژ های ۲۰۱،۳۰۴،۳۱۰،۳۱۶ ،۳۲۱ ساخته میشوند. از مهمترین خصوصیات پروفیل استیل دکوراتیو میتوان به قابلیت جوش پذیری، مقاومت در برابر خوردگی، تنوع ابعاد و ... اشاره کرد.
کاربرد پروفیل استیل
پروفیل استیل کاربردهای فراوانی در ساخت و ساز و صنایع دارد:
۱) پروفیل هایی استیل با ابعاد و ضخامت بالایی ساخته میشوند و برای انجام پروژه های ساختمانی بیشتر کاربرد دارد که میتوان در کنارهی درها و کناره های پنجره ها از آن ها استفاده کرد، همینطور در داخل پله ها و در ساخت دیواره های ساختمان که در شکل های دایره – مستطیل – مربع قرار میگیرند.
۲) از پروفیلهای مستطیلی بیشتر در استفاده از ستون های بزرگ در ساختمانها و یا صنایع استفاده میشود که در ساخت و تولید خودروهای بزرگ نیز اهمیت دارند.
۳) پروفیلهایی استیل به دلیل مقاومت بالایی که دارند اغلب در ساخت اسکلت فلزی ساختمانها، ساخت میز و صندلیها نیز نقش دارد.
۴) بعضی از پروفیل استیل ها به شکلهای متفاوتی همانند Z هستند که از کاربردهای آن پروفیل برای پوشانندگی سقف کارگاه های بزرگ و سوله ها می باشد.
۵) از پروفیل استیل در طراحی دکوراسیون در داخل و خارج ساختمان ها و این قبیل کاربردها نیز میتوان استفاده کرد.
انواع پروفیل های استیل
پروفیل استیل در مقاطع مربع و مستطیل در اندازه های متفاوت تولید میشوند. جنس استیل و خاصیت هایی که دارد از جمله ضد زنگ بودن آن، سختی و مقاومت آن باعث شده محبوبیت ویژه در بین دیگر مقاطع پیدا کند.
طبقه بندی پروفیل استیل
-پروفیل استیل باز
پروفیل استیل باز در مقاطع Z و U هستند که در ضخامت های مختلف تولید میشوند. اضلاع این نوع پروفیل به صورت باز از یکدیگر میباشند مانند تسمه، میلگرد و ...
-پروفیل استیل بسته
اضلاع این پروفیل به صورت بسته از یکدیگر میباشند و در اندازه و ضخامت مختلف ساخته میشوند مانند لوله، قوطی و ...
انواع استاندارد پروفیل استیل
-پروفیل استیل ۲۰۱
پروفیل استیل ۲۰۱ خاصیت ضد زنگ دارد و در ضخامت ۱ و ۲ میلیمتر موجود است. این استیل جز ضعیف ترین استیل ها است و بیشتر در محیط هایی که خوردگی خیلی مبحث مهمی نیست بکار برده میشود.
-پروفیل استیل ۳۰۴
پروفیل استیل ۳۰۴ خاصیت مغناطیسی نداشته و جذب آهنربا نمیشود و اصطلاحا به آن استیل نگیر میگویند. گرید ۳۰۴ به دلیل فرم دهی و قابلیت جوش پذیری بالا جز پرکاربرترین گریدهای استیل میباشد و بیشتر در موارد زیر کاربرد دارد:
- صنایع لبنی
- مواد غذایی
- ساخت وسایل آشپزخانه
- ساخت تجهیزات پزشکی
- ساخت سازهای موسیقی
- حمل برخی اسیدها و مواد شیمیایی خاص
پروفیل استیل ۳۱۶
پروفیل استیل ۳۱۶ در تولیدات آب معدنی و صنایع غذایی کاربرد دارد.
هرکدام از انواع پروفیلهای ۳۰۴ و ۳۱۶ دارای یک گرید جانبی هستند که به دلیل کربن پایین (Low Carbon) یک حرف L به انتهای نام آنها اضافه شده است. پروفیلهای استیل ۳۰۴L و ۳۱۶L به دلیل کربن کمتر، قابلیت فرم دهی و جوشپذیری بالاتری دارند.
فرآیند تولید پروفیل استیل
پروفیل استیل از ورق استیل به روش نورد سرد تولید میشود. به این صورت که ابتدا رول ورق توسط دستگاه رول باز کن باز شده و سپس در ابعاد مشخص برش داده میشود و سرانجام توسط دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک که شامل گیوتین، فرمینگ، تغذیه نوار، انباره و جوش به شکل نهایی تبدیل میشود.
وزن پروفیل استیل چگونه محاسبه میشود؟
برای محاسبه وزن پروفیل استیل، میتوان از کاتالوگ سازنده یا جدول وزنی استاندارد مورد استفاده در تولید، کمک گرفت. جدای از این ۲ روش، میتوان از جدول اشتال یا فرمول زیر نیز برای محاسبه وزن پروفیل استیل، استفاده کرد:
چگالی فولاد ضدزنگ ۳۰۴، برابر با ۷.۷ گرم بر سانتیمتر مربع و چگالی فولاد ضدزنگ ۳۱۶ نیز ۷.۸ گرم بر سانتیمتر مربع و مشابه با فولاد معمولی است.
پروفیل استیل را در سایزهای ۲، ۳، ۴/۳، ۸/۳، ۴، ۵، ۶ و ۸، استاندارد های ۳۰۴، ۳۱۰، ۳۱۶ و ۳۲۱ در ضخامتهای متنوع به حالت ۶ متری و به صورت کیلویی ارائه و عرضه میکند . قیمت پروفیل استیل مانند قیمت پروفیل سبک به سایز، استاندارد و ضخامت آن بستگی دارد.
انتهای رپرتاژ آگهی